Görögországból kapott ajándék nyaklánc. Hordhatom-e vagy sem?
Sziasztok!
Barátomtól kaptam Görögországból egy ott már szimbolikus jelentésű, kék szem szerű medálos nyakláncot.
Tudni kell rólam, hogy keresztény vagyok, így most abba a problémába estem hogy nem vagyok benne biztos hogy hordhatom-e.
Ugyebár én nem tulajdonítok neki semmiféle különleges erőt, csak mint egy nyaklánc, úgy hordanám.
Nektek mi a véleményetek? Szerintetek horhatom?
[Ui.: negativ kommenteket nem szeretnék kérni]
"Ezen szakadok. Szerintem féllábú is lesz, mert sok ember féllábú. Szóval simán lehet"
Hihetsz abban is hogy féllábú. Ettől senki nem fog idiótának nézni. Ha viszont abban hiszen hogy 5 ezer éve az egész világ víz alá került vagy hogy a növények előbb léteztek mint a Nap akkor mindenki ki fog röhögni és hülyének néznek téged.
"Így van, a Korán meg az iszlám teológusok szerint egész Földet elborító árról ír, mint a Biblia. Nem véletlen, Mohamed ezt a történetet emelte át szinte egy az egyben."
Aki írta nem teológus, hanem egy egyszerű magyar muszlim. A muszlim teológusok mint például Dr.Zakir Naik azt mondják a Korán helyi árvízről ír, szóval ezt is buktad:
https://www.youtube.com/watch?v=YeHtdEHAgyY
"Nem hiszem azt, mert szerintem az egy szimbolikus történet (a keresztények túlnyomó többsége szerint is az), viszont több száz millió muzulmán láthatóan ezt hiszi. Ők mind ostobák?"
Ez most a legújabb trend keresztényeknél :) Amiről kiderült hogy eget rengető marhaság a Bibliában, arra behazudjátok hogy csak szimbolikus történet :))) Szánalmas :) Akkor Noé szerinted nem is létezett? :) Ilyen alapon akkor Jézus sem létezett :)
Békesség neked, kérdező!
Azt írod zárásként, hogy negatív kommenteket nem szeretnél kapni. Mi az, hogy negatív? Számodra az, vagy valójában az a kimondott Igazság, amit sokan nem szeretnek meghallani, de a struccpolitika, hogy a fejet a földbe dugjuk nem ildomos a lélek épségére nézve. Mert ami számunkra negatív, az valójában egy komoly szembesítő tükör, de az emberek zöme ezt nem akarja hallani, mert kényelmetlen. Csak azt, ami a füleket simogatja csakhogy az nem élet, hanem halál.
Nem lenne szabad hordanod, sem neked, sem senki másnak ezen dolgokat, mivel ezek erősen pogány, okkult tartalmú tárgyak. Az emberek zömének fogalma sincs arról, mi zajlik a világban, milyen ingerek azok, amiket szüntelen magukba szívnak, és mi az, amit ők igazságként hirdetnek, ami valójában hazugság. A szimbólumok, számsorok, színek, szubliminális együtthatók, verbális-és nonverbális jelek ott vannak mindenütt, főleg a szórakoztatóiparban, de alig veszi azokat valaki észre, mivel sok esetben ezeket parodisztikusan ábrázolják, így a legtöbben vagy nevetnek rajta, vagy összeesküvés-elméletnek titulálják.
Az a tárgy, amit kaptál, az valójában a Mindent Látó szem, ami áthatja az életünket, de főleg megtalálható az amerikai egydollároson is. Valaki írta, hogy fél szem, igen, az is igaz. Azért fél, mert a Sátán szimbóluma, a világ uráé, szimbolikusan a gyarló, istentagadó emberi szívé. Fél szemű, mert Isten mindent lát, de az ő látása határokhoz kötött, ezért ábrázolják fél szemmel. Csak azt láthatja, ami a világon történik, azon túl nem lát, persze szimbolikusan. Ez a szimbólum szinte mindenhol ott díszeleg, nem hiába, de be is lehet írni a keresőbe, és rengeteg találatot ad majd ki róla. Minden olyan dolog, ami szemet ábrázol, erőteljesen kontúrozott, az valójában ezt takarja. Amit te kaptál, az is az, de az embernek erről fogalmuk sincsen. Sem arról, miket hordanak a nyakukban, miket tetováltatnak magukra, miket adnak egyáltalán ajándékba, miket vásárolnak a gyermeküknek a szülők. Mindegy, hogy valaki másban hisz, más vallású, esetleg spirituális beállítottságú, az okkultizmus iránt vonzódó, esetleg ezoterikus, a gyökér ugyan az. Ezért van az, hogy amióta Isten új életet adott nekem Krisztus barátomon keresztül, azóta szép fokozatosan az összes ilyen tárgytól megszabadultam a környezetemben, mert ezek ártó faragott képek. Elmondja az Úr, hogy ne készítsünk semmilyen faragott képet, bálványt arról, ami a Mennyben, ami a Földön és ami a vízben van. Ez mind bálványimádás, és minden vallásirányzatban ezek fellelhetőek, mert a gyökerük erősen merít a korabeli antik okkult civilizációk vallási beállítottságából, mint amilyen a sumér is volt, vagy a babiloni, a maja, az egyiptomi, stb.
Nem az a lényeg, hogy keresztény vagy. Isten nem vallás. Nem azért nem szabad ezeket hordani, mert neked is vallásod van. Hanem azért, mert ezek isten előtt utálatos dolgok, minden ilyen, ami elsőre ártalmatlannak tűnik. A kígyó is ilyen, ott tekergőzik, ahol nem számítanánk rá, és már meg is fojtott. Hatalmas a hazugság, óvakodj kérlek te is, mit fogadsz be a szívedbe, mert az ár hatalmas lesz érte: a lélek épsége. De mindenki, így te is magad döntesz, ez nem erőszak. De a döntéseinkről, főleg amik életellenesek, azokról számot adunk majd Isten színe előtt.
Kérdezed, hogy hordhatod-e? Meg is van írva, hogy a nők Isten Igazságával ékesítsék magukat, ne pedig szépítkezzenek és fodrokat rakjanak a hajukba. Őt hordjad a szívedben, ne ilyen bálványokat.
A Szent Lélek jelentse ezt ki neked is személyesen és kapj gazdagon értést!
Üdv.
Ő is olyan babonás szektás jellemű, mint te.
26-os kommentelő: Semmi közöm sincsen egyetlen egy valláshoz sem, Isten kegyelmének hála! A vallás maga az egyik leghatalmasabb babonaság ezen a világon. Amint mondja is az Úr, fussatok ki a Babilonból, én népem. De sokan nemhogy nem futnak ki belőle, hanem azt hirdetik és azt hiszik igaznak. És ők mondják a másikra, hogy babonás, szektás, akik vallásba vannak ragadva.
27-es: Gyümölcseiről ismerszik meg a fa, és a szívnek bőségéből szól a száj, mondja Krisztus. Továbbá azt is mondja, hogy sokan jönnek majd hozzám, hogy uram, a te nevedben űztünk ördögöt, de én azt mondom nekik: Távozzatok tőlem, ti gonosztevők, sosem ismertelek titeket! Óvakodj kérlek te is, nehogy meglepetés érjen, ha eljön a te időd. Még van lehetőséged kijönni a bálványimádásból.
Legyen meg a hited szerint neked is!
"A vallás maga az egyik leghatalmasabb babonaság ezen a világon."
Szerinted nincs Isten által kinyilatkoztatott vallás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!