Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én ezt most nem értem! Akkor...

Én ezt most nem értem! Akkor hogy van ez, hogy Ádámot és Évát teremtette meg először Isten, de mi mégis a majmoktól származunk? :O akkor most mivan? :S nemértem! Nem Ádámtól és Évától származunk?

Figyelt kérdés
remélem rendes válaszokat kapok majd! köszönöm
2010. dec. 25. 09:32
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"már az ókori görögök is tudták hogy a Föld gömb alakú, pedig nekik tényleg semmi közük nem volt a Bibliához. Pont a keresztények állították az ellenkezőjét, hogy a Föld lapos"

[link]

2010. dec. 26. 06:23
 32/35 anonim ***** válasza:
2010. dec. 26. 12:18
 33/35 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Egyetlen apró gondolatot szeretnék veled megosztani.

Ha evolúció történt többmilliárd év alatt, akkor a halál már azelőtt elterjedt, hogy az ember létrejött. De ha a halál megelőzte az embert, és nem Ádám bűnének következménye volt, akkor a bűn képzelgés. Ha viszont a bűn képzelgés, akkor nincs szükségünk Megváltóra. Ezeken úgy gondolom érdemes azért elgondolkodni.

Üdv. Péter

2010. dec. 26. 21:49
 34/35 anonim ***** válasza:
65%
Természetesen halál már az ember előtt is létezett. Ennek egyszerű oka van. Ami él, az meghal és ahhoz, hogy valami képes legyen meghalni, előtte élnie kell. Márpedig élet az ember előtt is volt. A halál nem bűn következménye, ezért megváltóra sincs szükségünk. A teremtéstörténet egyszerűen nem igaz, még szimbolikusan sem, szó szerint meg aztán végképp.
2010. dec. 26. 22:16
 35/35 anonim ***** válasza:
2011. márc. 30. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!