Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jó érzés ennek a két felekezet...

Yuda kérdése:

Jó érzés ennek a két felekezet képviselőinek, hogy lehúzzák más válaszát?

Figyelt kérdés
Észrevettem,hogy ebben a vallási topikban a legkevesebb a tolerancia másik véleménye iránt.Leplezetlenül a katolikus és a jehova tanúi jeles képviselői azok,akik bekeményedett dogmáik miatt egyébként sokszor a legtájékozatlanabbak, mert a bibliát sem ismerik,nem olvassák,de mivel nekik nem azt tanították,gondolkodni meg nehogy már,-ezért az egyébként több helyről is alátámasztott magyarázatokat alapból lepontozzák,ezzel kihasználva az anonimitás mögé bújnak,de jobb válasszal viszont nem tudnak előrukkolni.Szerintetek is szánalmas? (tisztelet a kisebbségben lévő kivételnek)
2009. jan. 14. 09:15
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel egyet értek.Érvelni és cáfolni nem tudnak csak a dogmatikus helyeket, és a kőbevésettnek tartott tanaikat hangoztatják.

De nem néznek utána sem a Bibliában sem máshol ahol biblia magyarázatot lehet olvasni.

S ha valaki értelmesen ,hitéből és a Bibliából válaszol azt lepontozzák. Mert ugye saját megtapasztalt hit a véleményük szerint nem létezik.

Ezek azok az emberek akik ismerik, de nem élik meg magát a hitet.

2009. jan. 14. 09:52
 2/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Legalább más is észrevette.

..és továbbra is kiemelem,hogy tisztelet az elenyésző kivételnek.

2009. jan. 14. 10:02
 3/41 anonim ***** válasza:
37%

Honnan tudjátok, hogy ki pontoz le kit? Nem puszta vádaskodás a "kérdező" részéről, amit a két csoportról írt?

Sok mindent szoktak a Tanúkról írni, de azt azért ritkán, hogy nem tudnak a bibliából érvelni! Ha valakik olvassák, és tudják helyesen értelmezni, akkor ők biztosan.

Ez egyébként a legtöbb kérdésnél ki szokott derülni, és látszik.

Mellesleg ne keverd össze a toleranciát a közönnyel.

Vegyél példát az első századi keresztényekről, akikről aztán el lehet mondani, hogy mai szemmel borzasztó destruktív módon, határozottan kirekesztőek voltak, legalábbis más filozófiák, tévtanok iránt.

Mégis ők voltak azok, akik majd kétszáz évig nem emeltek fegyvert embertársaikra, mert még nyílván fontos volt nekik Krisztus tanítása!

Ma viszont amit sokszór "toleranciának" dícsérnek, inkább álszent közöny!

2009. jan. 14. 10:17
 4/41 Srapnel ***** válasza:
Ugyanmár, a jámbor ateisták válaszait is mindig lepontozzák, pedig ha vannak valakik, akik bármiféle adekvát magyarázattal álnak elő, azok ők. A fent említett két felekezet ugyanúgy dogmatikus. Bárki, aki mindössze egy homályosan megírt, félreérthető könyv alapján messzemenő következtetéseket von le a globálisan a világ és az ember működésével kapcsolatban, az dogmatikus.
2009. jan. 14. 10:47
 5/41 anonim ***** válasza:

Teljesen jogos a felvetés, ebből is látszik, nem véletlen, hogy a Földön a legtöbb háború vallási fanatizmus, vagy dogmák miatt tört ki,

a vallás nevében emberek millióit gyilkolták le,

és az egyházak erőszakossága emberek millióit taszította már szenvedésbe a történelem során..

2009. jan. 14. 11:14
 6/41 anonim ***** válasza:

Alapjában véve egyetértek a kérdezővel, többször tapasztaltam, hogy tökéletesen adekvát válaszokat képesek akár 50% alá is pontozni a jámbor keresztények, akik ugye a szeretet, az elfogadás, a megbocsátás és a "fordítsd oda a másik orcádat is" vallását követik (állítólag). Hogy miért csinálják? Szerintem azért, mert nem igaz keresztények. A bigott vallásosságnál nincs rosszabb a világon hitélet terén, véleményem szerint ezek a magukat kereszténynek valló emberek többet ártanak a valódi keresztény értékeknek, mint a materialisták.

Az is nagyon elszomorít, mikor egy magát kereszténynek valló ember fröcsög és mocskolódik, pokollal fenyegetőzik, és süt róla a gyűlölet más felekezetek és más vallások iránt. Holott szerintem fel kellene fogni, hogy a Biblia egy és ugyanaz, hogy mindannyian egy Istent szolgálnak, és lehet, többet érnének el, ha nem politizálnának valláson belül. A rosszindulat nem keresztény erény, és azt gondolom, hogy pont ezek az emberek fognak pokolra jutni, mivel bort isznak és vizet prédikálnak, ugyanakkor vannak annyira vakok szellemileg, hogy nem veszik észre, milyen visszás a viselkedésük.

2009. jan. 14. 11:30
 7/41 A kérdező kommentje:

Nem vádaskodás, elég ha valaki benéz elfogulatlanul a vallási topikba és megnézi a pontszámokat,önmagáért beszél és árulkodóak a kifejezések és mondanivalók.Egy jehova tanúja,vagy elvakult katolikus nem tud objektívan fogalmazni,csak egyre jár a keze a mínuszokon-ennyi telik tőlük.: a jehova tanúi egyébként túl sokat nem gondolkodhatnak,meg nem is érthetik a bibliát,mert csak kiemelten besulykolt mondanivalójuk van amire kioktatták őket,más egyébről nem tudnak:ilyen pl.a 144.000,meg a többszörösen kudarcba fulladt világvégi jövendeléseik (sosem tanulnak belőle),meg az Isteni háromság tagadása,meg ...stb.-kívülről tudhatóak,kiszámíthatóak a válaszaik,egy idő olyan,mintha egy géppel beszélnél.

Másik válaszolónak: az ateista:

érdeklődésen kívül mit keres itt a szerinte primitív,elavult,boldogtalan őskövületek között-hiszen az ő világfelfogásába nem fér bele a vallás.Idejön okoskodni,vagy miért? Lepontozza a hozzáértőket? Milyen alapon? Honnan ez a nagy kompetencia? Mert ő aztán tudja a frankót... szánalmas!

Legyen itt az ateista,de ne állítsa be magát arrogánsan az igazság letéteményesének,hanem figyeljen,mert tanulhat is akár.(pl .jómodort,ha mást nem)

2009. jan. 14. 11:31
 8/41 Srapnel ***** válasza:

Mit keresek itt?

Szeretném felhívni rá a becses figyelmedet, hogy soha senkit nem sértegettem, nem minősítettem őt magát, nem használok sem bántó, sem trágár kifejezéseket, stílusom a tényszerű, erőszaktól és hangulatkeltéstől mentes filozofálásé és véleménykifejtésé. Mint szabad ember, úgy vélem, jogom van bármilyen nyilvános fórumon kifejteni a véleményemet, az imént említett általánosan elfogadott stílusban és a mindenkori hatályos jogszabályok betartásával.

Az alábbiakat csakis saját nevemben: én nem pontozok senkit sem le, sem föl, mert engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki mennyi pontot kap. Engem csakis a szöveg érdekel és az, hogy mások számára hasznos, vagy elgondolkodtató véleményeket írjak, valamint hogy mások hasonló véleményeit elolvassam és tanuljak belőle.

" Honnan ez a nagy kompetencia? Mert ő aztán tudja a frankót... szánalmas!"

Remélem, az szembeötlő, hogy kettőnk közül most Te vagy arrogáns és a témától elkanyarodva személyeskedésbe csapsz át, ezzel mindenféle vitakultúrát mellőzve tönkre is teszed azt. Nem beszélve arról, hogy a hozzám intézett mondataidat tökéletesen alkalmazni lehet a vallási oldalra is, miszerint honnan ez a kompetencia. Számos vitát volt szerencsém végighallgatni (személyesen is), olyanokat is, amelyek vallások és tudományok ismert képviselői között folytak és egyértelműen megállapítható, hogy az abszolút igazságok kijelentésében a vallások képviselői járnak élen, ráadásul paradox módon a másik oldalt vádolják ezzel.

2009. jan. 14. 11:44
 9/41 A kérdező kommentje:

Csak a vita kedvéért: hogyan lehet egy olyan közösséget jó lelkiismerettel képviselni,akik a fasizmussal egyenértékű vérengzést követtek el az inkvizíció,keresztes háborúk alkalmával.Akkor is tévedhetetlenek voltak a pápák ugye? Nem érzitek,hogy kilóg a lóláb?

Az akkori gyilkosságok áldozatainak a vagyona hová lett? Nem gondoljátok komolyan,hogy elpukkadt az éterben? Azt a vagyont elkobozták maguk számára,ez lett az egyházi vagyon.(tudom persze,hogy nem csak ez,de ez is)

Felhördülnek az emberek az arab terroristákra,mert úgymond egy jóérzésű ember,ha oda beleszületik egy ilyen értékrendbe,hogy gyűlöld és irtsd az embertársad,miért nem fut ki onnan---de nem gondol arra,hogy ő meg katolikus és a múlt: történelmi tény még akkor is,ha nem te követted el,de a közösséghez tartozva magad része lettél egy ilyen múltú "hatalomnak".

Valóban elég beleszületni egy vallásba és akkor már ne is törődjünk vele?-ennek a felekezetnek sötétre festette a múltját a vér és a Pápa még ma is tévedhetetlen,mit egykor,és Isten földi helytartója? Ez senki szerint nem groteszk?

2009. jan. 14. 11:50
 10/41 A kérdező kommentje:

Az ateistákról,mint jelenségről írtam,ha félreérhető volt személyeskedés miatt,az nem volt szándékomban.

(Ha személyeskedek,akkor átmegyek tegezésbe.)-De olvass bele a topikokba és látod,amit írtam az áll-szembeszökő úgyis,ha valaki nem ért a témához és beleszól.(abban egyetértünk,hogy akkor nem nevezhetjük hívőnek?)

Hívő az,aki jó lelkiismerettel gyakorolja , meg is éli a vallását-az vajmi kevés,ha beleszületett.

"Továbbra is fenntartom,hogy tisztelet a kivételnek."

2009. jan. 14. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!