Olvastátok a legújabb hírt a torinoi lepelről? Úgy nézz ki mégs Krisztus korából származik és nagy valószínűséggel Krisztus látjuk a lepel lenyomatán. Még mindig rázz a hideg hogy az nagy valószínűséggel az Isten aki a képen látható.
Kizárt, mivel Isten minden dolgot ami bálványimádásra ad okot, eltüntetett Jézussal kapcsolatban is.
Mózes testét is ezért nem engedte az ördögnek, hogy megtalálják a halála után.
Az emberek hajlamosak ilyesmire, ahogy napjainkban láthatjuk is.
Inkább tanulmányozd a szavak E/3 alakját, és hogy hogy képzünk belőle felszólító alakot.
Különösen a néz - nézz, és a ráz - rázz szavaknál.
Az akkori és ottani zsidók nem olyan sokban tértek el a közeli görögöktől. Tehát simán lehet.
Neked Jézus bálvány, a keresztényeknek pedig a megtestesült Isten.
Most már olvastam.
Vélemény a cikkről: kissé uborkaszezon cikk. Ahogy középkori szennyezés okozhatta a korábbi hibás radiokarbon eredményt, ugyan úgy nem lehet kizárni most sem azt, hogy éppen csak sikerült egy megfelelő darabot kiemelni belőle a vizsgálathoz. Kicsit olyan nekem ez az egész, mint Shrodinger macskája: mindenki azt az eredményt kapja tőle, amit látni akar. Namármost egy ilyen eset sohasem lehetetlen. De ha ez áll minden eddigi vizsgálatra... akkor az felveti azt, hogy túlmutat a sima véletlen egybeesésen. És innentől kezdve sokkal inkább kellene eredetinek tekinteni, kifelyezetten Isteni eredetűnek!
És konkrétan a felvetésed, hogy a leplen Isten arca van... Nos, Jézus azt mondta többször is, hogy minden másik emberben őt magát kellene látnunk. Ezek fényében nem mindegy, hogy valójában milyen arcvonásai voltak Jézusnak? Ő is csak egy arca volt Istennek.
Néhány off:
#1 biztos vagy benne, hogy semmi nyomot nem hagyott? Ezt hol írja a Biblia?
#2. Pont erről is szól a cikk, hogy egyre több a bizonyíték arra, hogy esetleg mégsem hamisítvány! Persze, attól még lehet az, de lassan jobb minőségű lesz a hamisítvány, mintha eredeti lenne.
#3. Azért nagyon érdekelne egy dolog: ha valami módon, megdönthetetlenül bebizonyosodna, hogy ez az egész ősember-Jézus dolog csak direkt félrevezetés... mi történne a hiteddel? Vagy ha egyértelműen bizonyos lenne, hogy Jézusnak sokkal európaibb vonásai voltak, mint az manapság sokan terjesztik?
Eddig is hittem, hogy Jézus leple.
De nem véletlenül nem részletezi testi szempontok alapján a Biblia Jézust. Mert nem külsöségek alapján kell ismeretet szerezni róla hanem a Lélek által...
Nem mindegyik görög volt göndörhajú, bár az isteneik többségét így ábrázolják. Sőt szőke is kevesebb volt, mint barna. De én csak arra akartam rávezetni a hozzászólót, hogy a torinói leplen lehet Jézus, attól hogy, pl a mai palesztinok teljesen máshogy néznek ki. Mivel Jézus idejében ezek a ma ott élők még sehol se voltak a környéken, sokkal később vándoroltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!