Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Igevers igazolhatja-...

Az alábbi Igevers igazolhatja-e a Szentháromság valódiságát?

Figyelt kérdés

2Krón 7:16 Most választottam és megszenteltem e házat, hogy az én nevem abban legyen mindörökké, és ott lesznek az én szemeim és az én szívem mindenkor.

Azt gondolom ismételten kivehető belőle az Istenben lévő hármasság az alábbi szavak igazolhatják ezt: név, szem, és a szív.

- a Nevem: Jézus

- a Szemeim: Szent Szellem

- a Szívem :Atya

tegnapelőtt 18:57
A kérdező szavazást indított:
-Igen
-Nem
-Még bizonytalan vagyok
11 szavazat
 1/4 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

Hát ez nem.

Mármint, miből jön a következtetés hogy szív alatt az istent érti és szem alatt meg a szent szellemet?

Simán lehet az a jelentése hogy: Figyelni és szeretni fogom ezt a helyet, vagy lakóit.

tegnapelőtt 20:02
 2/4 anonim ***** válasza:
44%

Szia.

Ez a templom felavatása alkalmával lett leírva.

A vers arról szól, hogy Isten elfogadta a Salamon által épített templomot, mint ami az imádatának a központja.

Az Isten "szeme" azt jelentette, hogy mindig figyelni fogja mi történik a nevét viselő házzal kapcsolatban.

Isten "szíve" pedig azt, hogy ameddig az izraeliták hűségesek maradtak, Isten áldását élvezték, de ha elfordultak, akkor ő megvonta áldását erről a helyről, és ’romhalmazzá lett ez a ház’, ahogy Jézus megmondta, az Atyja házát lerombolják.

Istennek pedig akkor és most sem Jézus a neve.

tegnapelőtt 20:11
 3/4 anonim ***** válasza:

2

Akikért Jézus Krisztus kereszt halált halt, azoknak az Istenük Jézus Krisztus.

Jeremiás 31:33

Abban az időben ilyen szövetséget kötök Izráel egész népével: törvényemet a belsejükbe helyezem, a szívükbe írom be. Akkor Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

Zsidókhoz 8:10

Azok után a napok után majd új szövetséget kötök Izráel népével, — mondja az Örökkévaló —, törvényeimet beírom értelmükbe, bevésem a szívükbe, Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

János 10:11

Én vagyok a Jó Pásztor, aki a saját életét adja a juhokért.

tegnap 16:10
 4/4 anonim ***** válasza:

3

Kedves Válaszoló.

Tiszteletben tartom ha te így gondolod.

Számomra Krisztus Atyja, Istene az Én Istenem is.

Jézus pedig a messiási Királyom, aki jelenleg a gyülekezet feje.

Neki tartozom engedelmességgel.

De imádni Istent fogom, akinek a neve Jehova.

tegnap 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!