A tanúk vénei milyen jogon bontják fel az Irást vagyis milyen jogon tanítják azt hogy Jézus és Mihály azonosak? (Kérdés a Szentháromság valóságának igazolására)
Ján 10:31 A júdeaiak megint köveket vettek fel, hogy megkövezzék.
Ján 10:32 Jézus ezt válaszolta nekik: - Sok jó dolgot mutattam nektek Atyámtól, ezek közül melyikért köveztek meg engem? -
Ján 10:33 Nem jó dologért kövezünk meg - felelték neki a júdeaiak -, hanem istenkáromlásért, és azért, mert te ember létedre Istenné teszed magad! -
Ján 10:34 Nincs megírva a Törvényetekben: „Én mondtam: istenek vagytok”? - válaszolta nekik Jézus. -
Ján 10:35 Ha azokat isteneknek mondja, akikhez Isten Igéje szólt - és az Írás nem bontható meg -,
Ján 10:36 akkor arról mondjátok, hogy istenkáromlást szól, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, mivel azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?!
Ján 10:37 Ha nem Atyám tetteit hajtom végre, ne higgyetek nekem!
Ján 10:37 Ha nem Atyám tetteit hajtom végre, ne higgyetek nekem!
Ján 10:38 De ha ezeket teszem, ha nekem nem is hisztek, higgyetek a tetteknek, hogy rádöbbenjetek és megértsétek, hogy az Atya bennem van, én pedig az Atyában!
Kedves Kérdező
A kérdésedre a válasz:
Jehova és Jézus adott felhatalmazást arra, hogy az írásokat kutatva, és pontosan értelmezve töltsük be a Dániel próféciáját, illetve más próféciákat, ami Isten népére vonatkozik.
Jézus nem az Atyában van, hanem az Atyjával van egységben.
Már többször megemlítettük, hogy Jézus nem egyenlő személy Istennel, ahogy az írásokban maga Jézus is kijelentette.
Az általad idézett versekben is azt olvassuk, hogy Ő az Atyja tetteit hajtja végre, nem pedig azt, hogy Ő a mindenható Isten második személye.
Az általad rosszul fordított Biblia vers azt a látszatott kelti benned is, hogy Jézus benne van az Atyjában, pedig más Biblia versek szerint, ők két személy. Jézus pedig engedelmesen, egységesen él összhangban Istenével, Atyjával.
Ebben a szövegkörnyezetben a görög en elöljárószó közeli kapcsolatra utal.
Tehát Jézus nem szószerint van a saját Atyjában, hanem a jobb oldalán foglal helyet, mint aki a legközelebbi kapcsolatban áll Istenével.
Az általad idézett Biblia verseket figyelembe véve, Jézus itt a Farizeusoknak azt magyarázza, hogy vannak halandó, bűnös emberek, akiket "istennek" isteninek neveznek az írások, még sem csinálnak ebből Isten káromlást.
Jézus esetében, viszont annál inkább.
Kérlek vedd már figyelembe a teljes szövegkörnyezetet, és a többi írásokat Jézus, és Isten személyéről. Mit akar mondani Jézus amikor a Farizeusoknak érvel a származásáról, amit a tettei bizonyítanak.
Isten nem hajtana végre Jézus jelenlétében semmilyen csodát, ha nem Istentől származna, és nem ő lenne a messsiás, akiről a jövendölések szólnak.
A Farizeusok annak ellenére sem hiszik el a messiási személyét, hogy az írások alapján igazolja a tetteivel, hogy Ő az.
Nem arról beszél Jézus, hogy Ő a mindenható Isten egyik személye, hanem a fia, a megigért messiás, aki az égből származik, vagy is élt már a földi léte előtt, ellenben másokkal.
Egyébként, miért nem bízol Istenben? Ha rosszul végezzük a feladatunkat, megfogjuk kapni azt, ami megillet majd bennünket.
Más vallások tetteivel sokkal elnézőbb vagy, akik Isten nevében az emberiség ellen követnek el naponta bűnöket, sok száz éve. Még sem rugdalózol ilyen hevesen ezek ellen.
Ezt írod:Már többször megemlítettük
Akkor biztosan így van nincs ellenvetés mivel a tanúk mondták!!!
Ez egy vicckategória hogy többször megemlitettük akkor a tévedésekkel teli elemével irkáltok mindenfélét....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!