Hogyan tudom a szektákat felismerni?
Manapság nagyon divatos ,hogy higgyünk valamiben, csatlakozzunk egy csoporthoz vagy gyülekezethez, de melyikhez?
Hogyan tudom kiszürni hogy igaz vagy hamis amit mondanak?
40
Sajnálom, hogy nem érted.
Szép estét neked.
"Abban az időben az volt a fontos, amit addig leírtak. Ez a héber íratok 39 könyve."
Ez hol szerepel a Bibliában, hogy Jézus abból a 39 iratból olvasott fel?
"A teljes írás Istentől van"
Ki állapította meg és mikor, hogy mi számít teljes írásnak?
"hanem úgy azonosították őket, hogy "az út követői" az úthoz tartozók"
Ezt hol írja a Biblia?
43
Kedves Válaszoló.
Jézus az Ézsiaiás tekercséből olvasott fel, és magára alkalmazta az abban olvasottakat:
Lukács evangéliuma 4:16-tól 21 ig olvassuk.
(Lukács 4:16–21) 16 Ezután Názáretbe ment, ahol nevelkedett, és ahogy sabbatnapon szokása volt, bement a zsinagógába, és felállt olvasni. 17 Átnyújtották neki Ézsaiás próféta tekercsét, ő pedig szétbontotta a tekercset, és megkereste azt a helyet, ahol ez volt megírva: 18 „Jehova szelleme van rajtam, mert felkent, hogy jó hírt hirdessek a szegényeknek. Elküldött, hogy szabadságot hirdessek a foglyoknak, a vakoknak pedig azt, hogy visszanyerik a látásukat. Továbbá elküldött, hogy szabadon engedjem a megtörteket, 19 és hogy hirdessem a Jehovának elfogadható évet.” 20 Azzal összegöngyölítette a tekercset, visszaadta a szolgának, és leült. A zsinagógában pedig mindenkinek a szeme fürkészőn rászegeződött. 21 Akkor így szólt hozzájuk: „Ma teljesedett be ez az írás, amelyet az imént hallottatok.”
A férfiak rebndszeresen elmentek Sabbat napon a zsinagógába, és valaki mindig felolvasott a tekercsekből, majd magyarázatot fűzött hozzá.
Jézus betöltötte a törvényt ebben is. Rendszeresen mindog ott volt Atyja házában, az emberként való megszületésétől fogva.
Igyekeztem nagyon egyszerűen megfogalmazni kérdéseim, sajnos még ezeket se értetted meg. Így felesleges a kommunikáció, ha teljesen másra válaszolsz, mint amit kérdeztem ezzel kapcsolatban. Persze lehet nem veled van a gond, lehet én vagyok annyira hülye, hogy néhány egyszerű kérdést se tudok értelmesen, közérthetően feltenni.
43
"Ki állapította meg és mikor, hogy mi számít teljes írásnak?"
Isten olyan embereket használt fel erre, akik ezekkel foglalkoztak.
Bárkit, még ellenséges embereket is felhasználhat arra, hogy a szándékát megvalósítsák. Számtalan ilyen példa van a Bibliában.
"Az úthoz tartozók":
Jézus Krisztus követőit úgy is nevezték, hogy az Úthoz tartozók, mivel olyan életúton jártak, amely a Jézus Krisztusba vetett hitre épült, vagyis az ő példáját követték
(Cselekedetek 9:2) . . .hogy megkötözve Jeruzsálembe hozhasson bárkit, akit talál, aki az Úthoz tartozik, férfiakat és asszonyokat egyaránt.
(Cselekedetek 22:4) 4 Halálra üldöztem azokat a férfiakat és asszonyokat, akik ezt az Utat követik,. . .
(Cselekedetek 19:9) . . .egyesek makacsul ellenálltak, és nem hittek, továbbá gyalázkodva beszéltek az Útról. . .
Hol van arra példa a Bibliában, hogy Isten az ellenségeire bízza a szent szövegek kiválogatását? Tudtommal ezt mindig népére bízta.
Amúgy konkrétan kik voltak és mikor? Mert ugye ez volt a kérdés, amire továbbra se sikerült választ adnod.
"Jézus Krisztus követőit úgy is nevezték, hogy az Úthoz tartozók"
Ezt nem látom igazolva a hozott versekből. Az út egy általános kifejezés, más vallásokban is szerepel, például a kínai vallásokban is. De hétköznapi beszédben is gyakran mondják, hogy te ezt az utat követed, ő másik utat jár. A keresztények krisztus útját követték.
47
Kedves Válaszoló.
Nem a Kínaiakról beszélünk, hanem a Bibliáról, Isten szaváról. Mivel ez nem a Hinduizmus, vagy Buddha műve, ezért ebben az értelemben Krisztus utjának követéséről beszélünk.
45
A héber iratok is kanonizálva lettek de mások kanonizálták, akik a judaizmusban voltak érdekeltek.
Jézus idejében, de már előtte is érvényben volt, hogy egy egy ott tartozkodó férfinak, felkellett olvasnia ezekből a tekercsekből.
Ez nem volt olyan egyszerű akkoriban, mivel nem voltak oldalakra osztva, mint napjainkban a könyvek. A nem hozzáértők, nem találták volna meg azt az írást, amit olvasni kellett.
Amint olvashatod, Jézusnak az Ézsaiás tekercsét adták a kezébe azok, akiknek erre felhatalmazásuk volt.
Ez nem jelenti azt, hogy más tekercsek nem léteztek.
A Mózes első könyvétől kezdve a Malakiásig, készen voltak az írások Jézus idejére.
Vagy szándékosan kerülöd a konkrét válaszokat, vagy valami más okból, de folyamatosan csak mellé beszélsz, így sok értelme nincs.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!