A Tórából és más Ószövetségi Írásokból igazolható a Szentháromság?
*RÚF 2014
(A RÚF 2024 elírás a #20-as kommentemben)
20 Egyetlen olyan egyhzat mutass ma Magyarországon amiben fellelhető a Szent Lélek. Karizmáival, beazonosítható módon, hogy emberek sokasága tesz hiteles bizonyságot, és orvosilag tudja igazolni a csodákat megelőző végzetes állapotot, majd a csoda utáni állapotot.
Jelenleg Magyarországon, ahogy Romániában is egyetlen egy darab ilyen egyház van, és az Pünkösdi Karizmatikus Egyház. Egy. Nem több. egyetlen egy.
A pici ébredés-az egy más kategória, a pici kezdetleges ébredés megtalálható a katolikusoknál, meg néhány uj kezdetleges-de a pünkösdi karizmatikus tanokat hirdető közösségben.
Nem az ezoterikusoknűl, nem a wiccánál és nem a boszorkányoknál:D
Úgy hogy én mindig azt javaslom ami a tapasztalatom alapján számomra elfogadható, és bátran, teljes felelőséggel javasolható:)
Az egész pünkösdi-karizmatikus kereszténységet hiteltelennek tartom.
Csodák nincsenek.
Bár ezek a csodahívők Benni Hinn-nek jól jöttek, sikerült dollármillókat harácsolt össze, a semmire.
Gratulálok.
23 Én nem tartom hiteltelennek, sem Lehel Adrient, sem a magam csodát, sem másokét amiket láttam, és amik miatt te itt most vergődsz:D
Szép jellemzést adott rólad Isten egy harmadik félnek-szó se róla Igével-és tökéletesen igaz:
Péld. 28-
15.
Mint az ordító oroszlán és éhező medve, olyan a szegény népen uralkodó istentelen.
16.
Az értelemben szűkölködő fejedelem nagy elnyomó is; de a ki gyűlöli a hamis nyereséget, meghosszabbítja napjait.
17.
Az ember, a kit ember-vér terhel, a sírig fut; senki ne támogassa őt.
18.
A ki jár tökéletesen, megtartatik; a ki pedig álnokul két úton jár, egyszerre elesik.
Remélem lesz annyi esze az illetőnek, hogy kiszáll mellőled, ha nem akar veled bukni veled együtt.
Már éppen írni akartam, hogy természetesen tiszteletben tartom, hogy te hiszel abban, amikor jobban ránéztem az írásodra, és megláttam ezt sértett, passzív-agresszív viselkedésed. Nem semmi. A bibliakezelésed meg egyszerűen döbbenetes.
Mondom ezt úgy, hogy több istentiszteletet tartottam annak idején egy neoprotestáns felekezetben, és többször vezettem bibliakört.
Szia.
25 Hogy vezethetett bármikor is valaki biblia kört ha nem ismeri a Bibliát, sőt tagadja?:DD
Andersenek kora lejárt már, a napokban meg végképp:D
LMAO.
Nem tudom eldönteni, hogy ezt a szalmabáb érvelést szándékosan dobtad-e be, vagy ennyi telik tőled.
Nagyobb kérdés viszont, hogy rájössz-e, hol van nálad a szalmabáb.
Ha nem, akkor nagyobb a baj, mit gondoltam.
Jó gondolkodást, én nem fárasztom magam tovább veled. Nem véletlenül vagy 1 csillagon.
A Kérdezőnek:
Elnézést az OFF-ért.
Még valami azoknak, akik olvassák a topikot:
Én most már agnosztikus gondolkodó vagyok, régen voltam keresztény. A Bibliát a tanulmányaim miatt vettem elő újra, mert elő fog jönni a vizsgámon
Ezt csak a félreértések elkerülése miatt közöltem. #27 voltam.
27 Tettél róla, hogy ennyi legyen a folyamatos minuszolásaiddal:D Aranyom az előadásod ordít a publikum előtt:DD Jobb napokat neked:D
Köszönöm, hogy ennyire a kezemre játszottál:DD
A következő Ige:
Itt a Szentháromság mindhárom tagja kimutatható Atya (Úr)-Fiú (Szó)-Szent Szellem (Lehelet)
Zsolt 33:6 Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!