Miért furcsálják az emberek ennyire a vallásomat?
Én is wicca vagyok, de mikor ezt elmeséltem egy ismerősömnek, az első kérdése az volt: akkor te meztelenül rohangálsz a holdfényben?
Szerintem a wicca "furcsasága" leginkább abban rejlik, hogy elüt a hagyományos, emberekbe berögzült vallási képtől, ami mindenit körülvesz gyermekkora óta. Az ember életébe többnyire a kereszténység elve épül be, az ünnepek, könyvek, hétköznapok miatt.
A másik ok a tudatlanság. Pár éve jött a Bűbájos boszorkák, aminek hatására a tinik harmada wicca-fan lett, és az a kép maradt meg az emberekben, hogy ez a wicca valami varázslós, átokszórós, tündéres, telefonos-jóslós hülyeség. Az emberek pedig valamiért szeretnek téveszmékben élni, és inkább hiszik ezt, semmint egyszer leülnének félórára, és a Való világ nézése helyett beütnék a keresőbe a Wicca szót...
"Nem sértésnek szántam a kérdéseimet, csak érdekel"
De azért a sértegetésre megy ki a gondolatod??
"Végül is egy ilyen életstílushoz istenek sem igazán kellenének.Vagy csak azért választotok, hogy neve is legyen a gyereknek? Úgy vélitek a természet szeretetéhez, védelméhez elengedhetetlen a rituálé,az öltözék és egy pogány isten.Tény, hogy ezek érdekes dolgok egy tini számára, de a cifra cullang mögött, valódi értéket képviselő, szervezett munka is van? Vagy csak kiabáljátok, hogy szeretjük a természetet és megy a hókuszpókusz.Nem sértésnek szántam a kérdéseimet, csak érdekel, hogy vagytok vele, ha már beszélgetünk."
Ez nem életstílus, hanem hit, vallás. Sőt, van olyan wicca, aki nem is ad nevet a teremtő erőnek, amit imád. Ez attól függ, hogy ki hogyan érzi, hogy jut el "hatásosabban" az üzenete számára. Látszik, hogy nem igazán tájékozódsz a wiccáról, mert sok sületlenséget összehordasz... Hókuszpókusz, meg cifra cullang? Ilyen nincs. Megünnepeljük az ünnepeinket (pl. téli napforduló), és erőt kérünk az istenünktől a különböző élethelyzeteinkhez. Szerintem annál nem lehet jobban "értéket képviselni", hogy tiszteled a természetet, segítesz másokon, és boldoggá teszed magad. Egyébként is, ha ez nem sértegetés, akkor nem szeretnék a közeledben lenni, ha azt csinálod, ha már így beszélgetünk...
17:10
Ahogy írták, ez nem életstílus, hanem vallás, ünnepekkel, meghatározott elvekkel, ceremóniákkal.
Igazából ennyi erővel azt mondhatnánk, hogy egyáltalán nincs szükség vallásra, mert ott van pl. a kereszténység - egymást és Istent szeretni nem lehet a Biblia és Jézus nélkül? Vagy a buddhizmus - reinkarnációban hinni nem lehet Buddha nélkül?
Vagy minden vallás életstílus vagy egyik sem - esetleg mindkettő. Olyan nincs, hogy egyik hit a másiknál többet érne.
Ha nem sértésnek szánod a kérdésed, akkor nézz utána a neten, milyen információt találsz erről. Persze ne a g-portálos oldalakat nézegesd, mert azokat többnyire tényleg tinik készítették, akiket elbűvölt a Harry Potter... a wicca a tinik divatozásán túlmenően épp oly szervezett háttérrel bír, mint bármely más vallás. A tudatlanság nem bűn, de annak fényében véleményt formálni igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!