Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért képtelenség a reinkarnác...

Miért képtelenség a reinkarnáció elképzelése?

Figyelt kérdés

1.Honnan származik az ide-oda vándorló "lélek"?

2.Hány "lélek" jött létre valamilyen módon?

3.Bizonyított tény,hogy az élet a fogantatás pillanatától viselkedik életként. A megfogant élet "lelketlen"?(Mivel azt állítja legtöbb reinkarnációs elmélet,hogy amely pillanatban valaki meghal,beleszáll a "lélek" egy épp akkor születőbe. Más elméletek szerint a megholt "lelke"kódorog egy ideig a világban,mielőtt újraszületne.

4.Ha Isten,vagy egy isten alkotta a "lelkeket",fárasztó neki alkotni minden embernek egy különbejáratút? A -bibliai képpel élve- Isten használt lehelete szükséges minden élőlénybe?

aug. 16. 19:48
1 2 3
 11/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#10 Kerdezo

"Nem volt neki elég,az újonnan létrejövők éltetéséhez?"

lehelete? vagy mi nem volt neki eleg?

"3.Bizonyított tény"

Ezzel kizartad magad hogy tudomanyos beallitottsagu lennel

es tobbit nezve is ugy tunik hivo/ezo beallitotsagu sem vagy

filozofikus beallitottsagu persze lehetsz, de inkabb hatarozottan erdekldosz a vilag dolgai irant ami jo dolog

csak legyen eloremutato (progresszor)

#8 reinkarnacio ahonan ered ott Pokol es Menny is ugyanugy letezo dolog, nincs kollektive elvetve ("csak mert reinkarnacio ezt kizarna" vagy valami hasonlora gondolsz)

aug. 17. 18:30
 12/25 A kérdező kommentje:

#11.

1Móz 2,7

"És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké."

Kérlek koncentrálj a kérdésre,a kérdező vizsgálgatása helyett,ami a te magánügyed,meg az én magánügyem.

aug. 17. 18:48
 13/25 A kérdező kommentje:

#8.

Munkahelyünkön,házasságkötésünk előtt is van "próbaidő",hogy szembesüljünk azzal,mi vár ránk.

Erre a próbaidőre nem a mindent tudó Istennek van szükség-hiszen Ő születésünk előtt ismer minket-,hanem nekünk embereknek.

aug. 17. 18:53
 14/25 anonim ***** válasza:
45%
Olyan hülyeségeket kérdezel, semmi értelme a kérdéseidnek. Inkább csinálj valami hasznosat.
aug. 17. 22:04
 15/25 A kérdező kommentje:

#14.

"Olyan hülyeségeket" írsz,hogy "semmi értelme a" válaszaidnak. "Inkább csinálj valami hasznosat!"... netán próbálj meg gondolkozni és értelmesen válaszolni!...Nem fájdalmas!

aug. 17. 22:12
 16/25 pelgrim ***** válasza:

„… hány lelket teremtett?”

A mai anyagi világban (testben), élőknek szerintem számtalanszor sokszorosát.

„Tudsz valami értelmes összefoglalót mondani a könyvről?”

Dr. Michael Newton „ Lelkünk útja, Lelkünk titkai” című könyve Magyar fordításban négy részből áll. Az első három rész összesen 67 esetismertetést tartalmaz, és hogy hogyan jutott odáig, hogy hipnózist alkalmazva a lelkek halál utáni és születés előtti, az úgynevezett köztes létbeli állapotát, helyzetét vizsgálja. A negyedik részt szakembereknek szánta, akik munkáját folytatni kívánják.

„4. A Biblia leírása szerint, ...”

Miért kellett neki az újabb életek életre keltéséhez a már használt lehelete?

Nem volt neki elég, az újonnan létrejövők éltetéséhez?

A Biblia nagy része hitrege, tanmese, melyeknek van igazságtartalma, de nem szó szerint. A teremtéstörténet is egy ilyen tanmese. Az élet lehelete tehát sem szó szerint lehelet volt.

aug. 18. 00:21
 17/25 A kérdező kommentje:

OK pelgrim!

A "számtalanszor sokszoros" "lélek" mit csinált test és szellemiség nélkül?

2.Hipnózis.

A módszer segítségével a hipnotizált személy a hipnozitőr hatalma alá kerül és azt mondja,amit az mondatni akar.

3.Talán az " élet lehelete" jelképes kifejezés,hisz az Isten lélek s nem tudunk testéről, így tüdejéről sem. Mégis mi haszna,hogy Isten újrahasznosítsa az egyszer már használt éltető valamijét!

aug. 18. 00:47
 18/25 pelgrim ***** válasza:

«A "számtalanszor sokszoros" "lélek" mit csinált test és szellemiség nélkül?»

Ahogy én látom a Szellem elsődleges. Kezdetben tehát nem a test és a lélek volt szellem nélkül, hanem a Szellem volt test és lélek nélkül.

Hogy mit csinált a szellem test és lélek nélkül? Létezett és teremtett.

«A módszer segítségével a hipnotizált személy a hipnotizőr hatalma alá kerül és azt mondja,amit az mondatni akar.»

Ez igaz a hipnózis egy bizonyos mélységéig, de létezik egy „biztonsági szelep” a hipnózis egy bizonyos szintje amelyen túl csak az alany igaza kerülhet napvilágra, a hipnotizőrnek nincshatalma az alany aszelleme fölött.

«3.Talán az " élet lehelete" jelképes kifejezés, ...»

Igen, az „élet lehelete” jelképes kifejezés.

aug. 18. 10:19
 19/25 A kérdező kommentje:
Tapasztalt pszichológus kollegám(én nevelőtiszt voltam ott)elmondta,hogy a hipnózissal kezelt páciensei többnyire nem tudtak leszakadni róla.
aug. 18. 16:07
 20/25 pelgrim ***** válasza:

Én nem kételkedem a reinkarnació létezésében, de lássuk csak mit írt

Dr. Michael Newton:

A hipnózist kritizálók úgy vélik, hogy ebben a tudatállapotban az alany képes emlékeket fabrikálni, illetve a hipnotizőr szuggerálta elméleti struktúrához igazodó válaszokat adni. Én ezt téves általánosításnak látom. Munkám során minden esetet úgy kezelek, mintha azt az információt először hallanám. Ha egy kliensem képes lenne valamilyen módon felülkerekedni a hipnózison, és szántszándékkal fantáziálna a szellemvilágról, vagy szabadon asszociálna a halál utáni életről alkotott gondolatai alapján, úgy válaszai hamarosan összeegyeztethetetlenek lennének a többi esetekből kapott beszámolókkal. Munkám elején megtanultam az alapos keresztkérdések föltevésének fontosságát, és semmi bizonyítékot sem találtam arra, hogy bárki is meghamisítaná a spirituális tapasztalatait, csak hogy a kedvemben járjon. Sőt, nem ritka, hogy pácienseim kijavítanak, ha állításaikat félreértelmezem.

aug. 18. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!