Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Bibliai versekből...

Az alábbi Bibliai versekből látható hogy az egy Istenben létező három személy parancsol tílt, utasítást vagy útmutatást ad? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)

Figyelt kérdés

Vagyis az Atya, Jézus és a Szent Szellem.

1: 1Móz 2:16 És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.

1Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz

2: Máté 28:20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

3: Apcs 13:4 Ők annak okáért, miután kibocsáttattak a Szent Lélektől, lemenének Szeleuciába; és onnét elevezének Ciprusba.

4: Apcs 13:2 Egyszer, amikor szolgáltak az Úrnak, és böjtöltek, azt mondta a Szent Szellem: - Válasszátok el nekem Sault és Barnabást arra a munkára, amelyre elhívtam őket!

5: Apcs 13:4 Ők tehát a Szent Szellemtől kiküldetve lementek Szeleukiába, onnan elhajóztak Ciprusra,

6: Apcs 16:7 Misia felé menvén, igyekeznek vala Bithiniába jutni; de nem ereszté őket a Lélek

febr. 17. 17:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

9-es Válaszoló!

Nem csak Jézusról mondja, hogy Isten fia, hanem az angyalokról is azt írja, hogy "Isten fiai

Ha azt mondja vagy azt írja akkor biztosan úgy van de a királyságterembe nem tudnak különbséget tenni a két származás között??? Jézus és az angyalok között különbség van származásilag ezért különbség van a két fiúság között is. Vagyis Jézus fiúsága más mint amikor az angyalokra vagy az emberekre vonatkoztatják ezt a fogalmat.

tegnapelőtt 01:28
 12/22 anonim ***** válasza:
21%

11

Csak abban az értelemben, hogy Jézus elsőként lett megalkotva, ezért hivja őt Isten első szülöttnek, egyszülöttnek. Jehova minden segítség nélkül hozta létre. Külön álló személyiség, és alárendeltségi viszonyban van az Atyjához képest.

Ő lett a legelső abban, hogy valaki életet kapott. Hűsége bizonyítást nyert több szempontból is az Atyja felé.

De olyan hatalommal, képességgel nem rendelkezik, mint az Atyja és ezért sem egyenlő vele.

Azzal, hogy Jézus részt vett a teremtésben, nem teszi egyenlő hatalmúvá Istenével semmilyen módon.

Képessége, élete az Atyjától van, nem saját magától, minden szempontból függ a létezése Istentől.

tegnapelőtt 07:39
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ismételten olvashattunk részletet a királyságteremekben elhangzó tévtanításokból de én maradok annál amire a Szent Szellem tanít ez pedig nagyon távol van attól amit ti ide válaszként beírtáltok....

Ján 3:27 Ember nem képes elvenni semmit sem - felelte János -, ha nem a mennyből kapja.

Ján 14:26 de a Pártfogó, a Szent Szellem, akit az Atya küld majd a nevemben, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek.

Ján 6:69 És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.

tegnapelőtt 10:00
 14/22 anonim ***** válasza:
25%

"Jézus nem nagybetűs Isten. Nem egyenlő amindenható teremtő Istennel."

Amt csinálsz, az gonosz machinálás. Az általad idézett írásban is az áll, hogy Jézus Isten. Tudod a bibliai görögben nem voltak kis és nagybetűk.

tegnapelőtt 13:10
 15/22 anonim ***** válasza:
27%

14

Kedves Válaszoló

Nem vagyok gonosz, és nem csinálok gonoszságot.

A héber iratokban megkülönböztetik a mindenható Istent a fiától.

ezért kell a teljes írást figyelembe venni.

Mind a héber Sad·dajʹ, mind a görög Pan·to·kraʹtór szót úgy fordítják le, hogy „Mindenható”. Az eredeti nyelveken mindkét kifejezést következetesen Jehovára, az Atyára használják

A fiú vagy a szentszellem esetében nem használják.

Jehováról a héber iratok El-sad.daj kifejezést használja, mig Jézusról, az

el.gib.bor kifejezést olvashatjuk.

Ezért Jézus nem abban az értelemben Isten, ahogyan az Atyja.

Ugyanakkor a görög iratokban a fiu esetében nem használ határozott névelőt, míg az Atyja esetében igen

A [the·oszʹ] és a [ho the·oszʹ] (’isten, isteni’; illetve ’az Isten’) nem ugyanaz, az evangéliumíró számára csak az Atya volt »Isten« ([ho the·oszʹ]; a fiú nem.

tegnapelőtt 15:59
 16/22 A kérdező kommentje:

El-gibbor:

[link]

tegnapelőtt 19:16
 17/22 anonim ***** válasza:

16

Ebben is látható, hogy a prófétai cím, vagy rang, nem alkalmazandó az Atyára, a teremtő Istenre.

Isten nem próféta.

tegnap 08:58
 18/22 A kérdező kommentje:

17-es válaszadó!

A próféta se nem cím se nem rang hanem szolgálati ajándék de ezzel hozzászólással nem cáfoltad a Szentháromságot de ez soha nem is fog sikerülni mivel a Szentháromság valóság.

tegnap 10:39
 19/22 anonim ***** válasza:

Az általad valamiért héber iratoknak nevezett Ószövetségben nem igazán van szó a Fiúról, csak utalásk vannak rá, mivel nem nagyon tudták, hogy ki fog eljönni. Egyedül Izajásnál olvashatjuk, hogy megnevezi, az érkező Krisztus csodálatos tanácsadó, erős Isten, az örökkévalóság Atya, aki eljön közénk.

Azt pedig senki se mondta, hogy a kettő egy személy lenne.

"Ugyanakkor a görög iratokban a fiu esetében nem használ határozott névelőt, míg az Atyja esetében igen"

Sajnálom, hogy elhitted ezt a butácska őrtorony mesét és hazugságot. Ugyanis az Atya esetén se használ mindig névelőt. Hozok is rá néhány példát:

"Fellépett egy ember, akit Isten küldött, János volt a neve."

"Istent soha senki nem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya keblén van, ő nyilatkoztatta ki. "

Ez utóbbi még érdekesebb példa, mert egyik Isten előtt sincs névelő. Akkor itt arról van szó, hogy Jézust nem látta soha senki, mint a névelő nélküli Istent?

"Éjszaka elment Jézushoz, és így szólt hozzá: „Rabbi, tudjuk, hogy Istentől jött tanító vagy, mert senki nem tudja ezeket a csodajeleket véghez vinni, amelyeket te cselekszel, hacsak nincs vele az Isten.”"

Itt sem szerepel a görögben névelő, akkor Jézus magától jött tanító?

tegnap 13:26
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

18

"...a Szentháromság valóság"

Lehet hogy az, de csak a képzeletedben.

tegnap 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!