Hiszel a reinkarnációban?
Az tök jó, hogy mindenki azt hisz amit akar, de azt nem egészen értem, hogy ha valaki nem hisz valamiben, az miért próbálja definiálni azt a rendszert amibe éppen nem hisz.
Az itteni hozzászólásokból az látható, hogy aki nem hisz, az nem is ismeri azt amiben nem hisz. Bármiféle érvelés alapjait a hitelesség adja. Mikor valaki nyilvánvalóan tájékozatlan adott témában, annak véleménynyilvánítása elég értelmetlennek tűnik.
Békesség neked, kérdező!
A reinkarnáció tana talmiság. Amikor még magam is benne voltam a mélyen a világi dolgokban (még is benne vagyok valamennyire azért, hiszen ember vagyok, gyarló), össze voltam feküdve a megannyi hazugsággal, hittem benne. Hittem, mert az elme számára megnyerő, amit sugároz, hirdet. És pontosan ez a fajta szimpátia az, amire annyi minden fel van építve ebben a világban. Ezért a legtöbben nem kérdőjeleznek meg, csak naivan, vakon elfogadnak. Nem kérdezik személyesen Istent gyermeki lélekkel, hanem mások után mennek ás információt, tudást halmoznak. Az emberek zöme, főleg ma szinte már teljesen elszakad Istentől és Krisztustól, köszönhetően annak, hogy a világot, a pénzt, a saját akaratukat, a testi vágyukat emelik fel és azt bálványozzák. Éppen ezért a teremtett védekező mechanizmusuk, a lelkiismeretül már alig jelez, ezért nem látják meg az igazságot és a hazugságot, nem tudnak különbséget tenni. És így elfogadnak olyan keleti tanokat is, mint akár a reinkarnáció is. És mivel ez a spirituális eszmerendszer is vallásból ered, így akik hisznek bene, azok hívők. Kicsit ellentmondás, hogy egy hívő ebben hisz. És miért lett ennyire népszerű a világon a reinkarnáció tana? Azért, mert sokkal elfogadhatóbb a testnek, az elmének abban hinni, hogy lesz majd esélyed egy újabb életre, hogy az eddig hibáidat, vétségeidet fokozatosan kijavítsd, minthogy szembesülj a gyarlóságaiddal, ami fájdalom és olykor kemény munka!
Merthogy ez a lényege, hogy újjászületsz, akár hosszú életeken árt, amíg el nem jutsz a megtisztulásig. Addig a lelked érik, tapasztal. Borzasztóan megnyerőn van felépítve ez a tan is, alaposan van kimunkálva, de aki valóban az Egy Istenben hisz, aki személylesen ápol a Szent Lélekkel köteléket, az éli már lélekből, hogy a reinkarnáció mennyire hamis. Mert pontosan szemben áll Krisztus tanításával. és magam meggyőződtem arról, hogy Isten és Krisztus Él-Ő, tehát nekem már megadatott a hit végső stádiuma: a személyes meggyőződés ereje. És nem a vallásról teszek bizonyságot, mert Isten nem vallás, hanem arról, amit magam megéltem és élek is Általuk személyesen. Azt írja a Biblia, hogy először az életünk, utána az ítélet. Tehát egyértelműen kinyilatkoztatja, hogy az itt leélt földi élet után elszámoltatás következik. Merthogy a tetteinknek, amiket a szabad akaratunk okán hozunk meg, azoknak következményei vannak. Már itt is a földi életünk során, de végső soron az, hogy ki hogyan élt, az majd a test halála után ítéltetik meg Isten által. Mert sokak számára inkább a világi 5 perc hírnév, mintsem a kemény lelki munka. De ez előbbi jussa a kárhozat, míg az utóbbié az élet. Azt is mondja a Mester a latornak a kereszten, aki megbánta vétségét, hogy még ma velem leszel a Paradicsomban. Nem azt mondja, hogy majd holnap, majd ha újabb életeket élsz meg, hanem még ma. Egy életet adatott mindenkinek, és ezzel egy határig mindenki azt kezd, amit akar, a tetteinknek következményei vannak, efelől senkinek kétsége ne legyen. Vagy ott van Lázár és a gazdag kereskedő története is. Lázár egész életében nehéz sorsú volt, így ő a halál után a Mennybe ment, míg a kereskedő, aki életében dorbézolt és hamisságban élt (tükre a ma élő emberek zömének), ő ezért elkárhozott. Azért, mert mindketten, amíg éltek választottak, és haláluk után a döntésük okán lettek megítélve. Ezért az emberek zöme, mert nem tudják az Igazságot vagy nem akarnak vele szembenézni, inkább választják a földi örömöket, testi perverziókat, pénzt és kényelmet, mint Istent. És ezért a kevéske földi hírnévért, csillogásért eldobják a lelküket. Ezért van az, hogy akkoriban is és ma is csak nagyon kevéske ember menekült meg és fog is megmenekülni. Noé idejében csak Noé találtatott Isten előtt igaznak és ő miatta az egész családja a teljes Földön! A többi ember, akkor is és most is, ahogyan Krisztus mondja, csak eszik, iszik és házasodik, mulat és dorbézol. Ez kell sokaknak, meg a reinkarnáció. Mert könnyedebb számukra abban hinni, hogy ők a maguk urai, és azt tesznek, amit akarnak. Hiszen elszámoltatás nincsen, majd újjászületnek és lesz alkalmuk törleszteni. Óriási tévedés! Ezért hisz ebben annyi ember. Mert Istennel járva elkerülhetetlen a szembesülés, a kemény munka, a fájdalmas tükör, hiszen akit Ő szeret, azt meg is fed, megigazít. Ezért van, hogy az emberek zöme csak hiszi, hogy hisz Istenben, de valójában nem szembesül, nem éli lélekből, mi is van a szívében. Így sokan, ha tudat alatt is, de inkább rokonszenveznek a reinkarnációval, mert könnyedebb azzal azonosulni, mintsem Isten akaratát cselekedni.
Fentebb a 21-es kommentelő igazul jelentette ki, hogy az emberek zömének valóban nincsen lelki fedezete, így amit állítanak, az sokszor hiteltelen. De nem csak ezen a téren, hanem olyan téren is, hogy aki hisz, az is csak hiszi, hogy hisz, így ugyan úgy fedezet nélkül szól, ez pedig az önámítás, képmutatás, ami még életellenesebb. Valójában testi értelemben van érvelés. Azt legitimé teheti egy ember is, hogy amit mond igaz vagy hamis. De aki már Istenből szól, azt nem ember ítéli meg, hanem csakis a Lélek. Amikor valaki az Igazságról szól, azt a legtöbben nem értik, de ez nem jelenti azt, hogy amit szól az értelmetlen. Világi, testi dolgokat meg tud ember is ítélni, de az Igazságot nem, mert nem érti és joga sincsen hozzá. Ezt azért fontos leszögezni, mert sokan emelik fel magukat, hogy ők különbek a másiknál, és bizonyos kommentekkel, szavakkal odaszúrtak a másiknak, de valójában magukat jellemezték és a maguk lelkére vontak ítéletet, hiába a burkolt sértés. A gyümölcs mindig árulkodó.
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek dicsősége ragyogjon mindörökké!
Üdv.
Akkor írd már le, hogy hol történt ilyen.
Azt hiszem létezhet valamilyen formában. Ha viszont létezik, akkor buddhista (és dharmikus) módon fogom fel: szenvedésnek tartom az anyagi világban való örökös létforgatagot, a szenvedés okának pedig a vágyakat, indulatokat és a tudatlanságot jelölöm meg, ugyanakkor van kiút belőle. Semmiképp sem gondolom ideális állapotnak, úgy hiszem, hogy létezik belőle kiút.
Számomra teljesen logikátlan a világot szemlélve a wicca, meg new ageer felfogás, amelyek szerint örökké a természetben létezünk és ez mennyire jó és élvezetes. Eleve taszítanak a hasonló felfogások.
Ami még nagyon vonz, az a zsidó felfogás a reinkarnációról. Hasonlít a keleti vallások, valamint a püthagoreánusok felfogásaihoz valamennyire, ugyanakkor mégis egyfajta túlvilági létet vázol fel.
"Azt hiszem létezhet valamilyen formában."
Gondolom a "hiszem" szón van a hangsúly.
De miért hiszed?
Na és szerinted a világot érdekli, hogy SZERINTED igazságtalan az élet?
Az világegyetem átformálódik, mert neked nem kényelmes?
Vágyálom ez, semmi más.
Miért kellene bárkinek is második esélyt kapnia?
Mert de rossz neked és jobban szeretnél élni?
Ez eléggé röhejes.
Hát pedig kérdező, ez a helyzet ha igazságos ha nem.
Mindenki egyszer születik meg és egyszer él ha tetszik ha nem.
Olyan hogy igazság nem létezik a természetben, az csak egy emberek által kreált fogalom.
"Önhibáján kívül is tönkremehet valakinek az élete, ő MIÉRT nem kaphat második esélyt??"
Egyszerűen azért mert az általunk ismert természeti törvények ezt nem tehetik lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!