Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meggyóntam de magamnak nem...

Meggyóntam de magamnak nem tudok megbocsájtani mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 22:56
1 2
 1/12 anonim válasza:

Az idő segíteni fog ...

Garmy

2010. nov. 28. 22:59
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
mit vétkeztél gyermekem?
2010. nov. 28. 23:02
 3/12 anonim ***** válasza:
tedd jóvá ha tudod és nem okozol vele nagyobb kárt mint a tétlenséggel
2010. nov. 28. 23:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

de am mind1 gondolj arra h nagyon megbántad és többet nem fogsz ilyeneket tenni...

Sztem Isten megbocsát, hiszen megbántad, gondolom hiszel Jézusban meg minden akkor nem hiszem, hogy ne bocsátana meg

2010. nov. 28. 23:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyban függ attól is, hogy mit tettél. Te jó ember vagy, mert dolgozik a lelkiismereted.
2010. nov. 29. 09:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Mondd el Istennek is, ne csak a papnak, hogy megbántad. És kér jőle bocsánatot, és tudod, meg is fog bocsátani, bármit tettél is. Méghozzá azért, mert Jézus már mindent megszenvedett helyetted meg helyettem, amikor vállalta, hogy meghal a kereszten. Helyettem és helyetted.

A továbbikaban annyi a feladatot "csupán", hogy ahogy csak bírod, ne tedd többé. Jézus is azt mondta egyszer egy parázna nőnek, akit a sok nagyokos halálra akart kövezni, akik elhúzták az irhájukat, mikor Jézus azt mondta nekik, hogy az dobja rá az első követ, aki még nem vétkezett... hoppá, és elsomfordáltak. Nos akkor azt mondta ennek a nőnek, hogy "én sem ítéllek el téged, menj el és többé ne vétkezz".

Ebben segíteni fog Jézus, de neked is teljesen akarnai kell. De erőt ad, ha elfáradsz, és kéred, hogy segítsen.

De ami biztos, hogy Ő megbocsát, különben miért halt volna meg helyetted?!

2010. nov. 29. 10:38
 7/12 pelgrim ***** válasza:
A gyónás üres formasággá vált neked, tartalom nélkül, az rajtad nem segíthet, de talán fordulhatnál ahhoz aki ellen vétettél, és talán helyreállíthatnád azt amit tönkretettél. Ha ez nem hoz enyhülést, vagy nincs rá lehetőség, fordulj akkor a Krisztushoz, az Isten egyszülöttjéhez benned, a te Isteni Kilétedhez “tartsd magasba a kelyhet addig míg megtelik”, ne hátrálj, akkor egy szép napon megszabadulsz terhedtől. De el ne felejtsd: „Akkor kérd az Istent ha már magad is tettél valamit !”
2010. nov. 29. 12:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy nagyon tanulságos történetet olvashatunk a Bibliában ezzel kapcsolatosan, és ha ezt megérted, talán választ találsz a kérdésedre. Ez a történet Jákob küzdelme a jabbok révénél, melyről Mózes első könyve 32. fejezete 24-30 verseiben olvashatunk. Ha te is megküzdesz így, akkor elnyered a megbocsátást.

Üdv. Péter

2010. nov. 29. 13:53
 9/12 Salx Narval ***** válasza:
Lehet, hogy jót tenne neked, ha megbeszélhetnéd másokkal, hogy ki mit tenne a helyedben, akár itt is.Biztos, hogy nem egyedi eset a tiéd és jól jönne egy-két tanács azoktól, akik már megéltek hasonló dolgokat.
2010. nov. 30. 05:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Muszáj megbocsátanod magadnak.Nem csak másokkal kell megbocsátóak lennünk,hanem magunkkal is.Viszont vállalhatsz lemondásokat,azért hogy még engeszteld Istent (aki már megbocsátott).Szóval ezt az engesztelést nem a megbocsátásért kell,hanem önszántadból pl hideg vízzel tusolsz esténként.

Eleget tehetsz a lelked igényeinek,de vigyázz lehet abnormális is.

Meg kell bocsátanod magadnak.

2010. dec. 1. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!