Az Újszövetség melyik igékben hivatkozik a Zsoltárok könyvére?
Zsolt126,5
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd.
Máté5,4
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvígasztaltatnak.
Zsolt37,11
A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.
Máté5,5
Boldogok a szelídek, mert ők örökségül bírják a földet.
Zsolt51,12
Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem
Máté5,8
Boldogok, akiknek szívük tiszta, mert ők az Istent meglátják.
Szia.
(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.
(Zsoltárok 37:11) 11 Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.
(Zsoltárok 2:2) 2 A föld királyai tettre kelnek, a főemberek egybegyűlnek Isten felkentje ellen. . .
(Máté 27:1, 2) 27 Amikor reggel lett, az összes magas rangú pap és a nép vénei arról tanácskoztak, hogyan tudnák halálra juttatni Jézust. 2 Miután megkötözték, elvezették, és átadták Pilátusnak, a kormányzónak.
(Héberek 5:5) 5 Krisztus sem maga emelte magát főpapi tisztségre, hanem az adott ilyen dicsőséget neki, aki így beszélt róla: „Te vagy az én fiam; én atyáddá lettem a mai napon.”
(Zsoltárok 2:7) . . .Ezt mondta nekem: „Te vagy az én fiam; én atyáddá lettem a mai napon.
Pál apostol a Róma 3:13-ban a Zsoltárok 5:9-et idézte
(Róma 3:13) 13 „Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel becsapnak másokat.” „Kígyók mérge van ajkuk mögött.”
(Zsoltárok 5:9) . . .Nyitott sír a torkuk, és hízelegnek nyelvükkel.
(Héberek 2:7) 7 Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és tisztességgel koronáztad meg, és kinevezted őt kezed munkái fölé.
(Zsoltárok 8:5, 6) 5 Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és pompával koronáztad meg. 6 Úrrá tetted őt kezed munkái fölött, mindent a lába alá vetettél:
(Zsoltárok 119:113) 113 A félszívűeket gyűlölöm, de törvényedet szeretem.
(Jelenések 3:16) 16 Így, mivel langyos vagy, és se nem forró, se nem hideg, ki foglak köpni a számból.
(Máté 15:8) 8 »Ez a nép az ajkával ugyan tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem.
(Zsoltárok 16:10) 10 Mert nem hagysz engem a sírban. Nem engeded, hogy hűséges szolgád meglássa a sírgödröt.
(Cselekedetek 13:35) 35 Ezért egy másik zsoltárban ezt is mondja: »Nem engeded, hogy hűséges szolgád teste bomlásnak induljon.«
(1Korintusz 15:50) . . .test és vér nem örökölheti Isten királyságát,. . .
(Zsoltárok 7:9) . . .mert te igazságos Isten vagy, aki megvizsgálja a szíveket és a legbensőbb érzéseket.
(Jelenések 2:23) . . .aki a legbensőbb gondolatokat és a szíveket kutatja, . . .
Néhányat írtam, de van ennél sokkal több is.
Máté 27:46
"Három óra tájban Jézus hangosan felkiáltott: "Éli, éli, lamá sabaktáni!" azaz: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?"
Zsoltárok 22
"A karmesternek: "A hajnali szarvas" kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
2 Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el? Távol van tőlem a segítség, pedig jajgatva kiáltok!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!