Kovács Pál kérdése:
Miért bűn a paráznaság?
Figyelt kérdés
Azt még megértem, hogy erkölcstelen, ha pl. valaki össze-vissza mindenkivel, mert az olyan, mint a mohóság, hogy mindenből habzsol. Vagy neadjisten vmi állattal csinálja valaki. De én inkább csak úgy fogalmaznék, hogy a mai világban a szex két nem házas ember között már nem erkölcstelenség, hanem intim dolog. Szerintem a szeretkezés pontosan az, ami a neve, az egyik legmagasabb és legszebb módja a szerelem kimutatásának. Tudom, hogy végső célja a gyereknemzés, és ahhoz meg kell házasodni, de a mai eszközökkel, úgy mint fogamzásgátló és óvszer miért bűn? Ártani nem ártok vele senkinek, viszont hogy teljes önmegtartóztatásban éljem le a kamaszkoromat, amíg 10 év múlva valakivel megházasodok valahogy számomra elképzelhetetlen. És a házasság alatt a nem gyereknemzést szolgáló szex is bűn? És miért bűn a maszturbáció? Ennyiből a magömlés is az! (drámai túlzás).2009. jan. 13. 23:30
11/23 anonim válasza:
Ezt az egészet a papok találták ki és beszélték bele az emberekbe.
12/23 anonim válasza:
A paráználkodás Jézusnál még a HÁZASSÁGTÖRÉST jelentette.
13/23 anonim válasza:
Szerintem azért bűn, mert erkölcstelen. Ezt ugyan te is írtad, de ha nem törődünk erkölcseinkkel, előbb-utóbb anarchia lesz, és mindent meg fogunk engedni magunknak. Legalábbis én így gondolom 14 évesen:)
14/23 anonim válasza:
A házasság előtti szex azért bűn, mert a szexet Isten a házasságba teremtette, nem azon kívül. Isten szeret téged és csak meg akar óvni felesleges csalódásoktól, sérelmektől. A szex csodálatos dolog, de persze akkor, ha olyan emberrel teszed akit Isten neked rendelt. Ezt tudja Isten megáldani, nem mást. A házasság pedig nem csak egy papír, hanem egy szövetségkötés, ami egy életre szól, amellyel felvállaljuk, elfogadjuk egymást, minden gyengeségét, rossz szokását és minden jót is a társunkkal együtt. A szüzességed pedig ajándék, sztem olyan nőnek/férfinek add aki igazán megérdemli, a feleségnek/férjednek.
15/23 anonim válasza:
Papnak tanulok és nekem az a véleményem erről az egész ügyről hogy a paráznaság az egyik főbenjáró bűn.
16/23 anonim válasza:
Isten hozott 1 törvénkönyvet melynek neve 10 parancsolat és azért hozta isten a 10 parancsolatot hogy mi VALLÁSOS emberek e szerint éljünk és ne szegjük meg. Ezért bűn a paráznaság.
17/23 anonim válasza:
Isten hozott 1 törvénykönyvet melynek 1 pontja ki mondja hogy ne paráználkodj ha a törvénykönyvből 1-et is már megszegsz az nagy bűn. Higgyétek el jó isten törvényei szerint élni.
18/23 anonim válasza:
Miért kell szólniuk olyanoknak akik nem értenek e témához... ez a katolikus egyház hite és légyszives ne ócsároljátok...én büszke vagyok rá h megtartom és ha tetszik ha nem amit Isten adott az jó...neked is és nekem is és mindenkinek
19/23 anonim válasza:
azért mert Isten ezt mondta. ő teremtett, tehát azt kell tenned, amit mond.
és a maszturbáció "fajtalankodás", ráadásul ha maszturbálsz, könnyebben beleesel a paráznaságba s.
20/23 anonim válasza:
azért mert Isten ezt mondta. ő teremtett, tehát azt kell tenned, amit mond.
és a maszturbáció "fajtalankodás", ráadásul ha maszturbálsz, könnyebben beleesel a paráznaságba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!