Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ha megkérnék egy...

Szerintetek ha megkérnék egy nagyon Istenfélő embert hogy imádkozzon értem az megmentene?

Figyelt kérdés

Nem mondok sokat...Lerövidítve a gonosz teljesen a hatalma alá kerített,és én nem tudok szabadulni.Már időtlen idők óta szomjazom Isten szeretetére,újra érezni akarom azt amit régen,újra hinni akarok és szolgálni! Mindig elkezdek a lejtőn felfelé haladni,de állandóan megbotlok és visszazuhanok. Egyedül nem tudok szabadulni! Templomba nem akarok menni,az felejtős dolog,szerintem Isten igéjének/szavának túlságosan is ellent mond.

Gyülekezetet meg egy jót sem találok,az összeset belepték a rossz,pénzért sóvárgó emberek.Pedig ezt a helyet találtam volna a szabadulásom pontjának. De ha jelen van a rossz az sajnos nagy erővel lesújt rám,túl gyenge vagyok. :S

Ha Isten elvezet egy nagyon Istenfélő emberhez,és megkérném hogy imádkozzon értem szerintetek az segítene rajtam?Adna akkora kegyelmet hogy abban a pillanatban megtérjek?Kimondhatatlanul szeretném és vágyom rá,ISTEN NÉLKÜL NEM TUDOK ÉLNI!

13/L

2010. dec. 21. 18:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Túlbonyolítod a dolgokat, drága. Csak két dolog kell: te, és a hited. Mindkettő adott, ahogy látom. Ha te úgy érzed, elfordultál Istentől, attól még Ő nem hagyott el téged, most is veled van. Egyszerűen csak fordulj vissza, és nyisd ki a szemed. Bízz Istenben, ő teremtett olyannak, amilyen vagy, és úgy szeret, amilyennek teremtett.
2010. dec. 21. 18:28
 12/30 anonim ***** válasza:

"Szerintetek ha megkérnék egy nagyon Istenfélő embert hogy imádkozzon értem az megmentene?"

Isten még a vallásosok szerint sem kívánságokat teljesítő mikulásbácsi. Az imáknak nincs hatása. Csak a naiv népi vallásosságban hiszik azt, hogy van.

"Templomba nem akarok menni,az felejtős dolog,szerintem Isten igéjének/szavának túlságosan is ellent mond."

Furcsa dolog, hogy az egyik pillanatban még "hinni akarsz és szolgálni", a köv. pillanatban pedig már saját (kényelmes) elméleted van arról, hogy mi "Isten igéjének" helyes értelmezése.

"Ha Isten elvezet egy nagyon Istenfélő emberhez,és megkérném hogy imádkozzon értem szerintetek az segítene rajtam?"

Ha vallási problémád van, menj olyan emberhez, aki ért hozzá. Mondjuk egy paphoz, vagy teológushoz, vagy egy olyan hívőhöz, akivel minden rendben. És beszélsz vele. Az, ha imádkozik, nem fog változtatni semmin.

2010. dec. 21. 18:38
 13/30 A kérdező kommentje:

Tudom,bután fog hangzani,de már nem is emlékszem pontosan milyen valláshoz kapcsolódott a hitem.Olyan rég volt már,én csak annyit tudtam hogy Istenfélő ember vagyok,aki gyülekezetbe jár.Soha nem jött szóba se a családomban,sem a gyülekezetben milyen valláscsoporthoz tartoznánk,így nem is foglalkoztatott soha.De majd rákérdezek a szüleimnél,már amúgy is akartam. :D Amúgy csak annyit tudok hogy protestáns voltam/vagyok/szeretnék lenni...

Utolsó:hát,van abban valami hogy túlbonyolítom...Érdekelne hogy szerinted hogyan fordulhatnék vissza és tárhatnám fel a szemem.

Vagy ez az utolsó mondatodban nyilvánul meg?

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! (:

2010. dec. 21. 18:39
 14/30 anonim ***** válasza:
Értem mit mondasz, de a kérdésed ezzel együtt is iskolapélda a "Miért káros a vallás az egészségre?" témában. Amire vágysz, és amitől rettegsz, az elsősorban benned van. Magaddal kell elintézned.
2010. dec. 21. 18:42
 15/30 A kérdező kommentje:

"Szerintetek ha megkérnék egy nagyon Istenfélő embert hogy imádkozzon értem az megmentene?"

Isten még a vallásosok szerint sem kívánságokat teljesítő mikulásbácsi. Az imáknak nincs hatása. Csak a naiv népi vallásosságban hiszik azt, hogy van.

Jól tudom,de a Biblia azt írja Isten meghallgatja gyermekeit,segít a bajbajutottakon,s ha valakinek elég nagy hite volna s azt mondaná egy hegynek hogy ,menjen' egy másik helyre,az biz. odamenne. (a szó szerint leírtakra nem emlékszem,így hát a saját szavaimmal fogalmaztam meg,nem túl költői módon)

"Templomba nem akarok menni,az felejtős dolog,szerintem Isten igéjének/szavának túlságosan is ellent mond."

Furcsa dolog, hogy az egyik pillanatban még "hinni akarsz és szolgálni", a köv. pillanatban pedig már saját (kényelmes) elméleted van arról, hogy mi "Isten igéjének" helyes értelmezése.

Szerintem azt nem kell értelmezni hogy a bálványimádás Isten szemében hatalmas bűn.A Biblia nem beszél olyasmiről hogy Szűz Mária Szent volna és hozzá kellene imádkoznunk. És a többi. Meg hát szerintem a templomok zöme hideg és személytelen,a minden alkalommal elismétlendő szavak pedig sablonszöveggé válhatnak,ráadásul nem is engedheti el magát annyira az ember...

"Ha Isten elvezet egy nagyon Istenfélő emberhez,és megkérném hogy imádkozzon értem szerintetek az segítene rajtam?"

Ha vallási problémád van, menj olyan emberhez, aki ért hozzá. Mondjuk egy paphoz, vagy teológushoz, vagy egy olyan hívőhöz, akivel minden rendben. És beszélsz vele. Az, ha imádkozik, nem fog változtatni semmin.

Van benne valami,de Isten azt mondja meghallgatja imáinkat,s teljesíti azt.(Persze nem olyat ami önzőségből ered,meg nyilván olyat sem hogy pl szeretnék egy plüssmackót...) Isten azt mondja imáinkban forduljunk hozzá,s az ő nevében kérjünk,s ő meg adja nekünk amit kérünk. Ha az ima nem változtatna semmin,akkor hogyan gyógyultak meg emberek ezrei,milliói az által hogy Isten nevében imádkoztak értük?!

2010. dec. 21. 18:52
 16/30 A kérdező kommentje:
Nos,remélem így tisztáztuk a dolgokat. Remélem ezzel nem tűnök a szemedben ellenségeskedőnek,nem is ez volt a célom,csupán magyarázatot adtam azokra a részletekre amiket te félreértelmeztél. Tudod,volt idő amikor tudtam értelmezni a Bibliát,s ha nem,akkor is megmondta nekem valaki hogy mit is jelent az adott rész.Most is tudom értelmezni,ritkább esetekben nem. (:
2010. dec. 21. 18:59
 17/30 anonim ***** válasza:

A hited veled együtt változik, egy hosszú hullámvasút végén pedig rá fogsz jönni, hogy mi is volt a változás lényege. Úgy érzed, már nem imádkozhatsz gyermekként, felnőttként pedig még nem, és ez ijesztő. Hosszú folyamat lesz, mire megtanulod szeretni Istent, és teljesen rá bízni magad, két dolgot ajánlok, amit mindenképp tarts észben:

1) Az imádság nem kívánságműsor, hanem az Isten iránti hála és szeretet kifejezése (-nek kellene lennie), és a saját szívedből kell, hogy fakadjon. A legalapvetőbb ima, a Miatyánk egyik sora: "Legyen meg a Te akaratod"

2) "Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden a javokra van" Róma 8:28

Ha bízol Istenben, és erre a bizalomra hagyatkozva tudod mérlegelni a saját helyzeted, meg fogod látni, hogy tulajdonképpen mindent megkaptál, amit akartál, sőt, jóval többet annál.

Ha még kérdésed van, priviben válaszolok, 18:28 voltam.

2010. dec. 21. 19:45
 18/30 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele hogy nem ,kívánságműsor',soha egy percig sem gondoltam így. Sőt,ha állandóan csak kérnék úgy érezném visszaélek Isten szeretetével. Nekem csupán egyetlen egy dolog kell!Az pedig az lenne,hogy újra rátaláljak Istenre.Ezután pedig soha nem kérném a saját hasznom,csak nagyon kivételes esetekben! :)

Köszönöm a válaszod,ha felmerülne bennem egy esetleges kérdés a mondandóddal kapcsolatban írok egy privátot! (:

2010. dec. 21. 19:54
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de tényleg amolyan 13 éves módjára túlbonyolítod a dolgot. Úgy teszel, mintha ennyi idősen már a Pokol fertőjében dagonyázva nyújtanád segítségért a kezed, te elkárhozott és bűnös lélek, akinek mocska eltaszítja Istent...

Ennyi idősen még nincs is kifejlett szellemiséged, nemhogy a téged megtámadó és uraló gonoszról fantáziálj...

Hiába próbálod kimagyarázni a dolgokat: minden csak rajtad múlik. Egy jó ember imája nem segít rajtad, mert magadnak kell megváltanod a lelked, magadnak kell jónak és szeretetteljesnek lenned. Isten ehhez megad minden segítséget, ő már ott van és nyújtja feléd a kezét, ennél többet már akkor sem adhatna, ha bárki kérné.

Neki nem kell más imája ahhoz, hogy segíteni akarjon, csakis a tiéd. Neked pedig csak el kell fogadni ezt a segítséget, ennyi, nem pedig játszani a bűnös pátriárkát.

Önfegyelem, kitartás, szeretet - ez kell a "szabadulásodhoz, nem pedig más könyörgése. A világ sem fok kitérni a forgásából, csak mert az olyan jó lenne.

Mindenki magáért felelős, te is. Úgyhogy ne sápított, és ne láss rémeket a téged behálózó gonoszról - mert az csak akkor ér el téged, ha hagyod -, hanem tegyél valami magadért. Tudod, erre mondják, hogy segíts magadért és Isten is megsegít.

2010. dec. 21. 20:14
 20/30 A kérdező kommentje:

Utolsó,köszönöm a válaszod. (:

Akkor mostantól minden erőmmel azon leszek hogy megfeleljek Istennek,nincs mese!Nem lehet mindent egyik pillanatról a másikra...Köszönöm hogy erre rávilágítottál. (:

Amúgy nem tudom túlbonyolítom-e...Mert már előfordult hogy vagdostam magam,cigiztem,alkoholt fogyasztottam,falánk lettem,hazudtam,csaltam,szinte minden amit csak el lehet képzelni... :S

Még most is előfordul a nagyon rossz napjaimban hogy kést ragadok a kezembe,vagy ha az nincs cigit,de ilyenkor eszembe jut mit teszek magammal,mekkora csalódást okozok Istennek,magamnak,a családomnak,a barátaimnak,a hozzátartozóimnak,s ilyenkor rögtön lemondok ezekről a dolgokról,bár hatalmas a kísértés.

A mértékesség betartásán pedig épp most dolgozom,vagy is elkezdtem dolgozni,de most az ünnepek miatt felfüggesztem,legalább egyszer utoljára dugultig eszem magam és mértékkel bár,de fogyasztok alkoholt. (:

2010. dec. 21. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!