Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Én vagyok a feltámadás és az...

"Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." Jehova tanúi miért hazudoznak a halálalvásról miközben Jézus kijelenti aki meghal is élni fog?

Figyelt kérdés
Jeho

okt. 10. 09:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

9

Kedves Válaszoló. A Tanítványok nem "imádták", hanem hódoltak, vagy is a tiszteletüket fejezték ki hálával Jézusnak.

Az "imádat" kifejezés igazából nem illik Jézus személyére, ami a Biblia alapján is kizárólag az Atyjának jár, és ezt maga Jézus is kihangsúlyozta, a törvény legelső parancsaként.

Ha Jézust ugyan az az imádat illetné meg mint az Istenét, akkor Jézus személye összemosódna Isten személyével, ami Biblia ellenes.

Sokan ezért keverik a két dolgot, ami nem csoda, hiszen a hitehagyott keresztények megtették ezt hosszú évszázadokon keresztül, és ez ívódott be a köztudatba.

Ez az oka, amiért az egyház tanításához, és nem a Biblia írásaihoz, Jézus tanításaihoz ragaszkodnak.

okt. 11. 17:09
 12/36 anonim ***** válasza:

5

Kedves Komentelő.

a 2, és a 4, választ is Én írtam.

Ezért nem válaszolok magamnak, ugyanakkor igyekszem a kérdező kérdéseire válaszolni, mert a kérdést Ő tette fel.

Sokszor esünk abba a hibába, hogy mások válaszára reagálunk, nem a kérdező kérdésére.

okt. 11. 17:15
 13/36 anonim ***** válasza:

10

Kedves válaszoló.

Nem tékozoltam el 34 évet. Sok emberrel beszélgettem, sok ember tanításában részt vettem, Jézus parancsa szerint.

Ha szerinted ez téveszme, akkor nem értetted meg a Biblia első lapjain olvasható beszámolót. Sátán célpontja Isten személyének, és jogainak megkérdőjelezése, nem pedig az ember halála.

Hogy milyen áron, az neki már mindegy, így akár Jézus személyének keverése Isten személyével is nagyon megfelel neki. Így kevésbé kap hangsúlyt Jézus Istene.

Mivel sokan nem ismerik a Biblia kezdeti beszámolóit, és kizárólag az új szövetséggel vannak elfoglalva, ezért Jézus személyét tették meg Istennek, és a nevének tulajdonítanak, misztikus erőt.

Pedig a Teljes írás ad helyes képet Istenről, és a szándékáról.

Olyat pedig nem mondtam, hogy a Jézust elfogadók nem fognak megmentésben részesülni. Mivel Jézus az aki által a megmentés szavatolt.

Azt írtam, hogy Istennek járó imádatot és a személyét, Jézus személyével cserélték fel, és őt imádják.

Ezzel Jézus neve, személye lett kiemelve, pedig nem az Ő nevét kell megszentelni, és imádni.

Így Jézus Istene és Atyja nevének, személyének nem tulajdonítanak akkora jelentőséget, mint amekkora járna.

Ezzel azt a próféciát teljesítik be akaratlanul is, hogy Isten neve feledésbe merüljön, ne pedig tisztázódjon a személyével, jogaival együtt.

(Jeremiás 23:27) 27 Úgy gondolják, elfeledtetik népemmel a nevemet . . .

Jézus pedig pont az ellenkezőjét mondta, tanította.

(János 17:6) 6 Megismertettem a nevedet azokkal az emberekkel, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megfogadták a szavadat.

Jézus a tanítványait a testvéreinek, barátainak nevezte, mint akik egységesen Krisztussal Istent imádják, és végzik azt a feladatot, amit rájuk bíztak. "Emberek halászai" lettek.

(Héberek 2:12) 12 ahogy /Jézus/ mondja is: „Hirdetem nevedet az én testvéreimnek,. . .

Krisztus mindent az Atyja dicsőségére tett, amit nekünk utánozni kell.

Az tévedés, hogy ez miatt mi Jézus személyét semmibe vesszük.

okt. 11. 17:42
 14/36 anonim ***** válasza:
26%

13

1 Timóteushoz 1:3

Óvakodj a hamis tanítóktól!

Amikor Macedóniába utaztam, kértelek, hogy maradj Efezusban, mert vannak ott bizonyos emberek, akik téves dolgokat tanítanak. Figyelmeztesd őket, hogy ezt hagyják abba,

2 Péter 2:17

Ezek a hamis tanítók olyanok, mint a kiszáradt források vagy a felhők, amelyeket vihar kerget — a legsűrűbb sötétség vár rájuk.

okt. 11. 20:45
 15/36 anonim ***** válasza:

14

Köszi, hogy figyemeztettél, Óvakodók a hamis tanítóktól.

okt. 12. 10:42
 16/36 anonim ***** válasza:
51%

15

Tőled kell óvakodni, Te vagy a hamis....

Nincs Benned Krisztus és téveszmékkel vagy tele.

Isten irgalmazzon Neked !

okt. 12. 11:45
 17/36 anonim ***** válasza:

16

Sajnálom, hogy így gondolod.

Szép napot neked.

okt. 12. 11:53
 18/36 anonim ***** válasza:
51%

17

Hátha egyszer át tudsz menni a szoros kapun Te is sajnálni fogod...ez a baj.

Hidd el jobban örülnék, ha egyek lennénk Krisztus Jézusban, amiért Jézus imádkozott, amit kért a Mennyei Atyjától.

okt. 12. 13:36
 19/36 anonim ***** válasza:

18

Kedves Válaszoló,

Én igyekszem egységben lenni a testvéreimmel azáltal, hogy mi is egységesek vagyunk Krisztussal, aki pedig az Atyjával van egységben.

Így mindnyájan egységben vagyunk azzal amit Isten szava ír, illetve amit Jézus tanított.

Az egész lakott Földön minden nemzetből valók, egységesek.

okt. 12. 17:41
 20/36 anonim ***** válasza:

19

Mégis sátántól valónak tartod azokat, akik Jézus Krisztust imádják....

Miért nem kérdezed meg Jézust,ha Őt követed, akkor kérdezheted, nemde?

A JW tanúi és akik Jézust dicsőitik, imádják nem egy szellemet vettek. A Szent Szellem dicsőiti Jézus Krisztust...tehát Krisztus imádói vannak az Igazság útján.

Őket készíti fel a Szent Szellem a közelgő Király visszatérésére.

Gondolom 34 év alatt olvastad ezt is az Új Szövetségben.

Jelenések 21:9

És jöve hozzám egy a hét angyal közül, a kinél a hét utolsó csapással telt hét pohár vala, és szóla nékem, mondván: Jer, megmutatom néked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.

2 Korintusi 11:2

Isten szenvedélyes, féltő szeretetével szeretlek benneteket, mivel a Vőlegény számára akarlak titeket felkészíteni, ahogyan a menyasszonyt eljegyzik. Igen, én „eljegyeztelek” benneteket Krisztusnak, és arra törekszem, hogy úgy állítsalak elé, mint tökéletes menyasszonyát.

Efézusiakhoz 5:27

Így készíti fel az Eklézsiát a maga számára, hogy ne maradjon azon szennyfolt, vagy ránc, vagy bármi efféle, hanem hogy szent és tökéletes menyasszonya legyen.

okt. 12. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!