Milyen összefüggések lehetnek az alábbi 2 Igepár között? (Kérdés a tanúknak a szentháromság valóságának igazolására)
Az első Igepárban Isten tiszteletének szintjére van emelve Jézus tisztelete, hogyan lehetséges ez???
Pál apostol elragadtatta volna magát? Mivel azt gondolják egyesek Jézus és Mihály arkangyal azonossak. Vagy esetleg Pál apostol nagyon jól ismerte az Ézsaiás könyvét és tisztában volt azzal mint jelent az hogy valaki az Isten fia.....
Ézs 45:23 Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden térd nekem hajol meg, rám esküszik minden nyelv!
Fil 2:10 Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
A második Igepárban Isten Ézsaiás prófétán keresztül kijelenti pozícióját a világmindenségben Jézus (egyesek szerint Mihály) ugyanaz azt mondja magáról mint Isten, hogyan lehetséges az hogy Mihály arkangyal Isten pozíciójába helyezi magát? Valami nincs rendben azzal a fantázia termékkel egy bizonyos vallás tanításával,hogy Jézus és Mihály azonosak lennének....
Ézs 48:12 Hallgass rám Jákób és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.
Jel 1:11 Amely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: Amit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiceában.
Szia
Az Ézsaiás könyvében Jehováról olvasunk, nem Jézusról.
Nincs összefüggés, mivel Jézus a királyi hatalmát ideiglenesen kapja, mintbármelyik emberi uralkodó, akit Jehova felkent képviselőjeként a földön. Figyelemre méltó, egyik esetben sem említi soha a "harmadik személyt".
Ezek a "királyok sem lettek egyenrangú uralkodók, vagy Istennel egyenlő hatalmúak.
Krisztus a hatalmát kapta ezer évre, amit a végén vissza ad Atyjának.
ez azt Jelenti, hogy nem birtokolja ugyan azt a hatalmat, mint az Atyja, Istene.
Mint korábban említettem, Istennek nincs Istene.
Jézus viszont úgy hivatkozik az Atyjára, mint Istenére, aki a mi Istenünk is.
A másik felvetésed alfa és omega
A jelenések könyvének kinyilatkoztatását Isten adta, éspedig Jézus Krisztus közvetítésével. Jézus mindig is képviselője közvetítője Isten akaratának.
Jelenések 1:8 a mindenható kifejezést kizárólag Jehovára alkalmazza, nem pedig Jézusra.
A jelenések 1:11 verse:
William Barclay professzor ezt írta: „Nem feltétlenül sorrendben vannak leírva a dolgok. . ., és gyakran nagyon nehéz egyértelműen megállapítani, hogy ki a tényleges beszélő” (The Revelation of John. 2. kötet, átdolgozott kiadás, 223. oldal).
Vagy is van mikor maga Jehova beszél, van mikor Jézus.
Az "alfa és omega kifejezést a Károli-fordítás a Jelenések 1:11-be is beteszi, de a legtöbb modern bibliafordításban nincs benne, mivel a legrégebbi görög kéziratokban sem található meg. Nyilvánvalóan a Szentírás későbbi másolataiban toldották a vershez. Alexandriai kódex, a Sínai kódex vagy az Efrém újraírt kódexe sem tartalmazza Ezért hagyja ki számos modern fordítás is.
Ugyanakkor A Malakiás könyvében arról olvasunk, hogy Isten elküldi a követét, hogy együtt ítélkezzenek.
(Malakiás 3:1) 3 „Elküldöm követemet, és ő előkészíti az utat előttem. És hirtelen eljön a templomához az igaz Úr, akit kerestek, és a szövetség követe, akiben örömötöket lelitek. Igen, el fog jönni” – ezt mondja a seregek Jehovája.
Sajnos így sikeresen bele lehet a szentháromságot magyarázni a versekbe.
3
Kedves Kérdező,
Jehova szövetséget kötött a fiával egy királyságra.
Jézus képviseli Jehova uralkodását, így dicsőíti Istenét, nem pedig saját magát, hogy egyenlővé váljon Istenével.
Harmadik személy pedig ebben az esetben sincs.
Isten nem köt szövetséget saját magával, hogy uralkodjon.
Maga Jézus is elismeri, hogy Isten szövetséget kötött vele, ezért Ő is szövetséget köt néhány tanítványával, követőjével, hogy legyenek a társkirályai és papjai Istennek az ezer éves uralom alatt a Földön maradott túl élőkön és feltámadottakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!