Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenfélő ember vagyok,...

Istenfélő ember vagyok, rendszeresen járok templomba. Megismertem egy lányt, jól kijövünk. Viszont megtudtam, hogy sátánista, ami zavar, mert szerintem a sátánisták meggyalázzák a vallást és Istent, mételyezik a az emberi lelket. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy a kérdést inkább a párkapcsolati részlegben kellett volna feltennem, de azért szerintem ez érinti ezt a kérdéskört is. Kíváncsi lennék, hogy a többi hívő társam hogyan vélekedik. Imádkozok a lelki üdvötökért. János
2009. jan. 20. 17:35
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Önkéntelenül leírtál egy paradoxont: jól kijöttök.

És ezt Te írtad. Ha jól kijöttök, akkor mi a baj? Amikor jól kijöttél vele, miről beszélgettetek, mi foglalkoztatott közösen benneteket? Mert ő akkor is sátánista volt, Te pedig Istenfélő. És jól kijöttetek. Min változtatott a tudatod a sátánista mivoltáról? Most már nem jöttök ki jól?

Ő változott, vagy Te? Miért? Ő erről másképp gondolkodik, de szerinted, hiszen Te magad írtad, egy csomó mindenben egyformán gondolkodtok. A keresztény vallás a szeretetről szól? Ha igen, akkor nem haragudhat rád Isten, hiszen csak szeretsz, kedvelsz egy másik embert. Ha a vallásod arról szól, hogy a magad, Istened képére formáld, az már nem teljesen egyenlő társkapcsolat. Az már a lelki uralkodás felé hajló magatartás. Szeresd őt azért, ami, és úgy, ahogy van. És továbbra is jól ki fogtok jönni. A szeretet pedig nem büntetendő. Egyik vallásban sem.

2009. jan. 27. 21:07
 32/44 Srapnel ***** válasza:
Kedves előző! Azért ha valaki szélsőjobbos, netán náci és gyakorolni szeretné ezt a "hitét", akkor azt hagyni kell? Hasonlóan, ha valakinek olyan a vallása, ami már negatívan befolyásolja az életét, azt hagyni kell? Az olyan vallás, amelyik jogsértésre "jogosít" föl, az jó és ápolandó?
2009. jan. 28. 07:23
 33/44 anonim ***** válasza:
A sátánizmus sehol sem kér föl jogsértésre, pont a jogokat védelmezi, a megengedett lehetőségeket kihasználva.
2009. jan. 28. 15:25
 34/44 Srapnel ***** válasza:

"Sátán bosszúállást képvisel, ahelyett, hogy odafordítanánk a másik orcánkat."

= Önbíráskodás. (De ha nem is az, a konkrét jogi szöveget nézve, akkor is kérdéses, hogy gyakorlatban meddig lehet elmenni, ha a fenti elvet alkalmazzuk.)

"Ha birtokodon egy vendég bosszant, kegyetlenül és kímélet nélkül bánj el vele."

Ezt mégis hogyan kell érteni? A "bosszant" szó lehet olyan, hogy esetleg egy rossz viccet mondtam, a "kegyetlenül és kímélet nélkül bánj el vele" meg kb. lincselés, kínzás, csonkítás, gyilkosság. Nem? Máris szándékos emberölés és tettleges erőszak. Vagy netán szócsatában kell kegyetlennek lenni?

"Ha nyílt területen jársz, ne háborgass senkit. Ha téged háborgat valaki, kérd meg, hogy hagyja abba. Ha nem fejezi be, pusztítsd el!"

A háborgat lehet pl. az is, hogy valaki cigit kér tőlem a Blahán. Azt mondom neki, hogy "bocs, nem". Aztán még mindig kéri. Ekkor én megkéselem, vagy leszúrom, esetleg átmetszem a torkát.

Lepontozhattok, ahogy eddig, de ha szerintetek az előbbiek rendben vannak, főleg annak tudatában, hogy az egészre zömmel egyébként is frusztrált fiatalok mozdulnak rá, akik még befolyásolhatók, akkor igazából nincs mit mondanom, mert van, amire nincs orvosság.

2009. jan. 28. 15:53
 35/44 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondok, hogy Te csak a szélsőségekre tudsz gondolni, mert berögzült nálad egy torz, hibás kép a sátánizmusról.
2009. jan. 28. 15:56
 36/44 Srapnel ***** válasza:

Ne haragudj, de a sátánizmus alapkitételeit idéztem.

Sőt, a hivatalos(?), magyar sátánista oldalt is tanulmányoztam ( [link] Szívesen megismerek mást is, ha ad valaki forrást.

A sátánizmus (olyan értelmében, ami az általam hivatkozott két forrás alapján megismerhető) ugyanazokat a vonásokat viseli magán, mint az áltudományok. Sok jó dolog van benne, ami nem új (és ezért kár külön vallásnak tekinteni, ld. törvények) és sok új (vagy inkább régi) dolog van benne, ami nem jó (pl. mágia, ami a vallás saját értékrendjével áll szemben - önellentmondásos). Ennyi. Aki nem gondol igazán bele és nincs szerteágazó ismeretanyaga a kapcsolódó témakörökben, azt könnyen megtévesztheti és az alapvetően kifogásolhatatlan alapokból helytelen következtetést vonva le már nem jó felé megy. A kiindulópont nem rossz, de aztán az egész olyan fordulatot vesz, ami miatt az egész nagyon csálé és igazából olyan, mintha összecsomagolnék egy rakás jó kaját, de aztán a végén beleszórnék három marék sót. Jól néz ki, jó az illata, de túl sós. Viszont ha nem nézne ki jól, eszembe nem jutna megenni és így túl sok sót enni.

2009. jan. 28. 23:36
 37/44 anonim ***** válasza:
Hat ha tenyleg istenfelo ember vagy ,nem tetted volna fel ezt a kerdest.Imadkozzal es az Isten elvezet ,megmutatja mi a teendod.Kisertesbe estel ,semmi baj ez jo, Jezust is megkisertette a Satan ,es ellenallt ,,,te mit fogsz tenni???Az illeto nem azt hiszi amit te ,sot pont az ellenkezojet ,errol a szentiras azt tanitja "ne elj hitetlenekkel felemas igaban".Megeri elarulni azt aki eletet adta ,hogy buneidet magara veven ,vallalta a kereszthalalt azert ,hogy egy Satant imadoval leelhess par evet???????Te dontesz ,orok elet vagy orok halal????
2009. febr. 17. 10:26
 38/44 anonim ***** válasza:
te előző....valami filmből kilépett megszállott vagy? komolyan mondom, az a fehér arcú csávó jutott eszembe rólad a da vinci kódból
2009. febr. 17. 21:37
 39/44 anonim ***** válasza:
Az elozonek ,Talan az vagyok valami gond van ezzel?????Barki hozzaszolhat nem?Es a kerdesre a sajat velemenyet mondhatja.
2009. márc. 3. 06:37
 40/44 anonim ***** válasza:
a keresztények pedig lenézik a sátánistákat. a sátánizmus kimondja, hogy tiszteljük mások nézeteit, amíg ők is a miénket. de attól még nem kell nekünk is a csordájukkal tartani.
2009. júl. 7. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!