Bűn, ha három hétig nem mentem misére?
Az előző két héten sem voltam, mert Angliában voltam, egy olyan városban, ahol csak anglikán és metodista templomok voltak a környezetben, így egy anglikán templomban imádkoztam egyet. Most meg reggel nagyon fájt a torkom és köhögök, valamint bevérzett a benőtt körmös lábam. Szerintem jobb lenne, ha nem mennék most ki leköhögni a többi embert. Másrészt nem akarom, ha felmenne a lázam, mert holnap fontos napom lesz. De a TV-ben mindenképp nézem és imádkozom.
Mindenszentekkor voltam a székesegyházban.
Ez bűn? Most olyan időszak van, amikor nagyon kellene Isten áldása...
Vajon miért nem tanítják meg az egyházak vezetői, hogy mi a bűn és mi nem?
Akkor nem születnének ilyen kérdések, mert ismernék, hogy Isten mit tart bűnnek, és mit nem.
Az sem baj, ha soha életedben nem mész el.
Miért lenne az?
Még a bibliának hívott mesekönyvetek sem várja el.
Komolyan. Ha már hívőset játszotok, legalább olvassátok már el!
6
Elolvastam, és tévedsz:
Én nem vagyok egyház tag, gyülekezetbe járok:
(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, és pedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Az fel se merül benned, hogy tanítják, csak nem mindenki tanulja meg? Vagy minden kérdést arra használsz fel, hogy támadj más keresztényeket?
8
Ez nem támadás, egy kérdés volt.
Ha pedig nem tanulja meg, akkor hogyan él összhangban a keresztény gyülekezettel?
A kérdésben meg hazugság. Mert a kérdéssel azt állítod, hogy nem tanítják meg és okát keresed. Annyira gonosz vagy, hogy fel se merül benned, lehet tanítják, csak a kérdező nem tanulta meg, elfelejtette, esetleg nem biztos, hogy jól emlékszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!