Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel a reinkarnációban?

Hiszel a reinkarnációban?

Figyelt kérdés

2024. febr. 11. 12:44
A kérdező szavazást indított:
Igen és szeretnék újjászületni.
Igen, de nem szeretnék újjászületni.
Nem, de szeretnék újjászületni.
Nem és nem is szeretnék újjászületni.
29 szavazat
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
96%
Mar az elozo eletemben sem hittem benne.
2024. febr. 11. 12:48
 2/41 KZitus ***** válasza:
69%

Szia

Nem hiszek. Nem bizonyítható.

2024. febr. 11. 12:58
 3/41 anonim ***** válasza:
85%
Nem hiszem, hogy létezik, de jó volna. Érdekel a téma.
2024. febr. 11. 13:11
 4/41 anonim ***** válasza:
60%

Nem hiszek, mert Isten örök élet lehetőségével hozta létre az emberi fajt.

A bűnbe esés miatt, Jézus halála szavatolja, hogy akik meghaltak, visszakapják az életüket, de nem reinkarnálódással.

2024. febr. 11. 13:16
 5/41 KZitus ***** válasza:
57%

Isten elmondja azt, miért van bennünk az a vágy, hogy valami van, történjen velünk a halál után. Teljesen természetes az, amit érzel.

Bölcs Salamon azt írta le ezzel az érzéssel kapcsolatosan: „Még az időtlen időket is az emberek szívébe adta, hogy fel ne foghassák a munkát, melyet az igaz Isten végzett kezdettől fogva mindvégig.” Másik fordítás ezt úgy adja vissza: „az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott” Prédikátor 3:11.

Sok mindent írtak már erről a versről. Azt azonban leszögezhetjük, hogy legbelül előbb vagy utóbb mindannyian elgondolkodunk azon, hogy mi az életünk értelme, és hová jutunk. A történelem folyamán az emberek mindig is nehezen törődtek bele abba, hogy az élet csupán abból áll, hogy igyekszünk elvégezni a szükséges teendőinket, aztán pedig meghalunk. Más élőlényektől eltérően mi, emberek nemcsak a jelennel foglalkozunk, hanem gondolunk a halálra is, és arra, hogy mi lesz az után. Sőt, vágyunk rá, hogy vég nélkül, örökké élhessünk. Miért? Azért, mert ahogy a bibliavers fogalmazott, Isten „az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta”.

2024. febr. 11. 13:22
 6/41 anonim ***** válasza:
86%

A reinkarnáció nem logikus. Azt tanítja, hogy az ember a következő életében megbűnhődik az előző életében elkövetett bűneiért, és majd abból tanul, ezáltal jobbul. Mi értelme van olyasmiért bűnhődni, amire nem emlékszem? Hogy tanulok belőle, ha nem tudom, miért kaptam a büntetést? Mi a garancia arra, hogy nem követem el ugyanazt a bűnt minden egyes újabb életemben, és nem a bűn-büntetés körforgásába ragadok?

De tegyük fel, hogy tényleg egyre jobb lesz az ember az előző élete tanulságai alapján. Tényleg egyre jobb az emberiség? Hol van a sok tökéletes ember, akik már a Nirvána előtt állnak?

Ha mindig ugyanaz a lélek születik újjá, akkor honnan jönnek az új lelkek? Hiszen egyre több ember van.

És ha már tévtan, itt van egy másik, a halottidézők. Ők állítják, hogy halottakkal beszélnek. Hogy beszélnek a halottakkal, ha azok már rég leszülettek újra? Szerintem ezt a reinkarnáció-hívőknek meg a halottlátóknak kellene megbeszélniük egymással. Nagyjából ugyanannyi bizonyíték van mindkettőre. Azaz, semmi.

2024. febr. 11. 17:04
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hiszek a reinkarnációban. Számomra nem semennyire nem vonzó az elképzelés, hogy újra és újra megszülessek és újra és újra meghaljak.

De nem azért nem hiszek benne mert számomra nem szimpatikus.

2024. febr. 11. 20:25
 8/41 anonim ***** válasza:

Nem tudod bebizonyítani, hogy isten ilyet mondott volna.

Nem bizonyítható.

2024. febr. 12. 07:44
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Újjászületni,vagy újraszületni az két teljesen különböző dolog!
2024. febr. 12. 09:24
 10/41 Jégszív ***** válasza:
75%

Nem hiszek! Már az előző életemben sem hittem. 😊

De komolyabban!

Számomra - egyszerűsítve! - ez azt jelenti:

Élt valahol, valaha egy emberi egyed, akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda, micsoda. Ennek a tettei, jellemrendszere hatással volna az én életutamra! (Ugye, ezt hívják KARMÁNAK?)

De kérem, MI KÖZÖM VAN HOZZÁ!? Ki, és milyen alapon mondja meg, hogy amiatt a VADIDEGEN miatt szívok vagy élvezek!? Ezt akkor tudnám elfogadni ha TUDATOSULNA bennem, hogy igen, "ő én vagyok", ezért megérdemlem sorsom.

Igaz, erre agyas bölcselkedők kitaláltak egy fából vaskarikát, amelynek a neve: "lélek"... Ebben viszont több dolog sántít: Ennek megismerése megint holmi "hit" kérdése, tudományosan nem bizonyítható! Józan paraszti észre lefordítva: a TUDATOM nem vesz róla tudomást...

De van itt még valami:

Ez az egész logikusan akkor működne, ha a föld lakosságának száma közel ÁLLANDÓ lenne, nem igaz? 😊 Most akkor hogyan jött össze az a fránya 8 milliárd fő!? Állati egyedekből, akiket nem erkölcs vezérel, hanem a faj- és létfenntartás ösztönének parancs?

JAJ, ne bántsuk egymást...

2024. febr. 12. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!