Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Görögországból kapott ajándék...

Tyimike55 kérdése:

Görögországból kapott ajándék nyaklánc. Hordhatom-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátomtól kaptam Görögországból egy ott már szimbolikus jelentésű, kék szem szerű medálos nyakláncot.

Tudni kell rólam, hogy keresztény vagyok, így most abba a problémába estem hogy nem vagyok benne biztos hogy hordhatom-e.

Ugyebár én nem tulajdonítok neki semmiféle különleges erőt, csak mint egy nyaklánc, úgy hordanám.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek horhatom?

[Ui.: negativ kommenteket nem szeretnék kérni]

nov. 6. 22:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra se sátánista szimbólum, bármit is mondjon róla félpogány babonás vallásod.

nov. 8. 14:14
 32/39 anonim ***** válasza:
0%

29: Jóleső valahol, hogy ezt vallod te is, de kérlek, hogy ne menj bele te is az ítélkezés, a leminősítés csapdájába. Azt írod, ő még az én szintemet sem üti meg. Nekem nincsen szintem, de ezzel azt is mondod, hogy te már egy magasabb szinten állsz akkor tőlünk. Isten Szent Lelke a szint, a mérce. De tudod, elmondja azt is a Mester, hogy aki magát felemeli, az megaláztatik.

Ne vitázz, ne légy cinikus az embertársaddal kérlek te sem, még ha neki nincs is igaza. Gyötrelem és kárhozat ez a léleknek, és a vitában soha senkinek sincs igaza. Vagyis testi értelemben mindkét félnek igaza van, de lélekben Istené az Igazság, nem emberé. Intsd meg őt, majd hagyd rá, ha látod, hogy hasztalan. A provokáció és a kígyó nyelv magával ránt és elemészt. Amint Krisztus mondja, áldjuk azokat, akik ellenünk vétkeztek. Az igazi lelki erő nem a vita, a visszaírás, hanem az, amikor el tudod engedni úgy az egészet, hogy áldod benne az embertársadat.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből gazdagon!

Üdv.

nov. 8. 14:16
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

"Továbbra se sátánista szimbólum, bármit is mondjon róla félpogány babonás vallásod."

Én vagyok félpogány? És mondja ezt egy bálványimádó keresztény aki három istenségben hisz, emberi vért iszik és emberi húst eszik, és abban hisz hogy egy ártatlan ember megkínzása és megölése kell ahhoz hogy mennybe mehessen. Tudod mi a kereszténység? Az ókori pogány vallások folytatása 99%-ban, 1% tanításokkal Jézustól.

nov. 8. 14:20
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

"Azt írod, ő még az én szintemet sem üti meg. Nekem nincsen szintem, de ezzel azt is mondod, hogy te már egy magasabb szinten állsz akkor tőlünk. Isten Szent Lelke a szint, a mérce. De tudod, elmondja azt is a Mester, hogy aki magát felemeli, az megaláztatik."

Ez nem ítélkezés hanem egyszerű tény. Ő szentháromsághívő keresztény, amivel elköveti a bálványimádás bűnét ami a lehető legnagyobb bűn. Az igazi egyistenhívő számára az Egy és Oszthatatlan Istenbe vetett hit a legelső. Minden muszlim ezt vallja. Ez az első parancs amit be kell tartani. Ha jól gondolom te is ebben hiszel. Viszont azt állítod Istennek nincs kinyilatkoztatott vallása amivel Istent degradálod, ami szintén elég nagy bűn. Szóval nem én emelem fel magam, hanem ti vittétek le nagyon alacsonyra a szintet és ezzel nem megsérteni akarlak csak hangsúlyozni hogy mennyire problémás az állításod.

nov. 8. 14:26
 35/39 anonim ***** válasza:
0%

30-s: Istenben olyan már nincs, hogy szerintem. Ennek ahhoz semmi köze, hogy ÉN mit hiszek igaznak vagy sem. Semmiféle ilyen vallás nincsen ezen a világon, nem is volt és nem is lesz, soha, amit Ő nyilatkoztatott volna ki. Az összes vallás töve egy, és mindegyik embertől való. De imádkozom érte Istenhez emberbarátilag, hogy ezt a megértést is megadja neked és lásd meg, mit hiszel igaznak te is. Amíg még élünk, addig tart a kegyelem is.

Az állandó idézgetés is tévút. Annyian teszik, főleg a magyar online kommunikációnak egy sajátságos negatív sémája. Mindig azt veszed górcső alá, amit nem akarsz elfogadni, kiveszel a teljes környezetből egy részt, amit nem tudsz elengedni, és csak arra figyelsz, de így meg csorbítod a mondanivalót, amit a másik mond, ír.Ráadásul, aki idéz, az a legtöbbször sosem válaszol a feltett kérdésre, így hárítja a felelősséget, és a másikban a szálkát is meg akarja találni. Így nincs értelme beszélgetni, megtörni a kenyeret, hogy nem egységesen szemlélsz. Egy puzzle kép esetében, ha kiveszel az elkészült képből akár egy szemet is, akkor a teljes képet látod? Nem, mert hiányzik belőle már egy db. A teljes kép akkor teljes, ha az a darab is a helyén van. De véleményt alkothatsz róla úgy is, hogy nem nyúlsz a darabokhoz, sőt: úgy leszel hiteles.

Az Isten békessége legyen veled!

Üdv.

nov. 8. 14:28
 36/39 anonim ***** válasza:

34-es: Ez nem tény, ez a te igazságod csupán, mert ami az embernek tény, az mind egy idő elillan, mert csak az örök, ami Isten Igazsága. A tény a Földön marad, az Igazság azon túl hat szüntelen.

Ugyan azt teszed te is, ne haragudj meg érte, hiszen bálványimádónak nevezed, de te magad is vallásban vagy még, így ugyan azt teszed, amit ő is. Erre mondja Krisztus, hogy vak vezet világtalant... Ez a csapda, ez a kelepce, amibe mindketten beleestetek. Menjetek inkább Istenhez személyesen, vallás és emberi rendszerek nélkül, emberbaráti szeretettel imádkozom ezért, gondoljatok bármit is rólam.

Nem, semmi ilyesmiben sem hiszek, sem vallásban, sem semmi spiritualitásban, csakis Istenben hiszek, az Egy igaz Teremtőben, másban nem. Nincsen vallásom, nem járok templomba, nem követek senkit sem. Annyira fájó, hogy ezt nem tudják elhinni sokan. De ez az igaz, szabad élet.

A Szent Lélek szabadítson meg téged is a Babilonból, mert rab vagy még, de ha kijössz ezekből, élni fogsz. És adjon a kegyelméből szüntelen!

Üdv.

nov. 8. 14:35
 37/39 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyan azt teszed te is, ne haragudj meg érte, hiszen bálványimádónak nevezed, de te magad is vallásban vagy még, így ugyan azt teszed, amit ő is."

Kifejtenéd hogy miért gondolod a muszlimokat bálványimádóknak?

"Erre mondja Krisztus, hogy vak vezet világtalant..."

Azt mondod nem hiszel vallásban de Krisztusra hivatkozol aki a keresztény vallás legfőbb alakja, tehát mégiscsak vallásban hiszel, ami így önellentmondás részedről. Meg ha azt mondod Istennek nincs kinyilatkoztatott vallása, honnan tudhatnál Krszitusról? Van itt ellentmondás, de a te dolgod.

nov. 8. 14:49
 38/39 anonim ***** válasza:
0%

37-es: Nem ildomos ez az idézgetés, az értés szempontjából sem. Elemezgetni, ízekre szedni szavakat, részeket. Annyiszor lett ez már megemlítve, de egyszerűen nem képes az emberek zöme ezt elengedni.

A vallás bálványimádás.

A Megváltóra hivatkozok, akit a vallástól függetlenül ismertem meg. Egy látás során találkoztam vele először, amikor még messze nem ismertem ennyire a kereszténységet sem, csak alig tudtam róla egy-két dolgot. Nekem ez a bizonyságom erről. Létezik egy Megváltó, és élt közöttünk akkoriban testben, akinek semmi köze sincsen egyetlen valláshoz sem. De a világ tudja ezt, de mégis tagadja vagy kiforgatja. A kereszténység róla is csak bizonyságot tesz, de azt a rendszert nem Isten nyilatkoztatta ki. Magam is bizonyságot teszek most itt neked is, mégsem kért fel arra Isten, hogy alapítsak rendszert meg a magam vallását. Elmondom, közzé adom, amiket kapok, és ennyi. Bizonyságtevő vagyok. Krisztus arra kért fel személyesen látásban, hogy segítsem az embertársaimat, adjam árt nekik a bizonyságokat. Az a Messiás, aki a gyermeki szívben él, Ő ott is élt mindig. Nem a vallási Megváltóról beszélek. Arról, aki valóban Él-Ő, és mind vallástól független. Őt nem vallásból ismerem, sem nem könyvből. Az újszövetség róla bizonyságot tesz, de nem több. Viszont ő nem egyenlő a J betűs Messiással, aki a vallás Megváltója. Ez nehezen érthető, de az igaz megváltó, akiről az Újszövetség is ír, az más, mint az, akit belőle a a vallás kreált. Ez két külön személy.

Köszönöm a kenyér megtörését, Isten kegyelme legyen veled!

Üdv.

nov. 8. 15:11
 39/39 anonim ***** válasza:
0%
Tehát egyfajta keresztény vallást követsz amit személyes tapasztalat útján látni véltél Krisztus által. Honnan tudod hogy nem a Sátán volt az aki ezzel vezetett félre?
nov. 8. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!