Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kell megtanulni hinni?

Hogy kell megtanulni hinni?

Figyelt kérdés
Édesanyám paranoid skizofrén, ezért lelkileg mindentől távol tartom magam, amit nem látok szabad szemmel, vagy nem tudok két kézzel megfogni. Viszont hit nem lehet normálisan élni. Hogy tegyem?
ma 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:

A hitet tanulni nem lehet. (próbáltam). Kétszer is, próbáltam tartozni egy közösséghez.

Az első nekifutás akkor ért véget, amikor a mama már nem tudott templomba járni, nélküle már én sem akartam. Meg a faluban én voltam az egyetlen fiatal, akkoriban. Max négyen-öten jártak az idősek közül is.

Később megpróbáltam közeli kisváros településén, végül felnőtt fejjel elsőáldoztam/bérmálkoztam, de ahogy véget ért a tanfolyam, feloszlott a közösség is. Meg az én korosztályomnak nem volt közössége. (mármint a fiataloknak volt, a családosoknak is, a rózsafüzér társaságban inkább idősek voltak, és amikor elkezdték bevonni a politikát is, akkor úgy éreztem, hogy nem erre vágytam, erre nincs szükségem.).

ma 12:41
 2/5 anonim ***** válasza:
60%
Sehogy. A hit nem tanulás kérdése, az vagy jön magától, vagy nem. Ez az egyik alapvető probléma a vallásokkal, amikor nem tudják megérteni hogy nem mindenki számára hihető ugyanaz.
ma 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:
A hit ajándék. Kérd Istentől.
ma 15:17
 4/5 anonim ***** válasza:

"az én korosztályomnak nem volt közössége"

Aki hisz, nem abban hisz, hogy mindig lesz olyan közösség egy adott templomban, amelyikhez szívesen tartozik...

ma 15:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Hogy kérjem? Azt elhiszem, hogy létezik, és azt is, hogy Jézus létezik. Emlékszem rá, egyszer általános iskolában kiközösítettek, nagyon sírtam este, elalvás előtt, de csak csendben, és Ő eljött hozzám megvígasztalni. Biztos vagyok benne, hogy Ő volt. Viszont nem úgy hiszek bennük, mint bármelyik egyház, egyszerűen nem tudom "bekeretezni" Őket sehova, és azt érzem, hogy nemis akarom. Ez nagy baj?
ma 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!