Hogy kell megtanulni hinni?
A hitet tanulni nem lehet. (próbáltam). Kétszer is, próbáltam tartozni egy közösséghez.
Az első nekifutás akkor ért véget, amikor a mama már nem tudott templomba járni, nélküle már én sem akartam. Meg a faluban én voltam az egyetlen fiatal, akkoriban. Max négyen-öten jártak az idősek közül is.
Később megpróbáltam közeli kisváros településén, végül felnőtt fejjel elsőáldoztam/bérmálkoztam, de ahogy véget ért a tanfolyam, feloszlott a közösség is. Meg az én korosztályomnak nem volt közössége. (mármint a fiataloknak volt, a családosoknak is, a rózsafüzér társaságban inkább idősek voltak, és amikor elkezdték bevonni a politikát is, akkor úgy éreztem, hogy nem erre vágytam, erre nincs szükségem.).
"az én korosztályomnak nem volt közössége"
Aki hisz, nem abban hisz, hogy mindig lesz olyan közösség egy adott templomban, amelyikhez szívesen tartozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!