Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik nem igazán hisznek...

Akik nem igazán hisznek semmiben, azok közül miért vannak mégis sokan, akik népszámláláskor beikszelnek egy konkrét egyházat, megkeresztelik a gyereküket a hasonló gondolkodású párjukkal, és eskütételnél le nem hagyják, hogy Isten engem úgy segéljen?

Figyelt kérdés
szept. 11. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Megszokás, család, meg vannak keresztelve és akkor már úgy érzik, jelezni kell hogy az adott egyházhoz tartoznak.
szept. 12. 00:03
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Sok oka lehet. Pl. szülők és/vagy nagyszülők nyomása, családi vagy lakóközösségi hagyomány, vagy mert mindenki így csinálja és ők sem akarnak kimaradni belőle, valahová tartozni akarás, vagy csak úgy a biztonság kedvéért, hátha mégis létezik Isten, stb.
szept. 12. 08:03
 3/7 Metionin ***** válasza:
100%
Anyámék is ilyenek, az ateizmus mintaképei, de népszámláláskor is beikszelik meg ha valami kérdőívben rákérdeznek a vallásukra, mondják, hogy reformátusok, mert meg vannak keresztelve. Egyszer vita is volt ebből, mert a nevemben is beírták hogy református, pedig én is ateista vagyok, csak anno megkereszteltek, viszont én nem szeretem, ha bármilyen vallással összefüggésbe hoznak. Nyilván nem életem legnagyobb problémája, de azért akkor zavart. Valahogy nem kapcsolják össze a hittel, úgy vettem észre, megkereszteltek mert szokás és akkor református vagy, csá. Az nem számít, hogy miben hiszel vagy nem hiszel. Apám az egyházadót is fizeti, mert nem érti, hogy létezik polgári temetés és hiába magyaráztam neki, azt hiszi, hogy pap/lelkész nélkül egyáltalán nem lehet eltemettetni valakit.
szept. 12. 11:03
 4/7 anonim ***** válasza:

A "nem igazán hisznek semmiben"

annyit jelent, hogy szerintük minimális a valószínűsége a vallás által leírt dolgoknak, de nem nulla! Tehát a kerszténységük sem szünt meg teljesen.

A kérdőív, pedig nem tér ki a százalékos arányokra!

szept. 12. 17:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szokásokhoz,hagyományokhoz való görcsös ragaszkodás minden életmódbeli következmény nélkül,hisz nem meggyőződésen alapszik.
szept. 12. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Na igen, van az emberekből mindig minden téren 5% ilyen, 5% olyan, akiknek van véleményük, és ellenszélben is kiállnak mellette. A többi meg ahova teszik őket. Nüansznyit másképp teszik föl a kérdést, akkor máris más jön ki az ugyanarra.
szept. 12. 22:11
 7/7 anonim ***** válasza:
A vésztői református iskolában tanítottam s az egyik szülő kifejtette,hogy nem hisz Istenben s különösen nem a református vallásban....Erre rákérdeztem:"Akkor miért írattad a fiadat hozzánk?"...Hátha jobb embert faragtok belőle,mint amilyen én vagyok!...válaszolta.
szept. 13. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!