Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn, ha három hétig nem...

Bűn, ha három hétig nem mentem misére?

Figyelt kérdés

Az előző két héten sem voltam, mert Angliában voltam, egy olyan városban, ahol csak anglikán és metodista templomok voltak a környezetben, így egy anglikán templomban imádkoztam egyet. Most meg reggel nagyon fájt a torkom és köhögök, valamint bevérzett a benőtt körmös lábam. Szerintem jobb lenne, ha nem mennék most ki leköhögni a többi embert. Másrészt nem akarom, ha felmenne a lázam, mert holnap fontos napom lesz. De a TV-ben mindenképp nézem és imádkozom.

Mindenszentekkor voltam a székesegyházban.

Ez bűn? Most olyan időszak van, amikor nagyon kellene Isten áldása...

nov. 3. 18:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%

"Ha pedig nem tanulja meg, akkor hogyan él összhangban a keresztény gyülekezettel?"

Többé-kevésbé. Mint mindenki. Hiszen senki sem tökéletes. (Te sem.)

nov. 3. 19:06
 12/30 anonim válasza:
42%
Dehogy bűn
nov. 3. 19:35
 13/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
68%
Nem bűn, mivel nem tudtál eleget tenni a kötelességednek.
nov. 3. 19:42
 14/30 anonim ***** válasza:
27%

A legkisebb bocsánatos bűnök egyike. Azért a következő gyónáskor majd említsd meg, de emiatt még csak eggyel több Miatyánkot sem fogsz kapni penitenciának. :)

Egyébként felénk az a bevett szokás, hogy ha az ember nem tud személyesen elmenni misére pl. egészségügyi okok miatt vagy azért, mert olyan helyen tartózkodik épp, ahol nincs a saját felekezetének megfelelő szertartás, akkor egyrészt előtte vagy utána elmegy hét közben is egyszer, másrészt vasárnap megnéz egy miseközvetítést a neten vagy a tévében.

nov. 3. 20:21
 15/30 anonim ***** válasza:
28%

10

Elfelejtette?....

nov. 3. 20:24
 16/30 anonim ***** válasza:
67%

Nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint Jehova végtelenül arrogáns és beképzelt tanúi. Én például tanultam a Fourier sorba fejtést, de most nem tudnám neked levezetni. Te meg gondolom azt se tudod, hogy előző mondatban mit írtam.

nov. 3. 20:27
 17/30 anonim ***** válasza:
26%

Egyáltalán nem bűn, hisz a mise bibliaellenes.

Jézus sem járna misére, ha ma itt élne a Földön emberként.

Jobban tennéd, ha Krisztust követnéd inkább.

nov. 4. 00:28
 18/30 Jégszív ***** válasza:
23%

- Katolikus vagy? Akkor ne is foglalkozz vele, amit ezek a valláskárosultak (#2, 6, 14, 17) itt hablatyolnak.

- És ha valóban hited(?) szerint élsz, akkor Isten látja minden tettedet, és csak ő ítél. Véleményét LELKIISMERETED által közli veled (- vagy nem...)

#5. "Vajon miért nem tanítják meg..." Mert NEM MERIK! Szerintem ők is nagyon jól tudják: Amit kétezer évig a bűnről hadováltak, a 21. szd.-ban - de korábbról is! - TARTHATATLAN! De ha hozzányúlnak bárhogy ehhez a kérdéshez, az egész hitrendszerük fejre állhat.

Ezért mondom még egyszer: Lelkiismeretedre hallgass!

nov. 4. 10:44
 19/30 anonim ***** válasza:
43%

Ha rajtad kívül álló okok miatt nem tudsz szentmisén részt venni, akkor az nem bűn. Ilyen ok lehet pl. a betegség.

Hasonló helyzetben én is voltam, szervezett keretek között utaztam Angliába. Előtte megkérdeztem a plébánosunkat, hogy ez így vasárnapi misemulasztás-e. Ő at mondta, hogy "Az Úr napját szenteld meg". Ha nincs lehetőség misére menni, akkor a mise helyett mással szenteljem meg a vasárnapot: imádság, jócselekedet. Akkor még nem voltak online közvetített misék. Ami ma sem váltja ki a szentmisén való élő részvételt, de ha nincs lehetőség misére menni (betegség, más vallású ország), akkor egy lehetőség a vasárnap imával való megszentelésére.

nov. 5. 08:42
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

Békesség neked, kérdező!

Tudatlanság van, nem pedig bűn. Bűnről csak akkor lehet beszélni, ha valaki szándékosan árulja el az Igazságot, és így vezeti el az embertársait Isten kegyelmétől. A bűn az a vallás dogmája, egy feszültséget, önvádat elősegítő kifejezés, sulykolás, amely nyomás, teher alá helyezi a lelket. Az emberek zöme tudatlanságból cselekszik életellenesen, mert ha tisztába volna az Igazsággal, nem tenné. Aki viszont teszi, az bűne neki, mert ott már nem lehet beszélni tudatlanságról. Ez a szándékos ártás, ami nem kerül megbocsájtásra, ez a Szent Lélek káromlása.

Nem, nemhogy bűnös nem vagy, hogy nem mentél a templomba, hanem áldott inkább! Azt írják az Apostolok cselekedetében, hogy Isten nem lakik kézzel készített templomokban. Elmondja az Úr, hogy ne készítsünk faragott képeket, bálványokat. Krisztus arra int, hogy ne legyünk képmutatóak, amikor imádkozunk, ne mások előtt tegyük azt, menjünk be a belső szobánkba. Az imádság helye a lélek, és azon belül is a gyermeki szív. Ezzel szemben mi is zajlik egy misén, egy egyházi celebráción? Bemerítkezés, ostyaevés, borivás, gyónás, ráadásul az emberkéz emelte falak telve vannak, feszületekkel, szobrokkal, pompával, miközben atyának hívják az egyházi "méltóságot". Mit mond a Megváltó erről is? Senkit se hívjatok atyának, mert egy a ti Atyátok, aki a Mennyben lakik. Ez Isten akarata?

Azt írod, hogy bizonyos kellemetlenebb jelek előzték meg az elhatározásodat. Ami a körmöddel történt, az egy ajándék, nem pedig megrovás. Olykor szükséges az életünkben jelen lévő nehézségeket másként szemlélni, hogy ami ártónak tűnik, az valójában értünk van, egy ajándék, egy szembesítő tükör. Hiszen így nem jutottál el a templomba.

Amint elmondja még a Mester, az Isten Lélek, és akik Őt szeretik, lélekben szeressék. Krisztus belép a lelked ajtaján, ha megnyitod neki, és bemegy hozzád, veled vacsorázik. Nincs ott más, csak ő és te. Amint mondja is a kísértőnek a pusztában, azt tudom neked is barátilag átadni: Istent imádd, csak neki szolgálj. Ha Istennel vagy, senki és semmi másra nincs szükséged: mindened megvan! De ehhez szükséges kérni a kegyelmet, hogy az felnyissa a hályogos szemeket, hogy meglásd, hol is tekergőzik a kígyó, és ami igaz, valójában mit is takar.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből gazdagon a lelkik gyermekeknek, akik azt Tőle kérik személyesen!

Üdv.

nov. 5. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!