Hogy higgyen az ember, ha minden bizonytalan, és semmire sincsen bizonyíték?
Nem csak az újszövetséget kell olvasni, mert így nem érthető meg Isten hierarchikus elrendezése, ami az új rendben folytatódik.
Ugyanakkor vannak próféciák is, amik napjainkban teljesednek.
A teljes írás van Istentől, nem csak az újszövetség.
Ebből tudjuk meg, hogy Isten a kezdettől fogva évezredeken át, hogyan valósítja meg az elhatározását.
Az újszövetség abban különbözik az Ábrahámi szövetségtől, hogy néhány embert kiválaszt Isten, hogy a fiával királyokként, papokként szolgáljanak a királyságában, és segítsék a Földön maradottakat.
Ezt nevezi Jézus királyság szövetségnek.
DE ettől még az Ábrahámi szövetség nem érvénytelen, hiszen még nem történt meg a feltámadás a földön.
Ezért gondolják, tanítják sokan, hogy mindenki az égbe fog feltámadni, mert figyelmen kívül hagyják azokat is akik Krisztus előtt éltek, vagy nem kötöttek szövetséget velük a messiási Királyságra.
"Hogyan győződsz meg arról, hogy van áram?
Úgy hogy felkacsolod a villanyt."
Hát én felkapcsoltam, de nem történt semmi. Pedig több kapcsolóval is próbálkoztam. Biztos bennem van a hiba... De több kapcsolót már nem találok.
Mindenkinek nagyon köszönöm a gondos válaszokat és az ajánlott forrásokat.
A 6-os jól megragadta. De nálam a remény is nagyon gyönge sajnos. Mondjuk ha “vágy”-ként hivatkozunk rá… Vágy az van, igen - ez egy érdekes kiindulópont, fogok rajta gondolkodni.
14-es, hogy imádkozzak, ha teli vagyok kétellyel? Hogy kell imádkozni?
16-os, ezt kifejtenéd kérlek részletesebben? “Ezért gondolják, tanítják sokan, hogy mindenki az égbe fog feltámadni, mert figyelmen kívül hagyják azokat is akik Krisztus előtt éltek, vagy nem kötöttek szövetséget velük a messiási Királyságra.”
#7.
Ez a hit, ez a bölcsesség egészen elképesztő! Szóhoz se jutok.
Kérlek szólj, ha már hitvallóként szentté avattak, vagy futárszolgálattal kiküldték a fizikai Nobel-díjat!
16-os válaszoló voltam.
Ha Ádám nem vétkezik, akkor mai napig is itt a Földön élne az utódaival, senkinek az eszébe sem jutna, hogy az emberek az égbe mennek, ha meghalnak, már csak azért sem, mert a halál az ember számára is az engedetlenség következménye, az élet megvonása a büntetés.
Ábrahámmal arra kötött szövetséget, hogy a leszármazottai vonalán születik meg a messiás, aki a halálával eltörli az Ádámi bűn következményét, a halált. Vagy is akik meghalnak, azok a földön vissza kapják az életüket, és folytathatják ott ahol abbahagyták.
Ha Ádámék nem vétkeznek, akkor Isten nem köt szövetséget a fiával a messiási királyságra. S akkor Jézus sem köt szövetséget senkivel erre.
(Lukács 22:29, 30) 29 És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, . . .
Ők is részt vesznek a messiási királyság királyaiként, és papjaiként a földön maradottak felett az ezer év alatt.
Az írások alapján, az emberek közül vették meg őket, vagy is nem minden emberre vonatkozik.
(Jelenések 14:4) . . .Követik a bárányt, bárhová megy is. Őket az emberek közül vették meg első termésként Istennek és a báránynak,
(Jelenések 5:9, 10) . . .embereket vettél meg Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
A többiek, akár a nagy nyomorúság túl élői, akár a feltámadottak, a Földön fogják élvezni Isten áldásait, ahogy eredetileg tervben volt.
Ezen nem változtat.
(Zsoltárok 37:29) 29 Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak.
(Zsoltárok 37:11) 11 Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.
(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.
(Ézsaiás 45:18) . . .az ég teremtője, az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta:. . .
Az emberek rendeltetési helye, életközege a föld.
Isten nem csak az angyalokat tekinti családjának, hanem az emberi teremtményeit is.
Az új szövetség azért más, mert eredetileg nem azért, és nem úgy hozta létre az embert, hogy az égben fognak élni, ha meghalnak.
De a messiási királyság megalakulásához, néhány embert kiválasztott erre a fontos feladatra. Nekik már most meg kell tanulniuk Jézushoz hasonlóan kitartani, igazságosan vezetni, tanítani, ha üldözés is éri őket, akkor kitartani. Ha valakiben nincsenek meg ezek a feltételek, hogyan uralkodhatna Krisztussal az égben?
Ugyanakkor ezek az emberek, nem mindenféle vallásokból kerülnek kiválasztásra. Hiszen a megosztott vallások eleve nem egységesek még a tanításban sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!