Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Igevers igazolhatja-...

Az alábbi Igevers igazolhatja-e a Szentháromság valódiságát?

Figyelt kérdés

2Krón 7:16 Most választottam és megszenteltem e házat, hogy az én nevem abban legyen mindörökké, és ott lesznek az én szemeim és az én szívem mindenkor.

Azt gondolom ismételten kivehető belőle az Istenben lévő hármasság az alábbi szavak igazolhatják ezt: név, szem, és a szív.

- a Nevem: Jézus

- a Szemeim: Szent Szellem

- a Szívem :Atya

jan. 5. 18:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

ISMERED JÉZUST?

Senki nem képes megérteni, milyen lehet a találkozás Jézussal, amíg maga át nem éli. Azután már tudni fogja, miért vallják milliók Pállal együtt: „Számomra az élet Krisztus”, vagy ahogy János fogalmaz: „Ez az örök élet: hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust”. Ez mindig így történik, attól fogva, hogy az Úr először megjelent. A samáriai asszony, akiről a János evangéliuma 4. fejezetében olvasunk, csak néhány percre találkozott Jézussal, de nem tudta túltenni magát rajta! Izgatottságában az egész falut összecsődítette, akik amikor kimentek Jézushoz, ők is ugyanezt érezték. Nem „buzgó vallásosak” lettek - igazából éppen hogy kijöttek belőle! Jézusnak, a világ Megváltójának a követőivé váltak. Mi, modern kori keresztények is ugyanezt éltük át. Megtaláltuk Jézust: azt, akinek a jelenléte teszi a mennyet olyan csodálatossá! Ez az a Jézus, aki élt és meghalt érted!

Ha te is átélted az Úr Jézussal való személyes találkozást, és téged is megragadott az Ő személye, írd meg !

jan. 9. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!