Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha templomba mentek és sokan...

Ha templomba mentek és sokan vannak, nem tudtok leülni, akkor hazamentek vagy álltok végig?

Figyelt kérdés
dec. 2. 11:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nem bírom vegigállni. Az ortodox templomba járok mert utálom a református vallást hiába az vagyok. Ha anyu meghalnak kijelentkeznék a református egyházból. Az ortodoxba csak azért nem ketesztelkednék be mert tudom hogy nem tudnék megfelelni. Nem tudnám tartani a böjtöt, tisztelni a Szűzanyát meg a szenteket, csókolni az ikonokat meg a gyonás se menne mert Isten ellents kényszer gondolataim lennének. Visszatérve a kérdésre nálunk vannak székek az ortodox templomban. Nemcsak a fal mellett hanem rendesen mint más templomban és 83 éve épült a templom. Ha nincs ahová üljek akkor a karzat lépcsőjére szoktam ülni.
dec. 3. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
#11 Rom. kat. vagyok, nem akarom nálad jobban tudni. A közelmúltban voltam egy ortodox templomban, azt mondta az idegenvezető, amit #10-ként írtam.
dec. 3. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagyváradon lakom. Nem egy ortodox templomban voltam és Voltak Székek. Há vagy kettőben nem voltak székek. Úgy az ortodox templomok felébe jártam Nagyváradon. Amit írtam hogy 83 éve épült az a panellakásom Mellett van és biztos hogy vannak benne székek mert Oda járok. Úgy ismerem mint a tenyeremet azt a templomot. Minden járatot ismerek benne. Egyedül az oltárba nem voltam de szerintem ott is feltalalnám magam mert a karzatról belátok az oltárba és évek óta figyelem. Figyelem mi van az oltárba meg mit csinálnak. Mostanában a pap nem enged fel a karzatra mert észrevette hogy figyelem mi van az oltárba. Mondjuk jobb is lennt lenni. Mert amilyen kanyargós a lépcső meg zörög még félek is. Legalább 10 perc míg lassan felcammogok. Jobban is szeretek lennt lenni mert rájöttem én nem minden való nekem lássák amit az oltárban csinálnak. Ja székek? Tuti hogy vannak. Fal mellett is meg rendes is. Meg szőnyeg meg párna is van amire kell térdelni. Falun is voltam ortodox templomban itt is voltak székek. De elhiszem hogy van ahol nincsenek.

Váradon két templomban jártam ahol Nem Voltak Székek: Ott is feltaláltam magam. Felmentem a karzatra a fal melletti székekre.

dec. 3. 20:23
 14/16 anonim ***** válasza:
13%

No persze, amit írtam, elsősorban vicc volt. De azt hiszem, hogy az nem túl vicces, amit Ézsaiás próféta és Jézus is elmondott a kora vallásos embereinek, nevezetesen, hogy "Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsőít engem, de szíve távol van tőlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én csodás dolgot teszek ezzel a néppel, nagy csodát művelek: bölcseik bölcsessége elenyészik, az értelmesek értelmét elrejtem [előlük]." Ha valami nagyon ijesztő a Bibliában, akkor ez tényleg az!

Nem állítom, hogy minden templomba járó képmutató, csak azt állítom, hogy a nagy többség az. De az elég ijesztő számomra, hogy emberek, akik a szájukkal dicsérik Istent, vagy a testükkel dicsérik Istent, például azzal, hogy letérdelnek vagy keresztet vetnek, vagy hasonlók, közben totál értelmetlenek is lehetnek, akik egyáltalán nem ismerik az igazságot, nincs ismeretük Istenről, nincs Őhozzá semmi közük. Mert mondjuk bemennek a templomba és letérdelnek Isten előtt, miközben közönyösek az embertársaik iránt, vagy akár a szívükben gyűlölnek valakit. A Biblia szerint (1Jn 4:20) könnyebb szeretni az embertársainkat, mert látjuk őket, például látjuk az érzéseiket, pl. a szenvedésüket, mint Istent szeretni, akit nem látunk és nem látjuk az ő érzéseit vagy szenvedését- Szóval ha még az sem megy, hogy szeressük az embertársainkat, akkor hogyan szerethetnénk Istent? Vagy talán Isten egy színjátékra vágyik a templomokban, hogy na, ki tudja eljátszani másfél órára a jó, istenfélő embert a szájával és a testével, miközben tele van a szíve önzéssel, hűtlenséggel, Krisztus iránti engedetlenséggel, törvényszegéssel és képmutatással? Lagalább az a legalapvetőbb értelem lenne bennük, hogy Isten előtt, aki mindet tud, ami rejtve van a szívben, semmi értelme eljátszani a vasárnapi showműsort: keresztet vetni, vagy letérdelni, ha a szívében mindeféle tisztátalanság: pénzsóvárság, szeretetlenség, irgalmatlanság, önteltség, gőg, közöny, szószegés, ellenségeskedés, hazudozás, részegeskedés, falánkság, szexuális erkölcstelenségek stb. van. Még egyszer: Nem állítom, hogy minden templomba járó képmutató, csak azt állítom, hogy a nagy többség az. De a "Jó ember vagyok" című showműsort csak a többi képmutató értékeli, Isten csak annyiban fogja értékelni, hogy az ilyen emberektől a maradék bölcsességüket is elveszi, vakká és képtelenné teszi őket, hogy felismerjék a valóságot és az igazságot, akár Istenről, akár a saját szellemük/lelkük állapotáról. Ugye, szerinted is ezt írj a z ézsiás 29:13-14,a mit Jézus is megismételt a farizeusoknak? Aki szeretik a képmutatást, éljenek egy hazugságban. Ez Isten álláspontja. Ezért "tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr, tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket, Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek, így szól a mindenható Úr." (2Kor 6:17-18)

üdv, a javuló Stefán

dec. 3. 22:22
 15/16 anonim ***** válasza:
43%
* Ézsaiás
dec. 3. 22:25
 16/16 anonim ***** válasza:
77%
Be szoktam vinni egy camping széket.
dec. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!