Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Görögországból kapott ajándék...

Tyimike55 kérdése:

Görögországból kapott ajándék nyaklánc. Hordhatom-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátomtól kaptam Görögországból egy ott már szimbolikus jelentésű, kék szem szerű medálos nyakláncot.

Tudni kell rólam, hogy keresztény vagyok, így most abba a problémába estem hogy nem vagyok benne biztos hogy hordhatom-e.

Ugyebár én nem tulajdonítok neki semmiféle különleges erőt, csak mint egy nyaklánc, úgy hordanám.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek horhatom?

[Ui.: negativ kommenteket nem szeretnék kérni]

nov. 6. 22:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
57%

Azért az "antikrisztus" egy elég specifikus dolog, nyilván az számít ennek kapcsán, amit a fogalom megalkotói mondtak ki. Nem releváns, hogy a Koránban mit költött róla Mohamed. Amúgy Mohamed is egy antikrisztus volt, mert tagadta, hogy Jézus lenne a Krisztus.

"Mi vagyunk babonásak? Ti keresztények embereket égettetek meg nemrég babonából csak mert fekete macskája volt."

Nekünk elég sok fekete macskánk volt már, sose akart érte elégetni senki, én se égettem el senkit ezért. Nem kéne már reggel pálinkával kezdened.

"félszemű figura mint szimbólum sok kultúrában negatív elemként"

Értem, tehát nem csak babonás emberek vagytok, de a pogányságból is mélyen merítetek. A Biblia nem köt semmi ostoba hiedelmet ahhoz, ha valakinek fél szeme volt csak. Még akkor se, ha gyerekek vagy ostobák számára ez néha viszolyogtató látvány is.

nov. 7. 13:32
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

Nazar. Csak egy egyszerű szimbólum vicces, de találó jelentéssel.

Amolyan jó kívánság, népi hiedelem a törököknél és iszlámoknál, amikor ilyet ajándékoznak.

Azt kívánják vele, hogy ne legyél “szemmel verés” áldozata. Szerintük a kék szemű emberek a leghajlamosabbak ilyet tenni, akik megszédítik, majd jól átejtik az áldozatukat.

Olyan ez náluk, mint a magyaroknál a Luca széke vagy a locsolkodás. Nem kell túl komolyan venni.

Keresztény vagyok, nekem is van. Ahogy pentagramom és Péter keresztem is. Szerintem inkább az a szomorú, hogy a tudatlanok vörös fejjel kárognak olyan szimbólumokról, amelyeknek nem is ismerik a jelentésüket.

nov. 7. 13:42
 13/39 anonim ***** válasza:
0%

"Azért az "antikrisztus" egy elég specifikus dolog, nyilván az számít ennek kapcsán, amit a fogalom megalkotói mondtak ki"

Mondjuk nem csoda ha te mint keresztény nem találsz semmi kivetnivalót egy sátánista szimbólumban. A Biblia is tele van sátáni hamisításokkal. Így akkor még vonzó is lehet számodra a Sátán szimbóluma.

"Amúgy Mohamed is egy antikrisztus volt, mert tagadta, hogy Jézus lenne a Krisztus."

Mohamed próféta azt tagadta hogy Jézus maga Isten, amit ugye a Biblia szerint Jézus sosem állított. Nincs egy olyan vers amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok" és senki nem is nézte Istennek pedig százezrek látták. Így nyilván Jézus istenítése is sátáni hamisítás.

"Nekünk elég sok fekete macskánk volt már, sose akart érte elégetni senki, én se égettem el senkit ezért. Nem kéne már reggel pálinkával kezdened."

Azt írtam nemrég. Nem megy a szövegértés. Pálinkával mi muszlimok sosem kezdünk, mert nem iszunk alkoholt keresztények viszont isznak mint a gödény. Sokat elmond hogy azzal rágalmazod a muszlimokat amit ti keresztények követtek el.

"Értem, tehát nem csak babonás emberek vagytok, de a pogányságból is mélyen merítetek."

Hogy jön ide a pogányság?

"A Biblia nem köt semmi ostoba hiedelmet ahhoz, ha valakinek fél szeme volt csak. Még akkor se, ha gyerekek vagy ostobák számára ez néha viszolyogtató látvány is."

Szóval azt állítod ha muszlimok szerint az antikrisztus félszemű lesz az marhaság is minden muszlim ostoba ezért, de ha ti mint keresztények abban hisztek hogy 5 ezer éve az egész bolygót elöntötte a víz és hogy a növények előbb léteztek a földön mint a Nap, nem vagytok ostobák? :))))

nov. 7. 13:47
 14/39 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem inkább az a szomorú, hogy a tudatlanok vörös fejjel kárognak olyan szimbólumokról, amelyeknek nem is ismerik a jelentésüket."

Kb ezerszer voltam Törökországban. Pontosan tudom mit tart róla a török néphagyomány. Elmondtam mi az iszlám álláspontja. Innentől te dolgod hogy mit teszel egy sátánista szimbólummal.

nov. 7. 13:50
 15/39 anonim ***** válasza:

Nincs rajta semmi sátáni motívum, nem sátánista. Mohamed hamis próféta Jézussal kapcsolatban elég sok mindent tagadott, mert nem sikerült neki megértenie. Például Jézus beszélt saját haláláról többször is, a hamis próféta mégis tagadja, hogy Jézus a kereszten meghalt volna.

"Azt írtam nemrég."

Értettem, nem rég se csináltam ilyet, velem se csináltak ilyet, most pedig pláne nem. A muszlim világban uralkodik efféle babona.

Nem rágalmazlak, rendkívül erősen ittas emberek szoktak ennyi ostobaságot összehordani, mint te.

Noéval kapcsolatban, most megnéztem, hogy mit tanítanak erről a muzulmánok valóban, az iszlam.com szerint pont ugyanazt tanítja a Korán az özönvízről, mint a Biblia. Szóval nem kéne hazudozni, vagy lehet saját vallásod se ismered.

Azt pedig fogadd el, hogy a keresztényeket marhára nem érdekli, hogy pár babonás muszlim miről mit tart. Engem teljesen hidegen hagy, hogy ti egy ilyen motívumba mit képzeltek bele.

nov. 7. 14:04
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

"Nincs rajta semmi sátáni motívum, nem sátánista."

Te mint keresztény annyira eltávolodtál Istentől hogy nálad egy sátánista szimbólum teljesen rendben van.

"Mohamed hamis próféta Jézussal kapcsolatban elég sok mindent tagadott, mert nem sikerült neki megértenie."

Akkor senkinek sem sikerült megértenie :) Mivel Jézust többszázezren látták de a kutya nem nézte Istennek. Akkor ti keresztények honnan is veszitek hogy Jézus maga Isten? :)

"Értettem, nem rég se csináltam ilyet, velem se csináltak ilyet, most pedig pláne nem. A muszlim világban uralkodik efféle babona."

A keresztény világban mindenfelé embereket égettek meg élve boszorkányságra hivatkozva. A fekete macskákat is gyilkolták. És szerinted a muszlimok babonásak? :)

"Nem rágalmazlak, rendkívül erősen ittas emberek szoktak ennyi ostobaságot összehordani, mint te."

Én kizárólag tényeket közlök.

2Noéval kapcsolatban, most megnéztem, hogy mit tanítanak erről a muzulmánok valóban, az iszlam.com szerint pont ugyanazt tanítja a Korán az özönvízről, mint a Biblia. Szóval nem kéne hazudozni, vagy lehet saját vallásod se ismered."

És ez mitől mérvadó? Egy magyar muszlim által írt szöveg aki valószínűleg keresztény volt korábban ezért nem tud elszakadni a keresztény verziótól. A Koránban egy helyi árvíz szerepel. Szó nincs világot elöntő árvízről.

"Azt pedig fogadd el, hogy a keresztényeket marhára nem érdekli, hogy pár babonás muszlim miről mit tart. Engem teljesen hidegen hagy, hogy ti egy ilyen motívumba mit képzeltek bele."

Ahogy mondtam nem csoda ha te mint keresztény nem találsz semmi kivetnivalót egy sátánista szimbólumban. A Biblia is tele van sátáni hamisításokkal. Így akkor még vonzó is lehet számodra a Sátán szimbóluma. Remélhetőleg a kérdezőnek több esze van.

nov. 7. 14:12
 17/39 anonim ***** válasza:

"Te mint keresztény annyira eltávolodtál Istentől hogy nálad egy sátánista szimbólum teljesen rendben van."

Most azért, mert a pogány babonás hited szerint sátánista, még más vallások és emberek szerint láthatóan nem számít annak.

"Akkor senkinek sem sikerült megértenie :) Mivel Jézust többszázezren látták de a kutya nem nézte Istennek. Akkor ti keresztények honnan is veszitek hogy Jézus maga Isten? :)"

Mondom nem kéne annyit piálnod reggel. Én Jézus keresztre feszítéséről írtam fentebb, olvasd el újra.

"És szerinted a muszlimok babonásak? :)"

Határozottan, te különösen az vagy.

"És ez mitől mérvadó?"

Számomra inkább mérvadó egy hivatalos muszlim oldal, amit muszlim teológusok írnak és vagy ellenőriznek, mint egy valószínűleg mostanra már ittas gyakoris 1 pipás troll. Nézd el nekem ezt.

"Remélhetőleg a kérdezőnek több esze van."

Mint neked és nem lesz olyan babonás, mint te vagy :)

nov. 7. 14:18
 18/39 anonim ***** válasza:

Miért ne hordhatnád?

Gondolom arab számokat is használsz...

nov. 7. 14:34
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

"Most azért, mert a pogány babonás hited szerint sátánista, még más vallások és emberek szerint láthatóan nem számít annak."

Belinkeltem egy videót, amihez semmi köze a muszlimoknak, mégis igazolják az iszlám állítást. Egyébként valószínűleg keresztények csak több eszük van mint neked. Vagy éppen az a gond hogy az agyadat elöntött az iszlámellenes gyülölet ezért nem tudsz józanul gondolkodni. Vagy marad az hogy te mint keresztény annyira eltávolodtál Istentől hogy nálad egy sátánista szimbólum teljesen rendben van. Mondjuk az is lehet hogy mindhárom igaz rád.

"Mondom nem kéne annyit piálnod reggel. Én Jézus keresztre feszítéséről írtam fentebb, olvasd el újra."

De én meg azt kérdezem hogy lehet hogy a kutya nem nézte Jézust Istennek? :) Erre válaszolsz? És mi a bizonyíték hogy Jézus volt a kereszten? Minden tárgyi bizonyítékról kiderült hogy középkori keresztény hamisítás (lándzsa, lepel, keresztfa).

"Határozottan, te különösen az vagy."

Én vagyok babonás? Mert szerintem az antikrisztus félszemű lesz, ami egyébként simán lehet mert sok ember félszemű? És ti keresztények akik embereket égettetek boszorkányság vádjával ezer évig és minden fekete macskát legyilkoltatok?

"Számomra inkább mérvadó egy hivatalos muszlim oldal, amit muszlim teológusok írnak és vagy ellenőriznek, mint egy valószínűleg mostanra már ittas gyakoris 1 pipás troll. Nézd el nekem ezt."

A Korán a mérvadó márpedig a Korán helyi árvízről ír. Az pedig téged minősít hogy azokat rágalmazod alkoholizmussal akik sosem isznak mig a keresztény kittársaid és akár te is a saját hányásotokban fetrengtek minden második nap a kocsmában :)

"Mint neked és nem lesz olyan babonás, mint te vagy"

Szóval szerinted ha abban hiszel hogy 5 ezer éve az egész világ víz alá került akkor nem vagy ostoba babonás :) Vagy ha abban hiszel hogy a növények előbb voltak mint a Nap nem vagy ostoba babonás :) De ha abban hiszel hogy az antikrisztus félszemű lesz, ami ugye simán lehet, akkor viszont ostoba babonás vagy:) Nagyon bírom mikor keresztényekkel vitázom :) Igazából viszont szomorú hogy egy keresztény mint te aki állítólag Jézus követi, folyamatosan hazudozik, rágalmaz, és nem lát problémát egy sátánista szimbólumban.

nov. 7. 14:37
 20/39 anonim ***** válasza:

"Mert szerintem az antikrisztus félszemű lesz, ami egyébként simán lehet mert sok ember félszemű?"

Ezen szakadok. Szerintem féllábú is lesz, mert sok ember féllábú. Szóval simán lehet :D

"A Korán a mérvadó"

Így van, a Korán meg az iszlám teológusok szerint egész Földet elborító árról ír, mint a Biblia. Nem véletlen, Mohamed ezt a történetet emelte át szinte egy az egyben.

"abban hiszel hogy 5 ezer éve az egész világ víz alá került"

Nem hiszem azt, mert szerintem az egy szimbolikus történet (a keresztények túlnyomó többsége szerint is az), viszont több száz millió muzulmán láthatóan ezt hiszi. Ők mind ostobák?

Továbbra se sátánista szimbólum, de nem meglepő, hogy egy szélsőségesen babonás ember ezt hiszi.

nov. 7. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!