A katolikus papokról kiderült újabb és újabb szörnyűségek a katolikus egyház megingását fogják okozni a régióban? Van megoldás?
Bese Gergő, most Hatházi Róbert. Két olyan pap, akik példás szolgálatukat mutatták a külvilág felé, számos ember hallgatta/olvasta útmutatásaikat. Miközben ők szennyes dolgokon kéjelegtek.
Tudom, ez általánosítás, de már nem tudom gyanakvás nélkül kezelni, mikor a gyermekemet látom a mi papunkkal beszélgetni.
Egy ember bűne nem lesz attól kisebb, hogy más ember is van, aki bűnös.
Igaz, ha sokan elkövetik ugyan azt a bűnt, akkor sajnos a társadalom szemében nem lesz olyan komoly már az a bűn.
#15.
Minden közösségnek olyan isteni vezetésre van szüksége,ahol a lelkész hívatása NEM munka,hanem Istentől kapott elhivatás!
Attól még lehet az a munkája. Az sem baj, ha nem lehet feleségük. Így jobban tudnak a munkájukra összpontosítani. Úgy a világ dolgai, a nővel való foglalkozás, a szex, elvennék az idejét attól, hogy Istenhez imádkozhasson.
Inkább az embereknek kéne többet olvasnia az Újszövetséget.
Én nem azt mondom, Istent nem követem, hanem hogy a katolikus papokra vagyok gyanakvó, akik lehet Isten szócsöve, de gyarló emberek hozzánk hasonlóan. Ezért írtam is ki a kérdést.
Soha nem tudhatod, ha a gyermekedre néz, épp segítő szándékkal teszi, vagy a fejében csupaszra vetkőzteti. Ettől rettegek, ez okozza a rémálmaim és egyre gyarkabban derülnek ki ilyen dolgok hogy évek óta teszik, csinálják és csak akkor derül fény és mint a plitikusoknál a mentelmi jog, itt seincs következménye, csak felfüggesztés, közben hány áldozatot hagyott hátra akik gyermekként el se merik mondani, fel se tudják dolgozni.
Rengeteget sírtam és imádkoztam az áldozataikért és hiába teszi ezt rajtam kívül sok más ember, ez nem ad vigaszt ezeknek a gyerekeknek.
Szerintem civil összefogásra volna szükség, minden papnak évente kéne hazugságvizsgálatnak alávetnie magát. Ez nem olyan nagy kérés szerintem, hasonló, mint Istennel beszélgetni, vagy meggyónni. A vizsgálaton született írásos eredmények megnyugtatnák a szülőket ,gyermekeket ,hogy a papjuk nem egy ártó szörnyeteg. Aki meg az, ott helyben kiderülne és megfelelő elbírálásban részesíteni.
Teljesen egyet értek azzal, hogy csak Isten ítélhet. Ez így igaz. Halál után csak ő ítélhet. De a Földön, anyagi valónkban ítéljen az ember a bűnösök fölött.
"Az ellenzék mért utálja annyira a kereszténységet, hogy képesek a pedofil, és homoszexuális tagjaikat odaküldeni papnak?"
A jelenlegi ügy (Bese G.) egész konkrétan fideszes körökből szivárgott ki...
De más jelek is vannak, hogy a fidesz jobban egyházellenes, mint az ellenzéki törpepártok, csak ehhez le kell venni a fideszes szemellenzőt és nem bekajálni a propagandájukat.
Én már komolyan gondolkodom, hogy bírósági végzéssel tiltatlak el a gyermekimtől. Mert simán lehet, hogy meg akarod őket rontani. Lehet csak kedvesen mosolyogsz rájuk, aztán belül förtelmes gondolataid vannak, amiket inkább nem írok le. Ki tudja már itt is hány kiskorúra írtál rá, én nem tudhatom, mert nem látom a privát levelezésed. Ez is egy picit aggasztó, hogy így titkolhatod a viselt dolgaid.
"A megoldás természetesen kézenfekvő:
Megszüntetni a Biblia tanításától idegen cölibátust és a felszentelés napja,csak néhány év házasság után történhessen."
Sokat segítene a cölibátus eltörlése mind a homoszexuálisokon, mind a pedofilokon.... :D Akikről ez a kérdés szólt.
A kérdés amúgy valóban nem oly nehéz: szigorúbb válogatás, hogy kit szenteljenek pappá. Sajnos valóban a hivatások hiánya miatt kb. minden jelentkezőnek örülnek, hát nem kéne...
"nkább az embereknek kéne többet olvasnia az Újszövetséget."
Pontosan, mert sokan azt se tudják, hogy Jézus mit tanított:
"Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"
#28.
"Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"
Ezt le kell fordítani érthető módra!
1.Van,aki impotens genetikai hibái miatt.
2.Van(volt valaha)akit kiheréltek.
3.Van,akinek nem tombolnak olyan hevesen a hormonjai. Gond nélkül meg tudja tartóztatni magát és nem esik kísértésbe.
Ismertem olyan református lelkészt,aki még 70 évesen reszketett,ha nem szexelhetett. Temérdek családot tett tönkre. Őt,veszélyessége miatt -idő előtt-nyugdíjba küldte az egyház.Ráadásul megvakult,mint ahogyan a közmondás is mondja.("A jó csődör vagy megvakul,vagy a fene eszi meg.")
"Ezt le kell fordítani érthető módra!"
Számomra teljesen érthető Jézus, nem kell hozzá a te átköltésed :)
Ott önkéntes lemondás szerepel, nincs szó hormonokról, se másról.
"Ismertem olyan református lelkészt,aki még 70 évesen reszketett,ha nem szexelhetett."
Mert ő nem Isten embere volt, hanem a világé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!