A katolikus papokról kiderült újabb és újabb szörnyűségek a katolikus egyház megingását fogják okozni a régióban? Van megoldás?
Bese Gergő, most Hatházi Róbert. Két olyan pap, akik példás szolgálatukat mutatták a külvilág felé, számos ember hallgatta/olvasta útmutatásaikat. Miközben ők szennyes dolgokon kéjelegtek.
Tudom, ez általánosítás, de már nem tudom gyanakvás nélkül kezelni, mikor a gyermekemet látom a mi papunkkal beszélgetni.
Szia
Isten a Bibliában beszél ezekről, és a megoldásról, büntetésekről.
Sokan lehetetlennek, hihetetlennek tartják.
Megingathatatlannak tartják ezek ellenére is, mivel Jézus szavai alapján a világ részéi ők, a világ pedig ragaszkodik ahhoz, ami az övé, akkor is ha rossz.
Ezért fog Isten közbe avatkozni, és büntetést adni a vallásokra.
Elárulok valamit: a katolikus papok is emberek. Ugyanolyan gyarló emberek, mint bármelyik másik.
S evvel nincs semmi baj. Azzal van a baj, hogy minden ilyen esetet a média nagyhangon hirdet, evvel az Egyház klérusáról állít sokszor teljességgel igaztalan dolgokat. Vagy általánosít.
Mint látod, Egyházunk 2000 éve áll, ilyenek nem ingatják meg a kősziklát.
Ez azért kevés a megingáshoz.
Sőt, én inkább katolikusként úgy gondolom, hogy mentsenek fel a papi szolgálat alól minél több olyan papot, aki alkalmatlan. Most van itt az idő a megtisztulásra. Legyen ez intő jel arra is, hogy szigorúbban kell venni a kispapok képzését is. A plébánosunk már 80 fölötti, ő mondta, hogy azért az ő kispap korában még nagyon megválogatták, hogy kit szentelnek fel, ma már aki jelentkezik, felszentelik, legyen (szinte) bármilyen...
Amúgy Hatházi atyáról még nem hallottam, Bese Gergőt sem ismerem, csak a netről. Szerintem, aki sok jó papot ismer, az valahogy megérzi, hogy melyik papnak van valóban krisztusi lelkülete. Ezt nehéz leírni, egyszerűen érződik ahogy beszél, amiről beszél... Nem attól lesz krisztusi, hogy hány követője van tiktokon, hanem hogy mennyit imádkozik.
Bocsánat, ha ezzel megsértek valakit, de Bese Gergő számomra sosem volt egy mély lelkületű pap, olvastam az írásait.
" de már nem tudom gyanakvás nélkül kezelni, mikor a gyermekemet látom a mi papunkkal beszélgetni."
Tanárok között sokkal több a pedofil, ha erre céloztál. Szerintem inkább ne engedd iskolába...
Amúgy - nem menteni akarom de - Bese Gergőnek mégis mi köze a pedofíliához? Őt homoszexuális kapcsolat miatt mentették fel. A homoszexualitás és a pedofília két külön dolog, ne mossuk már össze...
Semmit nem fog okozni, ezek a dolgok teljesen normálisak a kaotikus egyháznál. Mivel minden csoda csak három napig tart, így a jövő héten már nem is fognak emlékezni az ilyen, Istennek nem tetsző, képmutató, nemkeresztény cselekedetekre. A vakhívőknek meg mindegy, szerintük "a katolikus papok is emberek. Ugyanolyan gyarló emberek, mint bármelyik másik. S evvel nincs semmi baj". Az persze nekik nem számít, hogy egy valamirevaló isten ezt másképp gondolja.
1Timótheus 3:2.
(S ez persze nem csupán a mai értelemben vett "püspök"-re igaz, hanem bármilyen szinten levő egyházi tanítóra.)
A fegyverek megáldása is bőven belefér az erkölcseikbe. Az mondjuk érdekes, hogy egy háborús területen mindkét, ellenséges fél papjai megáldják a fegyvereket meg a katonákat. Aztán hogy ki nyeri a gyilkolászást, az mindegy, hisz nincs az az isten, aki velük lenne.
A Katolikus Egyház kősziklára épült, sokkal komolyabb veszélyek és kihívások is érték már a 2000 év alatt és még mindig fennáll. Ezek után is fenn fog állni. Egyébként már kutatások bizonyítják, hogy a papok körében sokkal alacsonyabb a pedofília mint más foglalkozások esetében (pl tanárok), csak azt a baloldali média nem fújja fel.
Az olyan agyhalottak mint pl a 4.hozzászóló aki még a Katolikus szót sem képes leírni helyesen minket nem igazán érdekelnek. Történjen bármi, mi akkor is elmegyünk szentmisére, akkor is elmegyünk gyónni, és akkor is befizetjük az egyházi adót. Tekintve higy a libsik sivákolnak az Egyháztól tudjuk, hogy mi a helyes úton haladunk. Akinek meg nem tetszik legyen ateista vagy válasszon a kb 40.000 protestáns szekta közül olyat ami az ízlésének megfelel.
"A Katolikus Egyház kősziklára épült"
Igen.
Sátán kősziklájára.
Az a kőszikla elég ingatag és véges.
Mondták ezt már jó sokan a 2000 év alatt. Birodalmak, vezérek jöttek mentek de mi még mindig itt vagyunk és itt is maradunk.
Képzeljük el,hogy az összes papot,akik nem voltak képesek kezelni a bennük működő hormonokat és paráznaságban,homoszexualitásban,pedofíliában éltek, MINDET ELBOCSÁJTANÁ a római katolikus vallás!....
Így is kevés a papjuk.
Mivé lenne a vallás?
Levághatják,az arany tojást tojó tyúkokat?
1Timótheus 3:2.
Isten előtt a "vizet prédikál és bort iszik" nem elfogadható.
FEDDHETETLEN.
Érted, mit jelent e szó?
Ne veszekedjetek.
Bizzátok Istenre, Ő már eldöntötte mi lesz, mi a jó és mi nem.
8,9,
Kedves Hozzászóló.
Ha a Bibliában leírtak nem győznek meg valakit arról, hogy mi a véleménye a történtekről, felesleges a tüzet szítani.
Ha megtörténik Nagy Babilon leomlása, akkor lesz még lehetőségük változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!