Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van rá esély, hogy a zsidó...

Van rá esély, hogy a zsidó eredetű kereszténység 1000-1500 éves uralma után Európa népei felébredjenek és visszatérjenek a saját isteneikhez és a pogánysághoz?

Figyelt kérdés

febr. 4. 16:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
24%

“ A pogány isteneket azért nem ajánlom, mert elég kegyetlenek. Elég probléma nekünk egy 2000 éves vallás, nem kell 3 vagy 4000 éves.”

Még hogy a pogány istenek lennének kegyetlenek? A bibliai isten egy tömeggyilkos, Hitler vagy Sztálin hozzá képest sehol sincs.

A bibliai isten megöl mindenkit, aki nem hódol be neki.

“ Valamint ez nem "parancsolgatás", hanem szeretettel kér bennünket bizonyos dolgok betartására.

Egyébként pedig joga lenne parancsolgatni, mivel kizárólag neki van joga itt mindenhez. Vissza is élhetne ezzel, és megfoszthatna azonnal az életedtől.”

Magyarul egy diktátor. De én nem hódolok be neki. Nincs hatalma felettem.

Mikor Isten nem segített, Thor-hoz fordultam, tőle megkaptam a segítséget.

febr. 5. 14:43
 22/26 anonim ***** válasza:

"A bibliai isten megöl mindenkit, aki"

És még mindig sokkal szelídebb, mint például Wotan! Akit amúgy nem is ismersz, de azért véleményed az van.

febr. 5. 15:25
 23/26 A kérdező kommentje:
Ódin talán kiírtotta a világot özönvízzel? Nem, nem írtotta ki a világot.
febr. 5. 15:31
 24/26 anonim ***** válasza:

De csak azért, mert északon nem volt olyan özönvíz, ami a Földközi-tengernél viszont volt.

Más kegyetlen dolgokat viszont csinált, és ráadásul ő nem szereti az embereket. A legtöbb isten, és főleg a főistenek általában nem szeretik az embereket.

febr. 5. 15:34
 25/26 A kérdező kommentje:

És? Én se szeretem az embereket.

De ők legalább nem csesztetik az embert, a bibliai isten viszont igen.

A bibliai isten egy megalomán diktátor, eltöröl mindenkit, aki nem hódol be. Olyan, mint Sztálin. Személyi kultuszt épít.

febr. 5. 19:35
 26/26 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos kevés az esély arra, hogy a tömegek felébredjenek a vallások nyújtotta delíriumból, és végre az emberiség nagy része az értelem felé forduljon. Egyszerűbb kitalációkban hinni, mint tanulni és megérteni a világot.
febr. 5. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!