Mit gondoltok a vallásokról? Az ember szabadon dönthet, hogy miben is hisz, de én most máról holnapra mondhatom azt, hogy most hinduista leszek, mert utánaolvastam és az áll legközelebb a hitemhez?
"Igen. Bár az erős lenne, hogy egy kicsit utánaolvasol és már azt is mondod, hogy hinduista vagy, ahhoz nem árt némileg több utánajárás."
naná, mert a hazai keresztények olyan marhára utánajárnak, hogy miben kezdenek hinni... ha így lenne, mindenhol hódítana minden hit, és Szaúd-Arábiában nem csak az iszlám lenne...
Szerintem a vallásba bele kell születni. Ha a szüleid vallásos nevelésben részesítettek(mindegy milyen), nem fogsz átállni semelyik másikra sem. Persze vannak akik pl. római katolikusnak vallják magukat, de ez a keresztelésben, elsőáldozásban, jobb esetben bérmálkozásban ki is merül. Nem úgy nevelik a gyerekeiket, nem járnak templomba stb. Az ilyen gyerekek valószínű, ha nem szokták meg, nem fognak önként misére járni, betartani a parancsokat(pl h ne paráználkodj,stb). Szóval ezek a gyerekek, szerintem később önként választanak vallást, már ha választanak egyáltalán. Vagy maradnak passzív katolikusok, vagy ateisták lesznek, számtalan eset van, nem lehet azért általánosítani, de nekem ez a véleményem.
Viszont hallottam már olyat is,h ateisták, áttértek valamilyen vallásra, szerintem ez nagyon szép dolog, mert ők igazán önként választották Krisztust. Most nem azt mondom,h nekem ez a terhemre van, mert én magamat jó kereszténynek tartom, csak hát az azért mégis dícséretes,h valaki önként(de akár Isteni sugallat is lehet xD)Istent választja.
Sziasztok!
Kérdező, az Isten egy, és mind a 7 milliárd ember ugyanazt az Istent tiszteli, csak másképpen nevezik őt, másképpen tisztelik, de mind a hétmilliárd ember ugyanazt az Istent imádja.
Ezt már százezerszer elmondtam embereknek, de csak nagyon kevesen értik meg.
Olyan ismerősöm is van, aki azt mondja, hogy Isten bennünk van, a szívünkben. Ő is hisz Istenben, csak másképp tiszteli, mint mondjuk egy akármilyen vallás mellett elkötelezett ember.
Kérdező, ha ez megnyugtat, van buddhista barátom, de ő sajnos nem jár ide a Gyik-re.
Egyébként hindúnak elég nehéz lenni Európában, legalábbis szerintem. Javaslom, hogy menjél el Indiába, és ott utazgassál, tanulmányozd a hindú vallást, és ha úgy döntesz, hogy hindú akarsz leni, akkor szerintem jobban jársz, ha Indiában maradsz, mert a hindú vallás gyakorlása itt Európában elég nehezen fog menni.
A buddhista haverom is panaszkodik, hogy nem tudja úgy csinálni a dolgokat, ahogy kéne, de nem tud Tibetbe, vagy más buddhista államba költözni.
Üdv: egy baháí csaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!