Hogy lehetnek egyes emberek ilyen eloiteletesek? Hol van itt a felebarati szeretet?
Az a felebaráti szeretet, amiről te beszélsz, még várat magára azokban az egyénekben, akiről szól a kérdésed. Türelmesnek, megértőnek kell ezekkel az emberekkel is lenni, mert csak így vehetik észre magukat, csak így jöhetnek rá arra, hogy a hitük egy csöppet vak. Ha adhatok egy jó tanácsot, akkor te ebből semmiképp sem csinálj lelki ügyet, ugyanis ez az ő bűnük, és neked nem kell szégyelld magad emiatt, mert akkor már az ördög nyert nálad is, és ezt most nem bántásból mondom. Isten sem szégyelli ezeket az embereket, sajnálni sem sajnálja őket...mert Ő tudja az igazat...s szerintem te is. :)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
"Gondolok itt arra, hogy a legtobb vallasos eliteli a homoszexualitast"
Nagyon jól írod, az igazán vallásos a homoszexualitást ítéli el, nem az egyént. Miért? Mert a Biblia is elítéli.
A tööbihez csak annyit, hogy ha valaki vallásos, még nem biztos, hogy szent is.
Két dolog jut hirtelen eszembe.
Egyik, hogy akikre célzol - bár nem tudom kik lehetnek, ezért csak feltételezem -, Bibliai értelemben véve nem keresztények. Csak önmagukat kereszténynek mondó emberek, névleges keresztények, akik szigorúan a Bibliai alapelveket figyelembe véve nem mennének át a kereszténnyé válás "vizsgáján". Gondolok itt elsősorban olyan vallásos emberekre, akiknél - hogy szépen fogalmazzak -, tehát "Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét." Nem akarok túl konkrét lenni, ezért nem mondom ki nyiltan, kikre gondolok, de a lényeg, hogy nem attól keresztény valaki, hogy annak vallja magát vagy rendszeresen eljár keresztény felekezet által tartott összejövetelekre. Pál apostol a fentebb idézett igeszakaszban, amit Timóteusnak irt, nemes egyszerűséggel csak annyit tesz hozzá: "ezeket kerüld".
A lényeg amit mondani szeretnék, hogy sajnos olyan embereket tartanak ma kereszténynek, akiknek Bibliai értelemben a kereszténységhez semmi közük nincsen, mert csak látszólag - vagy még úgy se - keresztények. A nagy probléma, hogy ez alapján itélik el sokan a kereszténységet, ezek az emberek, vallások, felekezetek, egyházak alapján csalódtak a kereszténységben, és azt hiszik, hogy a kereszténység tele van képmutató, bort ivó és vizet prédikáló emberrel. Sajnos a névleges kereszténység valóban tele van ilyennel, de hangsúlyozom, hogy ez nem az eredeti kereszténység, és nagy tévedés ezeket a rétegeket a Bibliai kereszténységgel azonositani - aminek meggyőződésem, hogy ma is vannak hiteles képviselői, akik a Bibliával összhangban élnek, beszélnek és cselekszenek. Bennük valóban ott van Isten szeretete.
Hogy honnan tudod megkülönböztetni, hogy melyik vallás, egyház tartozik az eredeti kereszténységhez, és melyik csupán névlegesen keresztény?
Erre János apostol János első levelében megadta a választ: "Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent." Ilyen egyszerű. Aki megismerte Istent, abban benne van Isten szeretete, akiben nincs szeretet, az hiába mondja magát akármilyen kereszténynek, csak mese habbal.
A másik dolog amit mondani szerettem volna, hogy egy dolog a személy és másik dolog a cselekedetei. Isten igéje azt mondja, hogy úgy szeressünk másokat, mint magunkat. De ez nem azt jelenti, hogy a bűnt, a bűnös cselekedetet is szeretnünk kell abban az emberben. Isten igéje sem azonositja a bűnt az emberrel: tehát mig a személyt szeretni kell, mint önmagunkat, a bűneit nem kell tolerálnunk és elfogadnunk. Például a homoszexualitás, amit a kérdésedben emlitettél, Isten beszéde alapján egyértelmű bűn, ami miatt például Szodoma és Gomora elpusztult. Ezt, vagy bármelyik másik bűnt nem kell a személlyel együtt elfogadni, tolerálni, támogatni, hanem el kell határolódni a bűntől, miközben a bűnben élő személynek segiteni kell a megtérésben, hogy felszámolja a bűnös cselekedeteit.
Egyébként Istenről azt mondja a Biblia, hogy Ő a Szeretet. De ez nem azt jelenti, hogy Isten is minden bűnnel, rossz tulajdonságunkkal együtt keblére ölel minket. Istenről azt is mondja a Biblia, hogy szent, tiszta, igazságos és jogszerű. Ez azt jelenti, hogy az Ő jelenlétében nem fér meg a bűn, ezért magát a személyt szereti Isten azaz a Szeretet, de a bűnt ki akarja vetni az ember személyiségéből, Istennek nem kell a bűn, csak az ember. Tulajdonképpen ezért adta engesztelő áldozatul a názáreti Jézus Krisztust, mert az embert megakarta váltani, de magát a bűnt sosem tolerálta a legkevésbé sem, ezért Jézus Krisztus engesztelő áldozata által Isten meg akar szabaditani a bűntől.
Ez egyébként pontosan látszik, ha elolvasod a Mózesi törvényeket, láthatod, hogy Isten mennyire igazságos és bűngyűlölő. Sok esetben a törvény alapján halállal kellett megbüntetni azokat, akik vétkeztek. A szexuális bűnök, paráznaságok, fajtalanságok például ilyen jellegű halálos bűnök voltak. Érdekes nem? Maga a Szeretet adta parancsba bűnös emberek kivégzését. Ezt azért tartom fontosnak látni, mert nagyon téves felfogás az, amit a vallásokban kialakitottak, hogy Isten ilyen teljesen jószivű, toleráns, állandóan mosolygó személy. Isten szent, nincs köze hozzá a bűnnek, haragszik a bűnre, de a bűnös embert megakarja menteni. Ezt várja el az Őt valóságosan - nem csak névlegesen - követő személyektől is, a keresztényektől.
SeiSMyC
Én sem tudom, miért gyűlölködne egy hívő ember?
Ne ítélj, hogy ne ítéltess. A homoszexualitás egy bűn. Mindenkinek vannak bűnei, kinek ez kinek az... Nekem például a paráznaság, de szerintem sok embernek, mert aki házasságon kívül szexel, parázna. Épp olyan mint a homoszexualitás. Nincs bűntelen ember. Igen a szeretet a legfontosabb. Én például próbálok mindenkit szeretni, de a szüleim mondják, hogy csak azért szeretnek emberek, mert valami érdek fűződik hozzájuk. Csak úgy szeretni ember nem tud. Lehet igaz? Az én gyermeki naívságom.
Ezt meg nem értem, miért kívánna bárki is pokolra bárkit? Isten minél több lelket akar megmenteni. Jézus is a bűnösökkel, vámosokkal volt együtt. Akiket leírtál, azok a ma élő farizeusok, írástudók, akiket anno sem kedvelt Krisztus.
A másik, hogy csak néhányszor megyek templomba, inkább a Bibliát olvasom, imádkozom. Mondták, hogy nem kell pap közvetítő. A katolikusok szerint ebből fakadóan nekem még rengeteg bűnöm van, nem gyónok, nem áldozok, sokszor elmulasztom a szent misét és sorolhatnám. Ha ezt elmondom valakinek élőben biztos pokolra küld. Már a gyóntató székbe sem merek bemenni, mert kiesik belőle a pap, ha meghallja. Én Jézusnak és Istennek gyónok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!