Hogyan nevezhette Tamás apostol Mihály arkangyalt Istennek? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)
Figyelt kérdés
Ján 20:28 És felele Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!
Még mielőtt azt írnátok válaszba hogy ezt nem úgy kell érteni azt bizony úgy kell érteni ahogy le van írva nem lehet másképp érteni ugyanis találtam a Zsoltárokban egy hasonló helyzetet:
Zsolt 84:4 A veréb is talál házat, és a fecske is fészket magának, ahová fiait helyezhesse, - a te oltáraidnál, oh Seregeknek Ura, én Királyom és én Istenem!
amikor is a zsoltár írója ugyanazt a szót használja a héberben mint Tamás apostol a görögben:
Istenem:
H430 אֱלֹהִים ('ĕlóhím)
1) isten, istenség, istenek, istenségek
Istenem:
G2316 ὁ θεός, -οῦ
theosz
1) Isten
elohim G2316 theos
ma 09:39
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!