Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Én vagyok a feltámadás és az...

"Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." Jehova tanúi miért hazudoznak a halálalvásról miközben Jézus kijelenti aki meghal is élni fog?

Figyelt kérdés
Jeho

okt. 10. 09:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
43%

29

Tudás az még mindig kevés...mint Mackó sajtban a brummogás.

A Biblia nem azért van, hogy bemagoljuk hanem, hogy a Szent Szellem megvilágítsa az utunkat Krisztusban....értsük meg, hogyan védekezzünk a gonosz ellen és hogyan kövessük Jézus Krisztust.

Különben a JW tanúi nem csak ezt a részt vették ki a Bibliából, hanem több evangéliumi részt, pedig kifejezetten nem javasolja a Biblia.

Hogy leszel Krisztus jó illata, ha nem vagy Vele közösségben...

Az Úr megfedte Mártát is .. azt mondta neki, hogy Mária a jobb részt választotta

[link]

okt. 14. 11:20
 32/36 anonim ***** válasza:

31

Kedves Hozzászóló.

Semmilyen bemagolásról nincs szó, hanem az írások helyes értelmezéséről.

Ezt pedig úgy lehetséges, ha az írásokat ismerjük, de nem bemagolás által, hanem kutatások tanulmányozások által.

Jehova Tanúi nem kivették, mert eredetileg nem volt benne. Egyébként pedig az utalásoknál említve vannak a versek és az is, hogy miért számít betoldásnak.

A "jó illatról" pedig annyit, hogy a Bibliában ezt a kifejezést az Istennek bemutatott áldozattal hozzák összefüggésbe.

A keresztények már nem állatáldozatokat mutatnak be, hanem más módon áldoznak.

(Héberek 13:15) 15 Mindig őáltala ajánljunk fel Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkaink gyümölcsét, amelyekkel nyilvánosan hirdetjük Isten nevét.

Jézus szellemi áldozat bemutatására tanította a tanítványait, követőit.

Ennek egyik módja a házankénti, vagy közterületen végzett szolgálat.

Valamint amikor a gyülekezetben dicsérjük Istent, és hálát zengünk neki, énekkel is.

Ezt az áldozatot nevezik "jó illatnak".

Ha nem lennénk velük egységben, akkor nem végeznénk szolgálatot, és nem dicsérnénk Isten nevét nyilvánosan.

Ezért tévedésben vagy kedves válaszoló.

okt. 14. 18:09
 33/36 anonim ***** válasza:

31

"Az Úr megfedte Mártát is .. azt mondta neki, hogy Mária a jobb részt választotta"

Ez így van. Mária nem azzal töltötte az idejét, hogy a fizikai élelem elkészítésének adjon nagyobb hangsúlyt, hanem az volt fontosabb, hogy Jézus tanítására figyeljen inkább.

Mi hetente kétszer járunk gyülekezetbe, hogy Tanúljunk Istsentől, és Jézustól, amit a mindennapi életben alkalmaznunk kell.

okt. 14. 18:11
 34/36 anonim ***** válasza:

32

Sajnos kivették, csak azért, hogy akadályozzák a Szent Szellem munkáját, szolgálatát Krisztus testének ..

Úgyanis az Úr Jézus ma is gyógyít és szabadít, akár a Mennyei Atya a benne hívők által is.

Arról nem is beszélve, hogy a nyelveken szólás ajándékát is kiosztja..

Kivéve a JW tanúinál, ahol megszűntnek nyilvánították a Szent Szellem ajándékait.

Hihetetlen különben, hogy mindenre van magyarázatod....persze ettől még nem hallod a jó Pásztor hangját.

Végülis rájöttem, hogy Te nem az Ő juha vagy az már biztos.

Ennyi beszélgetés után sem kértél Tőle bölcsességet, tehát nem hallod, amit mond Neked..

Jézus azt mondta a tanítványinak,pl nekem is, hogy aki elfogad Titeket, az Engem fogad el...Te nem fogadtál el engem, így a bennem élő Jézus Krisztust sem fogadt el.

Nekem Jézus Krisztus a mindenem, Benne megtaláltam mindarra, amire valaha is vágytam, arról nem is beszélve, hogy haza találtam az Atyai házhoz.

Mázlim volt, hogy a JW tanúi nem hálóztok be...most is rázz a hideg ettől a lehetőségtől.

Mindig is éreztem, hogy nem stimmelnek. Most csak azt látom, hogy nem lehet rávezetni Őket az Útra...el vannak a kis közösségükben.

okt. 14. 19:30
 35/36 anonim ***** válasza:
Hát jó reggelt hogy rájöttél hogy nem az Ő juhai...
okt. 22. 21:57
 36/36 anonim ***** válasza:
46%

35

Hát tudod a remény hal meg utoljára 🙏 egy darabig reménykedtem, hogy nem hiába való a vetésem, de ellenáll Jézus Krisztusnak teljes erővel, akár egy ateista...

okt. 23. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!