Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen összefüggés lehet a...

Milyen összefüggés lehet a két Igehely között? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)

Figyelt kérdés

Ján 14:6a: Monda neki Jézus: Én vagyok az út:

5Móz 32:4 Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő útja igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!

tegnap 18:55
 1/8 tgt ***** válasza:
Kérdező: Nem vagyok tanú, de Isten útja nem egyenlő Istennel.
tegnap 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

A Mózestől származó idézet, Jézus Istenére és Atyjára vonatkozik.

Istennek volt egy terve, egy szándéka, mondhatjuk egy "útja," célja, amit szeretett volna megvalósítani.

Minden amit tett, tesz, vagy tenni fog az hibátlan, valamennyi megnyilvánulása hibátlan: sohasem túl engedékeny, és sohasem túl szigorú.

Tökéletes egyensúlyban nyilvánítja ki az igazságosságát, bölcsességét, szeretetét és hatalmát.

A Jézusról szóló vers pedig azt jelenti, hogy amikor Istenhez imádkozunk, vagy szeretnénk közeledni, azt Jézus által tehetjük.

Jézus közvetítő az emberek és Isten között.

Jézus, nélkülözhetetlen szerepet tölt be Isten elhatározásában.

Mivel Isten tökéletes terve az első ember lázadása miatt majdnem meghiusult, Jézus lett az a személy, aki az emberekkel való szándékát még is megvalósítja.

Ebben az értelemben Jézus lett az út ahhoz, hogy Jehova megvalósítsa amit eltervezett.

Isten jónak látta, hogy úgy valósítsa meg minden szándékát, hogy elsőszülött Fia legyen a központi személy ebben az akaratban, megvalósulásban. Nem pedig abban, "hogy ki az egyedüli mindenható Isten".

Jehova azt akarta, hogy Jézus legyen a gyújtópont, amelyre minden prófécia fénye irányul, és amelyből kisugárzik e próféciák fénye, a megoldás minden nehézségre, amelyet Sátán lázadása okozott, és az alap, amelyre Isten a jövőben mindent felépít egyetemes családja örök javára égen és földön.

Jézus ebben kapott kiemelkedő szerepet, amivel nem lett egyenlővé az atyjával,Teremtőjével.

Mivel Jézus ilyen fontos szerepet tölt be Isten szándékában, joggal és túlzás nélkül jelenthette ki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis én általam”

tegnap 20:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Jézus azt mondja ő az Isten által kijelölt út (aki Mihály arkangyal?) ő lenne a követendő példa??? aki nem tökéletes mert az Isten lát benne hibát: Jób 4:18 Hiszen szolgáiban nem bízik, angyalaiban is hibát vesz észre;

Ellenben Jézusról azt állítja a Péter hogy hibátlan:

1Pét 1:19 Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén

Ahogy Istenről is ez mondja a Zsoltár író:

Zsolt 22:4 Pedig te szent vagy, aki Izrael dicséretei között lakozol.

Jézus viszont ezt állítja magáról:

Máté 18:20 Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Látjátok már az összefüggést Jézus hibátlan úgyanúgy ahogy az Atya szent, melyik angyalról lehet ezt elmondani?

Egyikről sem ahogy előzőleg igazoltam az Igéből.... Jób 4,18

Tehát a két igehelyből azt a következtetést lehet levonni hogy Jézus aki nem Mihály az Isten által kijelölt az út a követendő példa aki nem lehet angyal.....

És ugyanúgy ott van az Isten tiszteletem az Atya-Jézus-Szent Szellem. Mt 18,20

tegnap 21:45
 4/8 tgt ***** válasza:

No, akkor itt egy másik igehely:

"Amikor kiment az útra, odafutott hozzá valaki, térdreesett előtte és megkérdezte: »Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus erre azt mondta neki: »Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten."

Remélem, érted a szöveget. Még Jézus sem tartja magat jónak, mert csak az Isten jó. Vagyis Jézus és Isten nem azonos.

tegnap 21:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Ha az általad említett történetből és párbeszédből azt olvastad ki, hogy Jézus és Mihály azonosak akkor elég nagy baj van nálad a Biblia értelmezésével kapcsolatban

ugyanis ezt a párbeszédet az egész Biblia a figyelembe vételével szükséges értelmezni.

Ha nem így teszünk beleessünk abba a csapdába amelybe te bele estél.....

Az Atya és Jézus valóban nem azonos hanem Jézus mivel az Isten fia nem lehet angyal remélem érted a szöveget.....

Bemásolom előzőleg leírt válaszomat az alábbi felvetésre:

Kérdező, az "Isten fia" kifejezés Ádámra is megtalálható a Szentírásban.

Lukács 3:38 "...ez Ádám fia, aki pedig Isten fia" A nezetségtáblázatot követi vissza ,mint látod.

ugyanez a kifejezés "Isten fia" , "A Legfelségesebb fia" Lukács 1:32

Ez a válaszom:

Ez így is van, viszont nagyon nagy különbség van Jézus Fiúsága és aközött ha az ember vagy embereket nevez Isten fiaknak,ugyanis Jézus Fiúsága egyedülálló ő közvetlenül az Atyából jött ki mint Szó!!!

Mózes könyvében a teremtése eseményei leírásában Isten minden alkotása úgy jön létre hogy Isten szól: Mondta Isten......

Ján 1:1 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.

Ján 1:2 Ez kezdetben Istennél volt,

Ján 1:3 minden általa jött létre, és semmi sem jött létre nélküle, ami létrejött.

Zsolt 33:9 Mert ő szólt és meglett, ő parancsolt és előállott.

Mózes könyvében a teremtés eseményei leírásában Isten minden alkotása úgy jön létre hogy Isten szól: Mondta Isten......

Zsid 11:3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő.

Hol van ilyenkor a tanúk hite ha nem értik a világ teremtését mi és hogyan zajlott ott és akkor???

Ezt a hitet az Isten adja és belül található nem a JW vénei mondják meg miben és kiben kell hinni, vagyis hogy kinek vallod Jézust.....

Látható az alábbi leírásban nagyon nagyon fontos hogy mit mondasz Jézusról kinek tartod Jézust? Megfigyelhető a felsorolásban a két különböző csoport az emberek és a tanítványok mindkét csoportban van egy megvallás, de az is látható ahogy a tanítványok megvallását Jézusról a Szent Szelleme adja a szívben, ismét előkerül a fiúság kérdése amit a tanúk nem érthetnek mert ha értenék akkor nem állítanák azt hogy Jézus és Mihály azonosak lennének valamit az Egyházba (Eklézsia, gyülekezet) való beépülésnek a követelménye is előkerül vagyis az egyik követelménye hogy az egyháznak mint élő kő:

1Pét 2:5 élő kőhöz illeszkedve ti magatok is fölépültök, mint élő kövek, szellemi ház, szent papság, hogy szellemi áldozatokat mutassatok be, amelyek tetszenek Istennek Jézus, a Messiás által.

1Pét 2:6 Ezért is szerepel az Írásban: „Lásd, kiválasztott, értékes sarokkövet helyezek el Cionban… és aki hisz benne, az semmiképp sem szégyenül meg.”

1Pét 2:7 Tehát nektek, akik hisztek, tisztelet jár; de az engedetleneknek „a kő, amelyet az építők megvetettek, :

az építők megvetettek kifejezésből tudható hogy Jézust nem mindenki fogadta el a saját korában Messiásnak és az Isten fiának vagyis világos az hogy abban a korban mit jelentett valakinek a fiának lenni. Ha Jézus az mondta magáról hogy Isten fia akkor annak megvolt a maga jelentése annyira hogy ezért a mondatáért Jézust meg akarták kövezni....

lett a sarokkő”, és „botlás köve és megbotránkozás sziklája”: ők,

1Pét 2:8 engedetlenek lévén, megbotlanak az Igében – erre is voltak kijelölve.

1Pét 2:9 De ti kiválasztott törzs, „királyi papság, szent nemzet”, megőrzésre szánt nép vagytok, hogy hirdessétek annak kiváló tetteit, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívott ki titeket,

1Pét 2:10 akik régen „nem nép” voltatok, de most „Isten népe” vagytok; „együttérzés nélküliek” voltatok, de most „együttérzésben részesülők” vagytok.

tagja legyél a Jézusról szóló megvallásod:

Máté 16:13 Miközben Fülöp Caesareájának vidéke felé haladtak, Jézus megkérdezte tanítványait: - Mit mondanak az emberek, kicsoda az Emberfia?

Máté 16:14 Így válaszoltak: - Egyesek szerint Keresztelő János, mások szerint Illés; vannak, akik azt mondják, hogy Jeremiás vagy egy a próféták közül.

Máté 16:15 Erre ő így szólt: - És ti minek mondotok engem, ki vagyok?

Máté 16:16 Simon Péter ezt felelte: - Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!

Máté 16:17 Jézus erre így válaszolt neki: - Boldog vagy Simon, Jóna fia, hogy nem test és vér nyilatkoztatta ezt ki neked, hanem az én mennyei Atyám! És én mondom neked: te Péter vagy,

Máté 16:18 én pedig ezen a sziklaszirten fogom felépíteni egyházamat, s a pokol kapui sem fogják azt legyőzni!

De nézzük meg részletében az általad említett Igeverset:

Luk 18:18 És megkérdé őt egy főember, mondván: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?

Luk 18:19 Monda pedig neki Jézus: Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten.

Hogyan szólította meg Jézust:

Jó Mester:

Ez a főember Jézusban csak egy tanítót látott a sok közül ezért kapott ilyen választ egyáltalán nem volt jellemző Jézusra, hogy erősködött volna neki győzködte volna őt vitatkozott volna vele, hogy ugyan ismerjél már fel ki is vagyok én valójában amikor ez felismerés a szívben hogy kicsoda Jézus a Szent Szellemnek a munkája ez a kijelentés akkor csak egy szűk tanítványi rétegben működött. Azt is tudjuk Jézusról a Bibliai Igékből hogy mennyből való eljövette előtt rendelkezett dicsőséggel valamint azt is hogy ebből a dicsőségből kíüresítette magát:

Fil 2:7 hanem önmagát kiüresítette, szolgai formát vett föl, emberekhez lett hasonlóvá és külső megjelenésében embernek bizonyult;

Fil 2:8 megalázta önmagát, engedelmeskedve egészen a halálig, mégpedig a kereszthalálig.

Ez azt jelentette hogy mindent amivel rendelkezett a mennyben szó szerint és valóságosan letett ezért volt szükség arra hogy az Atya felkenje Szent Szellemmel és hatalommal olvashatjuk az Evangéliumokban Jézus éhes volt, szomjas volt elfáradt vagyis emberi fizikai szükségei keletkeztek. Egyébként a Messiás mint pozíció betöltésének egyik feltétele az alázat és az engedelmesség remélem most már érthető hogy hogyan szükséges értelmezni általad említett Igeverset hogy a többi Igehelyeket se tegyük semmissé és feleslegessé.

Ha bemásolod nekem azt az Igehelyet amiben Jézus azt mondja a szűk tanítványi körben hogy én vagyok Mihály akkor beismerem tévedtem.....

Már csak egy kérdés maradt ha Jézus és Mihály azonossak lennének miért nem mondta ezt sosem miért kellett ezt titokban tartani??? két felekezett az adventisták és a tanúk vallják előszeretettel ezt a téves hamis tanítást....

Jézus viszont azt mondta magáról hogy ő Isten fia ez számomra továbbra is azt fogja jelenti amit a Szent Szellem belehelyez Jézusról az ember szívében.

ma 04:32
 6/8 tgt ***** válasza:
Kérdező, te most kivel vitatkozol? Ha velem, akkor én írtam, hogy nem vagyok tanú, engem nem kell meggyőznöd, hogy Jézus nem Mihály, mert szerintem sem az. De Isten sem, mint azt a beidézett párbeszéd igazolja.
ma 06:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Kérlek figyeld már meg, hogy ki az, aki ezt állította Istenről?

Elifáz, az egyik "jó" barát állít ilyesmit Jehováról. Ami hazugság, és ezt maga Isten is megmondta, hogy mind a hárman hazugságot állítottak Róla, Jóbnak.

(Jób 42:7, 8) . . .„Fellángolt a haragom ellened és a két társad ellen, mert nem az igazat mondtátok rólam, ellentétben az én szolgámmal, Jóbbal. 8 Most tehát hét bikával meg hét kossal menjetek el a szolgámhoz, Jóbhoz, és mutassatok be égőáldozatot magatokért. Jób, az én szolgám imádkozni fog értetek. Mindenképp meghallgatom a kérését, és nem úgy bánok veletek, ahogy megérdemelnétek az ostobaságotok miatt, ti ugyanis nem az igazat mondtátok rólam, ellentétben az én szolgámmal, Jóbbal.”

Isten megbízik az angyalaiban, és az embereknek is bizalmat szavaz.

Ellenben nem kaptunk volna szabad akaratot.

Nem véletlen mondta Jehova a három barátról, hogy semmire kellők, mivel hazugságot állítottak Róla. Ezért kellett Jóbnak imádkoznia értük a történet végén, mert Isten még az imájukat sem hallgatta meg.

Isten többször használt fel angyalokat arra, hogy elvégezzenek feladatokat. Ha nem bízna bennük, akkor nem küldte volna el egyikőjüket sem, az emberek közé szolgálni.

Sőt volt, hogy a véleményüket is kikérte.

Úgy vélem, hogy ezt a Biblia részt úgy olvastad, mint ha igazat szólt volna az a gonosz ember Istenről. Vagy is kiragadtál egy részletet, és a többit figyelmen kívül hagytad

ma 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezért tévedsz kedves Kérdező.

Sátánon és a lázadó angyalain kívül, Isten minden angyala megbízható, hűséges, és tökéletes.

A fia pedig nem egyenlő a mindenható Istennel, mivel az élete az Atyjától származik, Isten egyedül élt a világegyetemben, mielőtt teremteni kezdett volna.

Sajnos valamit nagyon összekevertél itt a Bibliában olvasható eseményeknél.

Továbbra is állítom, hogy Mihály volt a neve Jézusnak, mielőtt a földre jött. Amikor pedig visszatért, Mihály jogosult arra, hogy Sátán felett ítéletet hajtson végre, és kivesse az égből.

Valamiért nem akarod elfogadni, hogy Isten, nem teremtett egy másik istent. Ő nem osztozkodik a hatalmán, istenségén senkivel.

Ő más "istenségekhez" képes egyedüli, mindenható Isten. Ő egymagában tökéletes. Jézus is megmondta ezt.

ma 08:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!