A Biblia szerint bűn-e az orális szex?
13:56.
Mégis mit misztifikáltam túl, amikor logikusan felépített magyarázatot adtam, és a szavak Magyar Értelmező Kéziszótárba szereplő jelentését vettem figyelembe? :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Szia.
Mózes 3 könyve 18 fejezete elég sok mindenre kitér/ még az állatokkal kapcsolatos szexre is, ez a perverzitás köre/, de az orálisra nincs benne még utalás sem.
Persze, igazából az a kérdés, hogy te hogyan érzel ezzel kapcsolatban, ha a lelki ismeretedet zavarja, inkább arra hallgass.
Szia Utolsó!
Nem hinném, hogy az érzései alapján kellene egy hívő kereszténynek ilyen kérdésekben döntenie. Az, hogy valamit nem érzek bűnnek, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az nem is az.
A Zsidókhoz írt levélben beszél Isten Igéje a keresztény nagykorúságról, amikor is valakinek "gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz között való különbségtételre". Tehát nem automatikus dolog az, hogy valakinek szól a lelkiismerete ilyen kérdésben. Sőt, ami még rosszabb az az, hogy ezt nagyon el tudják torzítani a különböző tanítások.
Én például egy szexualitással foglalkozó keresztény könyvben olvastam először az orális szexről még a házasságunk elején. És nagyon hihető volt, jól megmagyarázta, hogy miért nem bűn ez a házasságon belül. De ha kicsit körülnéz a neten az ember, számos ezzel szöges ellentétben álló tanítást találhat, amik meg azt mondják, hogy démonikus eredetű.
Most rákerestem erre és olyan "keresztény" oldalt is találtam, ahol az anális szexet elfogadhatónak tekintik. Itt az egyik előnye amit ír róla (angolul):
"Second, for a young woman who has never engaged in sexual intercourse, having anal sex allows her to preserve her virginity (i.e., maintain an intact hymen) until marriage. There is no greater gift that a bride can give than to offer her pure, unsullied maidenhead to her husband on their wedding night."
no comment...
hát ez tényleg no comment:D
vicc az egész
ezek ilyen kibuvok...amiket azok generálnak akik nem képesek vagy nem akarják betartani a szabályokat...kérdezd meg a papodat az a legbiztosabb...bár ugye az se jelent semmit, hát ennyit erről:D
A Biblia nem említi ezt a témát.
A katolikus egyház sem említi konkrétan tudtommal, azt hiszem, ott az a felfogás, hogy bármi, ami mindkét fél örömét szolgálja, az belefér (házasson belüli szexre vonatkozik természetesen).
Hívő keresztényektől olvastam egy fórumon, hogy semmi rossz nincs abban, ha valaki ilyen formát szerez örömet házastársának.
És nagyon téved az, aki azt mondta, hogy az egyház szerint csak gyermeknemzést szolgál a testi szerelem. A róm. kat. egyház is modernizálódik, bár lassan. Kimondta már egy ideje, hogy ugyanúgy célja a kölcsönös örömszerzés is.
Egészen fájdalmas dolgokat írnak itt egyesek. A kereszténység nem egyenlő azzal, hogy mindent bűnnek nevezünk, ami egy kicsit is jó és izgalmas lehet...
Az orális szex egy nagyon intim, bensőséges szeretkezési forma. Tőlem ne csinálja, aki nem akarja, de másokat ezért bűnösnek nevezni...
Igazából én sajnálom az ilyen embereket. Mindegy, ti éljetek úgy, mint egy kőszobor, én meg lehetőleg megvalósítom a vágyaim az ágyban a feleségemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!