Ajándékba kapott nyakláncot, és medált fel lehet szentelni?
Nem mindenki olyan gyenge hitű, mint te, hogy fél a tárgyaktól.
A "szent"szó Isten dolgai számára elkülönítettet jelent.
Ha a nyakláncot és a medált Isten dolgára szenteled,akkor az szent,minden csiribú-csiribá nélkül is.(Tudom,nekem szegényes a fantáziám s ezért nem tudom elképzelni,hogy egy nyakláncot és medálját minek és hogyan különíthetné el valaki Isten dolgára. Megmagyarázhatná valaki,gazdagabb fantáziával!)
A Bibliában találunk "szent" tárgyakat,melyek a szent sátorral függnek össze. Azok sem meghókuszpókuszolt tárgyak voltak,csak Isten tiszteletére elkülönítettek.
4 Péld 18,1
A maga kivánsága után megy az agyas ember, minden igaz bölcseség ellen dühösködik
Felszentelni biztosan nem. Felszentelni embereket szoktak szolgálatra.
Megáldani meg lehet, de nyilván attól is függ, hogy mi célból szeretnéd megáldatni és mit ábrázol.
Te jó ég Mózes milyen okkult volt a rézkígyóval, Áron a botjával. Csoda, hogy Isten ezekért nem sújtott le azonnal rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!