Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy 1 km átmérőjű aszteroid...

Ha egy 1 km átmérőjű aszteroida száguldana a Föld felé, a becsapódás előtt valóban megtérnének az ateisták Isten előtt?

Figyelt kérdés
Hittan órán volt erről szó, az előadó szerint igen. Szerintem viszont nem, mert olvastam sok ateistától nem kiábrándult a hitéből, hanem egyszerűen így született.

okt. 8. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Pont ugyan az az értelmetlen, alaptalan, semmitmondó duma mint a zuhanó repülős.

Egyébként azt sem ártana figyelembe venni, hogy ha egy ateista meg is térne a halálfélelem miatt akkor sem biztos, hogy keresztény lenne. Ha másmilyen vallású környezetben nevelkedett akkor feltehetően másik istenség fog eszébe jutni és hozzá fog fohászkodni.

De már ott eleve értelmetlen a kérdés, hogy egy asztalnál ülve nyugodt helyzetben nem fogod tudni racionálisan megmondani, hogy mit tennél egy olyan helyzetben amikor a döntéseidet erősen befolyásolják az érzelmeid és azt sem tudod előre, hogy pontosan mit is éreznél.

Ahogyan ez fordítva is igaz. Nem fogják tudni megmondani különösen nem így általánosságban, hogy mit reagálna ilyen szélsőséges helyzetben az ember.

okt. 9. 07:29
 12/18 Jégszív ***** válasza:
56%

No jól van! 🤣

Egy részükkel elképzelhető, de nem általános. Szerintem ez azokra jellemző, akiknek nincs kialakult szilárd világképük.

Mindenki verje ki a fejéből ezt a jól ismert hülye aforizmát:

„Zuhanó repülőgépen nincs ateista”

okt. 9. 20:59
 13/18 anonim ***** válasza:
Talán inkább a hívők térnének ki, nem? :D
dec. 17. 22:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Én nem.
dec. 17. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Kádár János marxista, ateista vérgőzös kommunista volt.

Tiltották, hogy munkahelyen valaki keresztet viseljen a nyakában.

Kádár a halálos ágyához papot hívatott, hogy megkapja az utolsó kenetet.

dec. 18. 05:02
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem, sőt, ha vallásos lennék, kitérnék a hitemből.

Egy Föld felé száguldó aszteroida pont elég bizonyíték arra, hogy NINCS isten.

Amúgy is, a XXI. században el kéne mér felejteni ezt a vallásnak nevezett maszlagot, épp elég kárt okozott már az emberiségnek. A tudományban kéne hinni inkább.

dec. 18. 08:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Valójában nem is tudnál róla, hisz ha lenne is pár ember aki tud róla, teljesen biztos, hogy a pánik és a felesleges zavargás elkerülése érdekében nem hoznák nyilvánosságra.

Nem tudják ugyanis pontosan, hogy mekkora kárt okozna, minden ezzel kapcsolatos elmélet csupán találgatás.

dec. 18. 13:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Egy kêtségbeesett ember minden szalmaszálat megragad, mind a 6000+ istenséghez imádkozik egyszerre amit csak kitaláltunk, akkor is ha ateista. Ahogy egy beteg ember is akármennyire is lehet vallásos, a józan esze (és az életben maradási ösztöne) ráveszi hogy imádkozás helyett orvoshoz menjen. Mondjuk jókat is szoktam nevetni azokon a hívőkön akik templom helyett gyógyszertárba mennek. A többség csak annyira hülye hogy még pont ne haljon bele. (Persze vannak kivételek is, pl a jehovások, ők inkább meghalnak mint hogy vérátömlesztést elfogadjanak)
dec. 18. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!