A kedvedért megnéztem mi a helyzet a nagy keresztény Magyarországon a nőkkel szembeni erőszak terén. Ugye te azt hazudod hogy az iszlám világban a legrosszabb a helyzet, pedig minden statisztika szerint keresztény országokban történik a legtöbb nemi erőszak. Megnéztem a részletesebb adatokat Magyarországra vonatkozóan. Ezt találtam:
- 49% (1998-ban 22%) van kitéve partnerétől szóbeli-lelki erőszaknak, beleértve a zaklatást és a fenyegető kontrollt. Ez Magyarországon közel 2 millió nőt jelent.
- A nők 19%-a (1998-ban 13%) szenvedett el élete során fizikai erőszakot partnere részéről.
- 7% szenvedett el szexuális erőszakot partnertől (és 3% szenvedett el szexuális erőszakot egyéb személytől).
Ez a hivatalos statisztika, tehát ami eljutott a hatósághoz és most jön a lényeg:
"A látencia rendkívül magas. Ha ezeket a prevalencia adatokat összevetjük a magyar bűnügyi statisztikákkal (Winkler-Wirth 2015), azt látjuk, hogy a fizikai párkapcsolati erőszak eseteinek mindössze 0,005%-át veszi nyilvántartásba a rendőrség."
Tehát Magyarországon a nők elleni erőszakos esetek 1%-a sem kerül a hivatalos statisztikába.
EZ pedig megerősíti hogy keresztény országokban történik a legtöbb nők elleni erőszak.
Forrás :
NANE Egyesület (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!