Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehetnek egyes emberek...

Hogy lehetnek egyes emberek ilyen eloiteletesek? Hol van itt a felebarati szeretet?

Figyelt kérdés
Annyira bant ez engem, hogy elmondani sem tudom...hivo embernek tartom magam es nagyon faj, hogy azt kell latnom, hogy a legtobb "vallasosnak" mondott ember tele van olyan eloiteletekkel, amelyek teljesen szembe mennek az alapveto szeretettel, torodessel, logikaval. Hogy tud valaki gyulolkodni akkor, ha valaki nem az Egyhaz tanai szerint el, de ettol meg nem art a kornyezetenek? Gondolok itt arra, hogy a legtobb vallasos eliteli a homoszexualitast, mikozben mi, heteroszexualisok nem tudhatjuk, hogy azok az embertarsaink min mennek keresztul es ez nem egy hiba, amit az ember kijavithat igyekezettel, szorgalommal. Vagy pl. hogy egyeseknek az a hivo, aki minden heten elmegy egyszer a templomba es szo szerint letudja arra a hetre a vallasi reszt. Olyan gyulolkodo kommenteket irnak egyes vallasos emberek, hogy en szegyenlem magam helyettuk. Mondjatok meg, mire jo ez? Milyen szeretet van az ilyen emberben, ha a tolerancia szikrajat sem mutatja? Hogy mondhatja magarol az ilyen ember, hogy Istent szolgalja, ha kozben bizonyos embereket (ismeretlenul is, csoportosan, csupan 1 tulajdonsaguk alapjan) a pokolra kivan?
2010. nov. 17. 18:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

A homoszexualitást nem az egyház ítéli el, hanem Isten. Micsoda különbség! Az egyház senkit sem küld pokolra, ez is Isten hatásköre.

Aztán jó lenne tisztázni, a szeretet fogalmán mit értesz, mert félek, neked egészen mást jelent, mint amit én értek alatta! Példa: vegyünk egy nagyon koszos, nagyon büdös hajléktalant. A te féle szereteted szerint mi hívők átt kellene öleljük, meg kellene csókolgassuk, és azt kellene mondanunk, minden teljesen rendben van veled, mi nagyon szeretünk, és nyugodtan élj így tovább, ha ez neked így jó.

Ezzel szemben az igazság az, hogy én undorodom a koszos büdös hajléktalanoktól, nem szeretnék egy közösségben élni velük, ha szeretne megváltozni, abban amit tudnék segítenék neki, de azzal kezdeném, hogy nagyon alapos mosakodás, átöltözés, a régi ruhák elégetése, munkahelykeresés, alkoholizmus elhagyása, stb. És ha erre nem hajlandó, akkor szomorú szívvel nézem, ahogy fetreng a mocsokan, és élete vége a kárhozat lesz. Nem én küldöm oda, de egy Isten nélküli élet után mi mást remélhet bárki is!

Na a homoszekszualitás nállam ugyan ez a kategória! Nem bántom őket, ahogy a hajléktalanokat sem, de nincs velük közösségem, amíg ők jól érzik magukat a mocsokban!

És még valami! Nekem hívőnek nem a te elvárásaid szerint kell élnem, hanem Isten elvárásai szerint. Messze vagyok az utóbbitól is, de azt legalább szeretném, és törekszem rá, a te elvárásaidat viszont simán figyelmen kívűl hagyom.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 18. 11:49
 12/30 anonim ***** válasza:

"A homoszexualitást nem az egyház ítéli el, hanem Isten. Micsoda különbség! Az egyház senkit sem küld pokolra, ez is Isten hatásköre."

A valódi Isten nem evilági dolgok szerint működik.

Micsoda különbség!

Ha az Isten is ugyanúgy ítélkezne,mint mi,emberek,mitől lenne ő az Isten? mitől lenne ő a tökéletes szeretet,ha még egy szerencsétlen homokost is megvet,akit egyébként is sokan utálnak? ha Istenhez sem fordulhat,akkor kihez fordulhat? nem konkrétan a homokosokat védem,mert a keresztény egyház által kitalált Isten sok más dologba is beleköt,a homokosokon kívül.ez csak példa volt.

Biztos vagy benne,hogy a valódi Isten az,aki ítélkezik?

2010. nov. 18. 12:31
 13/30 anonim ***** válasza:

Én egyetlen szóval sem mondtam, hogy egy homoszexuális ember ne fordulhatna Istenhez! De ha őszintén teszi, fel fogja ismerni, hogy a hajlama nem Isten akarata szerint való, és hogy az nem betegség, nem normális, hanem bűn! És ha a homoszexualitást bünnek ítélte, akkor már meg lehet vallani Istennek, lehet rá kérni és kapni bűnbocsánatot, és szabadulást belőle. Aztán arrol sem kellene megfedkezni, hogy Istennek csak az egyik tulajdonsága az, hogy Ő a szeretet. Kétség kívűl nagyon fontos tulajdonsága, de ezzel egyenértékben Ő szent is, igaz is, bűnt gyűlölő is, és ezeket a tulajdonságait sem fogja félreállítani, semmilyen körülmények között sem. Tehát, nem állítottam olyat, hogy homoszexuális ember számára nincs kegyelem, nem üdvözülhet. De akik a homoszexualitást pártolják, még ha ők maguk nem cselekszik is, nem lehetnek keresztyének, mert a keresztyén ember ott kezdődik, hogy a Biblia mindenek felett, és nem ott, hogy a pap gyermekkorában vizet locsolt a fejére.

2010. nov. 18. 15:56
 14/30 A kérdező kommentje:
Elnezest utolso, de roppant kivancsi vagyok, hogy hogyan tud egy homoszexualis szabadulast kapni ettol a "hajlamatol"? Ha egyszer annak szuletett, az mar nem valtozik...bizonyitott teny. Volt olyan ismerosom, aki egesz eletet hazugsagban elte le, lett felesege meg gyerekei, de igazabol sosem volt boldog es gondolom, hogy a csaladja sem. Miert csapja be magat meg masikat? Az nem bun? Vagy bujdosson el es eljen egy ko alatt elete vegeig?
2010. nov. 18. 18:09
 15/30 anonim ***** válasza:

egy a lényeg: ne létesítsen testi kapcsolatot azonos neművel

a többi mellébeszélés

2010. nov. 18. 18:29
 16/30 anonim ***** válasza:

Hát így: [link]

SeiSMyC

2010. nov. 18. 18:45
 17/30 anonim ***** válasza:
39%
Érdekes, hogy az állatvilágban is megtalálható a homoszexualitás egy bizonyos mértékben. Ha az ott természetes, és mindig mindent a természeteshez viszonyítunk - akkor aligha bűn melegnek lenni:)
2010. nov. 18. 18:46
 18/30 anonim ***** válasza:
ez a Vallás topic, nem biológiai
2010. nov. 18. 18:50
 19/30 anonim ***** válasza:

A Bibliából tudom!

2010. nov. 18. 19:30
 20/30 anonim ***** válasza:
A vallás és biológia nem zárják ki egymást...
2010. nov. 18. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!