Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudom a szektákat...

Hogyan tudom a szektákat felismerni?

Figyelt kérdés

Manapság nagyon divatos ,hogy higgyünk valamiben, csatlakozzunk egy csoporthoz vagy gyülekezethez, de melyikhez?

Hogyan tudom kiszürni hogy igaz vagy hamis amit mondanak?

dec. 12. 12:42
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Ehhez a témához hasznos on-line olvasmány Cseri Kálmán: Mi a szekta, ki a szektás?

[link]

dec. 15. 19:13
 52/54 anonim ***** válasza:
0%

50

Sajnálom, hogy nem találod a választ a kérdésedre.

Nem azt írtam, hogy a szent iratokat az ellenség kanonizálta.

Azt írtam, hogy Isten bárkit bármire felhasználhat a céljai érdekében, még azokat is, akik nem Isten imádói. Talán így érthetőbb.

A 3. században Isten azokat használta fel a kanonizálásra, akik akkor foglalkoztak ezzel annak ellenére, hogy a "pogányok meghatározott ideje", még javában tartott.

Akkor már a hitehagyás lassan beszivárgott, de volt még néhány hűséges személy, akiket használni lehetett erre.

Jézus földi szolgálata is a pogányok meghatározott idején zajlott, még is Isten választottjaként jelent meg, hogy megvalósítsa a rá vonatkozó próféciákat.

Isten ezt az időszakot látta jónak, hogy ez megvalósuljon, pedig a zsidók már Isten szemében hitehagyottaknak számítottak. De kaptak egy utolsó esélyt, a visszatérésre.

dec. 15. 19:46
 53/54 anonim ***** válasza:

#51 - rögtön az első sor:

"Keresztyén teológiai szempontból"

Egy MÁSIK vallás szempontjából pedig az összes többi vallás a szekta, ami őbelőle szakadt ki.

Nem érdemes csak a keresztényekre szorítkozni, nagyon eltorzítja a világot. Ez valami hasonló, mint hogy pl. orosz lexikonokban az szerepel, hogy "az első orosz űrhajós". Hát, a lőtéri kutyát nem érdekli ez, ha a kérdés az első űrhajós volt.

dec. 16. 01:43
 54/54 anonim ***** válasza:
#53 igazad van, csakis kizárólag a keresztény vallással kapcsolatos szektákra vonatkozik az olvasmány. Van, volt rengeteg más szekta, pl. Charles Manson hírhedt szektája.
dec. 16. 17:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!