Hogyan tudom a szektákat felismerni?
Manapság nagyon divatos ,hogy higgyünk valamiben, csatlakozzunk egy csoporthoz vagy gyülekezethez, de melyikhez?
Hogyan tudom kiszürni hogy igaz vagy hamis amit mondanak?
5# válaszadótól szeretnék kérdezni.
Azt írod, hogy Jézus Isten, és itt az Isten szót nagybetűvel írod. Jól értem, hogy a Teremtő Istennel azonosítod Jézust?
"Azt írod, hogy Jézus Isten, és itt az Isten szót nagybetűvel írod. Jól értem, hogy a Teremtő Istennel azonosítod Jézust?"
A Biblia, az apostolok és a kereszténsek kétezer éve vallják ezt.
A Biblia azonosítja így, hiszen olvashatjuk, hogy minden ami van, Jézus által lett.
A keresztény gyülekezet tagjai nem kirekesztőek, hanem erkölcsi alapelveket tartatnak be, hogy tisztán mutassanak be Istennek imádatot.
Akkor az első keresztények is kirekesztőek voltak, mert nem tűrték az erkölcstelenség egyik formáját sem, ami szégyent hozott volna a szent Istenre.
Ez szerintem nem divat. Ez egy jelenség.
Úgy gondolom, akik Jézusban, Istenben hisznek nem szektások.
Önmagában egy szektát nem lehet rossz dolognak nevezni. Minden világvallás szektaként kezdte.
Hát, ami a pénzjegyekkel foglalkozó banki alkalmazottakat illeti, őket nem arra tanítják, meg, hogy milyen egy hamis bankjegy, mert egy bankjegyet kismillió módon lehet hamisítani, hanem arra, hogy milyen a valódi, hogy mik a jellegzetességei a valódi pénznek. Mert ha azt jól ismerik, akkor fel tudják ismerni azt, ami eltérő, ami nem olyan, mint a valódi, még akkor is, ha éppen az adott hamisítási módszert sosem látták.
Így van ez a kereszténységgel is. Nem érdemes ecsetelni és elemezgetni, hogy hányféleképpen lehet hamisítani az evangéliumot, meg példákat adni arra, hogy melyik felekezet szekta, mert kismillió módon lehet hamisítani az evangéliumot, hanem meg kell ismerni az igazi evangéliumot, és akkor fel tudod ismerni azt, ami eltér tőle. Vagyis meg kell ismerni az igazságot, a helyes utat, és akkor fel tudod ismerni a hazugságot és a rossz utat. De helyes útból egy van, rossz útból meg kismillió, szóval mit ér az, ha ismersz akár 100 000 rossz utat és elkerülöd őket? Attól még mindig járhatsz a maradék 900 000 rossz út egyikén, nem biztos, hogy ismered a helyeset.
Jézus ezt mondta olyan zsidóknak, akik már hittek benne (János evengéliuma 8:31-32): "Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti szót fogadtok nekem, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."
Vagyis ezek szerint az elméleti hit nem elég, hiszen Jézus további követeleményeket támasztott a benne havő zsidókkal szemben. Ha valaki elkezdi gyakorlatba ültetni azt, amit Jézus tanított, akkor egy ponton megismeri majd az igazságot, úgymond meg fogja ismerni, hogy milyen a valódi bankjegy. És ha valaki megismeri az igazságot, akkor Jézus meg tudja szabadítani, mert az illető el fogja tudni kerülni, hogy valaki félrevezesse, tévelygébe vigye Istenről szóló hazugságokkal, pl. egy hamis evangéliummal.
Persze, jó lenne, ha valakik tudnának segíteni neked egy keresztény közösségből, de ugyanakkor az azzal a kockázattal is jár, hogy éppen egy olyan kereszténynek nevezett közösségbe kerülsz, akik nem ismerik az igazságot. Szóval a helyzeted elég nehéz. Imádkozhatsz Istenhez, hogy tekintsen le rád, mert komolyan keresed az igazságot, és vezessen egy jó keresztény közösségbe, ahol tudnak segíteni neked.
Én mondjuk azt tartom, hogy az a közösség, amiben engem tanítottak annak idején, valószínűleg nem téved az alapvető dolgokban. Néhány más egyház/ felekezet tanítását ismerem, ezekben súlyos tévedéseket fedeztem fel, amiket itt a GyK-n kritizálni is szoktam ebben a rovatban. De mára annyi egyház/felekezet/gyülekezet van, hogy lehetetlen követni őket, remélhetőleg vannak olyanok is azért, ahol ismerik az igazságot, de Jézus beszélt a széles útról és tágas kapuról, ami a pusztulásba visz, és amin sokan járnak, és a keskeny útról és szűk kapuról, amit kevesen találnak meg.
Úgyhogy jó keresgélést!
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!