Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van Isten, akkor miért van...

Ha van Isten, akkor miért van olyan távol? Ha nincs Isten, miért van olyan közel? Hogyan lehet hinni olyasmiben amit nem látunk, nem hallunk?

Figyelt kérdés
szept. 4. 16:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
67%
Láttad már a saját agyad?
szept. 4. 16:04
 2/19 KZitus ***** válasza:

Szia

A kérdésedre maga Isten adja meg számodra a választ: "...hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem." Cselekedetek 24:27

„Jehova szemei bejárják az egész földet, hogy megmutassa erejét azokért, akiknek teljes a szívük iránta” 2Krónika 16:9

Valamikor(a bűn előtt) ennyire közel állt az emberhez: "Majd Isten megáldotta őket, és ezt mondta nekik: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, népesítsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég repdeső teremtményein, és minden élőlényen, amely a földön mozog!”

Ezután ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden maghozó növényt az egész földön, és minden fát, melynek a gyümölcsében mag van, hogy ezek ennivalót adjanak nektek. És a föld valamennyi vadállatának, az ég valamennyi repdeső teremtményének, és mindennek, ami a földön mozog, és amiben élet van, eledelül adok minden zöld növényt.” És ez így is lett. Isten ezek után megnézett mindent, amit alkotott, és mindaz nagyon jó volt." 1Mózes 1:28-31

"Hogyan lehet hinni olyasmiben amit nem látunk, nem hallunk?" - úgy, hogy jól megismerjük, akár kutatással is. Éppen mint az 1-ő hozzászóló említette, az agyat sem látjuk, de sok mindent (nem mindent) tudunk róla.

szept. 4. 16:15
 3/19 anonim ***** válasza:
51%

1

Igen, úgy hívják, röntgen készülék.

szept. 4. 16:35
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a hit definíciója eredendően az, hogy olyasmit elfogadni valósnak, ami semmilyen módon nem bizonyított.
szept. 4. 16:36
 5/19 A kérdező kommentje:
Mint az értelmes földönkívüliek létezése?
szept. 4. 17:13
 6/19 anonim ***** válasza:

Azért hinni több, mint kitaláció...meg tudsz bizonyosodni Isten létezésében.

Jézus Hozzá az Út.

Engem Jézus szólított meg, hogy kövessem Őt. Azóta megtanított imádkozni, megtanultam Őt figyelni ...hallottam már többször az Ő szelíd hangját.

Egy őszinte imára van tőlünk.

Keresd Jézust a kérdéseiddel és Ő válaszol.

szept. 4. 17:33
 7/19 A kérdező kommentje:
Honnan tudod, hogy nem a természet/agyad szólt hozzád?
szept. 4. 17:41
 8/19 anonim ***** válasza:

"Mi a lélek? Van bennünk valami, ami nem anyag. Egyszer egy iskolába bejött egy ellenőr, és vizsgáztatta a gyermekeket. Amikor azok a beszélgetés folyamán azt mondták, hogy az ember testből és lélekből áll, az ellenőr azt mondta: csak teste van az embernek, lélek nincs. Erre a tanár elkezdte kérdezgetni az egyik gyereket, akinek az édesanyja azelőtt két héttel halt meg, az édesanyja felől. A gyermek végül is sírva fakadt. Akkor azt kérdezte a tanító az ellenőrtől: Most ennek a gyermeknek mije fáj, hogy sír? Megvertem talán? Fáj a teste? Az ellenőrnek be kellett ismernie, hogy a lelke fáj. Nemcsak testi fájdalmaink vannak, hanem vannak lelki fájdalmaink is. A bánat, szomorúság, gyász, lelkiismeretfurdalás mind fájdalom. Ha megvágom az ujjamat, akkor a testem fáj, de ha csalódtam valakiben, vagy megbántottak, akkor a lelkem fáj. Ami fáj, az pedig van. Innen is tudjuk, hogy van lelkünk, mert néha fájni szokott. A lélek nem anyag, nem test, valami egészen más. Tulajdonsága a szeretet, a gyűlölet, a bánat, a reménység. Lehet ezt mérni kilóval, hosszmértékkel, űrmértékkel? Nem lehet. Mégis létezik."

[link]

szept. 4. 17:52
 9/19 anonim ***** válasza:
25%

Vajon létezik Isten? Mit mond erről a DNS-ünk?

[link]

Blaise Pascal fizikus, matematikus, gondolkodót a Jézusban beteljesült próféciák győzték meg.

"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról. ... A Jézus Krisztust bizonyító legnagyobb érvek a jövendölések."

Részletesen Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz)

A vak hiten túl

[link]

szept. 4. 17:54
 10/19 anonim ***** válasza:

7

A szívembe, lelkembe egy minden értelmet felülhaladó békességet érzek azóta. Boldog vagyok, hogy megtalált az Úr.

Kell ennél több egy ember számára mint az öröm, a boldogság és a békesség?

szept. 4. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!