Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Görögországból kapott ajándék...

Tyimike55 kérdése:

Görögországból kapott ajándék nyaklánc. Hordhatom-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátomtól kaptam Görögországból egy ott már szimbolikus jelentésű, kék szem szerű medálos nyakláncot.

Tudni kell rólam, hogy keresztény vagyok, így most abba a problémába estem hogy nem vagyok benne biztos hogy hordhatom-e.

Ugyebár én nem tulajdonítok neki semmiféle különleges erőt, csak mint egy nyaklánc, úgy hordanám.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek horhatom?

[Ui.: negativ kommenteket nem szeretnék kérni]

nov. 6. 22:47
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
92%

Melyik része ütközik a kereszténységgel? Mit szimbolizál?

Egyébként ha számodra semmit nem jelent, csak szép, nem látom akadályát

nov. 7. 01:43
 2/39 UlfOrmson ***** válasza:
42%
Ha így néz ki, akkor ez egy muzulmàn jelkép: [link]
nov. 7. 04:29
 3/39 A kérdező kommentje:
Igen így néz ki.
nov. 7. 06:17
 4/39 SZTANN ***** válasza:
21%

Nézz utána, tényleg valamilyen, mások által ismert jelképről van-e szó. Ha igen, és ez a te meggyőződéseddel ellenkezik, akkor nyilván NEM hordhatod.

(Lehetséges, hogy az ajándékozó sem ismeri ezeket, véletlenül vette pont ezt. De ugyebár a törvény nem ismerése nem mentesít a hatálya alól.... )

nov. 7. 09:00
 5/39 anonim ***** válasza:
14%

"Ha így néz ki, akkor ez egy muzulmàn jelkép"

Nem muszlim jelkép. Ne hazudozz.

Az igaz hogy előfordul például Törökországban de nem muszlim jelkép. Az iszlám elutasítja az ilyen pogány eredetű szimbólumokat. Kérdező, én muszlim vagyok és azt javaslom ne hord, sőt dobd ki a szemétbe.

nov. 7. 09:28
 6/39 anonim ***** válasza:
nov. 7. 10:07
 7/39 anonim ***** válasza:
70%

A tárgyaknak nincs hatalma, miért ne lehetne hordani? Ne legyél ennyire babonás, mint itt egy kettő hozzászóló. A kereszténység szerint a babona bűn.

Nincs neki megbotránkoztató alakja, jelentése sem. Vem egy ördögöt ábrázol szarvakkal.

nov. 7. 10:58
 8/39 anonim ***** válasza:
20%

Ez nem babona és nem ártana utánanézni mit is jelképez valójában.

Amint látod fél szemet ábrázol. Az iszlám szerint a Daddzsál (kereszténységben ennek megfelelője az Antikrisztus), fél szemű, tehát ez mindenképpen egy negatív szimbólum. Aki nem vallásos annak nyilván nem számít, de aki vallásos, nem helyes a ilyet hord. Továbbá a hiedelem szerint megvéd az átkoktól, ártó szándéktól stb. Aki vallásos az Istentől kéri az ilyen védelmet, nem pedig egy tárgytól.

Szóval nagyon problémás ennek viselése.

nov. 7. 11:06
 9/39 anonim ***** válasza:
62%

Sehol se ír ilyen hülyeséget a Biblia, hogy az antikrisztus félszemű lenne. Biztos volt olyan is, de a többségük két szemű. Te lehet hiszel a hiedelmekben 8-as, mi keresztények nem hiszünk, ez csak egy nyaklánc.

Igen, a szélsőségesen babonás embereknek, mint a muszlimok egy része, biztos problémás.

nov. 7. 12:59
 10/39 anonim ***** válasza:
19%

"Sehol se ír ilyen hülyeséget a Biblia, hogy az antikrisztus félszemű lenne."

Ja hogy ha a Biblia nem írja akkor az kizárt és minden úgy van ahogy a Biblia írja :) Akkor nyilván egyetértesz a Biblia azon állításával hogy 4-5 ezer éve az egész bolygót elöntötte a víz és hogy a növények előbb léteztek a földön mint a Nap :) Ti keresztények ezekben hisztek és te rágalmazod más vallások állításait? :)

"Igen, a szélsőségesen babonás embereknek, mint a muszlimok egy része, biztos problémás."

Mi vagyunk babonásak? Ti keresztények embereket égettetek meg nemrég babonából csak mert fekete macskája volt.

És mégvalami. Ezt a videót véletlenül találtam. Nem muszlimoknak is feltünt hogy gyakran megjelenik a félszem vagy félszemű figura mint szimbólum sok kultúrában negatív elemként.

https://www.youtube.com/watch?v=v9-MNK4wf64

nov. 7. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!