Vagy ha nem is minden nap olvassátok, mennyit olvastok belőle? Van, hogy még tanít titeket amit ti sem értettetek? Én amikor olvasom, még sokszor vagyok úgy, hogy bizonyos példabeszédeket nem értek az Újszövetségből. De imádkozok Istenhez, hogy segítsen, hogy ha sokszor olvasom, minél több dolgot magyarázzon el. Hiszem, hogy a segítsége nélkül nem tudnám ennyire megérteni az Újszövetséget, akármennyit olvasnám. De Isten sok lelki dolgot megtanít, és segít, hogy jók lehessünk.
Én általában naponta kb. 2 oldalt olvasok a Bibliából.
nov. 9. 00:26
2/18 anonim válasza:
Sokszor olvasom, ha úgy hozza a helyzet, hogy valamit nem tudok megoldani magamtól, gyakran hoz segítséget a táskámban tartott Újszövetség.
Továbbá vannak kivágott idézetek felragasztva a fürdőszobatükörre, a plafonra és a falakra a szobámba foszforeszkáló, így villanyoltás után is tudom olvasni, ami megnyugtat engem, a szekrényajtón, a visszapillantón, és saját kézzel hímzett kedvenc idézeteim az ágyneműhuzaton. Ezek így összességében rengeteget segítenek a közérzetemen, átvészelni a rosszabb napjaimat és boldogabban megélni.
nov. 9. 00:47
3/18 anonim válasza:
Semennyit.
nov. 9. 07:55
4/18 anonim válasza:
Én nem olvasom, de aki naponta olvassa, az belátható időn belül a végére ér. És akkor mi lesz, megint olvassa, vagy hogy működik ez?
nov. 9. 08:24
5/18 anonim válasza:
Nem mindig olvasom minden nap, és legtöbbször egy hosszabb- rövidebb szakaszt olvasok a reggeli imához. Az Ószövetseget is olvasom.
#4 amúgy ez nem olyan, mint egy átlagos könyv egy sztorival, szerintem az emberek többsége akik nem először tanulmányozzák alaposabban az nem úgy olvassa a Bibliát, hogy elkezdi az első oldalon és végigmegy, majd jöhet a következő. Alapból könyvek gyűjteménye a Biblia, és a keresztény tanítás legfontosabb részei a végében vannak
nov. 9. 09:25
6/18 anonim válasza:
Normál esetben az ember azért jár templomba, mert ott felolvassák a könyveket, ráadásul olyan sorrendben, hogy az rámutat a könyvek közötti összefüggésekre. Tehát a válasz az, hogy naponta semennyit, mert azt maximum egyszer olvassa ki az ember, utána már csak az értelmezést keresi, amit viszont mások tanításában talál meg. Ha szálloda számodra nem elég a misés felolvasás, akkor járj el hitgyülekezetekbe is és beszéljétek ki.
nov. 9. 09:31
7/18 anonim válasza:
Én inkább La Fontaine műveire esküszöm, azok sokkal értelmesebb példabeszédek és könnyebb a nyelvezete is pl gyerekeknek.
nov. 9. 10:46
8/18 Jégszív válasza:
Micsoda kérdés!
Legalább napi 8 órát.
nov. 9. 11:26
9/18 anonim válasza:
Nem rendszeresen, ötletszerűen sajnos. De ha végre kinyitom, sosem értem, miért nem olvasom többet :)
Felmerülnek kérdések is, de jó részét csak akkor tenném fel, ha lenne kinek vagy kiknek (személyesen).
nov. 9. 13:47
10/18 anonim válasza:
Egyszer végig olvastam az Új Szövetséget... Azóta a Szent Szellem tanítása, vezetése szerint beleolvasok ott, ahol éppen aktuális.
Megtanultam Jézust követni és Ő megmutatta az országának működését...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!