Kihez imádkozzak ha nem tudok hinni egy olyan istenben, mint a bibliai istenben?
Elhiszem. Én is kiábrándultam sokból. Ha nem tudod hogy imádkozz és hogy kihez akkor egyszerűen mond azt 'neki' (bárki is legyen az),hogy Nem tudom ki vagy és hogy hívjalak de szeretném a segítségedet kérni... Mutasd meg a hatalmadat nekem és légy az életem része. Ámen.
Egy rövid ima. De ha hallja akkor biztosan fog válaszolni rá. Mégha nem is tudod hogy ki az,mond el neki hogy kétségeid vannak,segítsen meglátni hogy ki is ő. Mondj el neki mindent ami a szivedben van.
18
Akkor:
"ím harangoznak: tiszteletes uram,
Vegye hóna alá imádságos könyvét,
S végezze illendőn a szent szolgálatot;
Én majd addig itt a kis kertben nézek szét,
S istenige gyanánt szívom az illatot.
Mert az én templomom a nyílt, nagy természet... "
Jézusról mi a véleményed, olvastad az Újszövetséget?
Nem muszáj minden dogmát vallani ahhoz hogy hívő legyél. Például nem kötelező vallani, hogy a Biblia minden szavát Isten tollba mondta. Nem kötelező hinni az örök pokol tanában sem. Ezek miatt idegenkednek sokan a kereszténységtől.
A Biblia nincs meghamisítva. A sátán akarja elhitetni az emberekkel azt a hazugságot, hogy "meg van hamisítva".
Azt javaslom, hogy a Názáreti Jézus nevében imádkozz Istenhez, és valami szórakozás lemondásával böjtölj is azért, hogy tudjál hinni Istenben, és abban, hogy a Biblia az Ő Igéje. Az Isten Fia mondta:
János16,23
És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom nektek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
#24 vagyok. Vannak bizonyítékok, csak nyitott szívvel kell keresni.
John Maisel: Isten-e Jézus?
Ez egy tök jó kis könyv (magyar-angol nyelvű egyébként), pár száz forintért megvehető antikváriumból.
A vak hiten túl
Vegyél egy Újszövetséget és csak azt olvasd.
Ez a 2009-es kiadás nagyon jó volt még, nekem pl. ez van meg. A kéthasábos tagolás sokkal áttekinthetőbbé teszi. A modern kiadásokban (könyvesbolti változatok) az egész szöveg egybe van ömlesztve.
És akkor mi van, ha a zsidók szerint Jézus nem volt Isten? A muszlimok szerint sem az. Az a lényeg, hogy Ő mit állított magáról, és mit rakott le az asztalra, ami arra utal, hogy igazat állított.
Blaise Pascal matematikus, fizikus, gondolkodó
"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."
Nem fogsz találni személyes Istent akihez imádkozhatnál, a Jézus által hirdetetten kívül. Keleti vallások szerint nem személyes Isten, hanem maga a világ, mintegy fejest ugrott bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!