Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért képtelenség a reinkarnác...

Miért képtelenség a reinkarnáció elképzelése?

Figyelt kérdés

1.Honnan származik az ide-oda vándorló "lélek"?

2.Hány "lélek" jött létre valamilyen módon?

3.Bizonyított tény,hogy az élet a fogantatás pillanatától viselkedik életként. A megfogant élet "lelketlen"?(Mivel azt állítja legtöbb reinkarnációs elmélet,hogy amely pillanatban valaki meghal,beleszáll a "lélek" egy épp akkor születőbe. Más elméletek szerint a megholt "lelke"kódorog egy ideig a világban,mielőtt újraszületne.

4.Ha Isten,vagy egy isten alkotta a "lelkeket",fárasztó neki alkotni minden embernek egy különbejáratút? A -bibliai képpel élve- Isten használt lehelete szükséges minden élőlénybe?

aug. 16. 19:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
63%
Semmiért nem képtelenség, simán csak hitkérdés, bizonyítani nem lehet.
aug. 16. 20:34
 2/25 A kérdező kommentje:

#1.

Tudsz válaszolni a kérdéseimre,vagy csupán tagadni azt amit írtam magyarázat nélkül?

aug. 16. 21:05
 3/25 anonim ***** válasza:
76%
A kérdésedre válaszoltam, rámutatva hogy az egyébként állító kérdésed állítása hamis.
aug. 16. 21:07
 4/25 A kérdező kommentje:

#3.

A 4 kérdésemből egyre sem válaszoltál!(szerintem el sem olvastad)

aug. 16. 21:18
 5/25 Jégszív ***** válasza:
33%

Csak remélni merem, hogy az.

Ilyen k* világból, ilyen elba...tt életből sokszor az egy is sok.

aug. 17. 10:33
 6/25 pelgrim ***** válasza:
36%

„Miért képtelenség a reinkarnáció elképzelése?”

Nem képtelenség, én nagyon jól el tudom képzelni

„1.Honnan származik az ide-oda vándorló "lélek"?”

A lélek Istentől származik, ide-oda vándorló vagy sem.

„2.Hány "lélek" jött létre valamilyen módon?”

Rengeteg lélek jött létre, megszámolhatatlan, mint ahogy a nap sugarait se lehet megszámolni.

„3.Bizonyított tény, hogy …”

Ez a kérdés szerintem egy nagyon kimerítő választ igényel. Javasolnám Dr. Michael Newton „ Lelkünk útja, Lelkünk titkai” című könyveit, nem tudományos de nagyon is szavahihető tanulmányával.

„4.Ha Isten, vagy egy isten alkotta a "lelkeket", ...”

Ez a kérdés egy nagyon kezdetleges vallásos felfogásról árulkodik, Dr. Michael Newton könyvei ebben is segíthetnek.

aug. 17. 11:09
 7/25 anonim ***** válasza:
21%

Ha igaz lenne, mindenki emlékezne korábbi életére.

Ha lenne ilyen körforgás, jobbá kellett volna válnia az emberiségnek.

De ha mélyen belegondolsz, pl. Macska életedre kellene emlékezned.

Sátán hazudta azt Évának, hogy nem halnak meg, a halál csak átmenet egy másik életbe.

Az igazság az, hogy a halál az élet ellentéte!

aug. 17. 12:36
 8/25 anonim ***** válasza:
Messze hihetőbb, mint a menyország és a pokol elmélete. Nekem az fura, hogy az itt eltöltött röpke pár év alatt ítéltetünk meg és jóvátehetetlenül ez határozza meg a sorsunk az azt követő sokmilliárd évre.
aug. 17. 14:56
 9/25 anonim ***** válasza:
Minden csak hit kérdése. SEMMI sem bizonyítható. Vagy elhiszed vakon, vagy nem. A keresztény egyház baromságainál nagyobb sületlenség amúgy sem létezik, nem is értem, hogy miért hiszik el minden racionális és logikus érvelés ellenére mindazt a hívők, amt a papok hablatyolnak össze.
aug. 17. 14:59
 10/25 A kérdező kommentje:

pelgrim !

Végre valaki legalább próbálkozik válaszolni!

1.Ha Isten,vagy egy isten teremtette a "vándorlásra indított lelkeket" hány lelket teremtett?

(Pl. 5000 éve,a mai élőknek töredéke létezett.)Időközben újabb és újabb "lelkeket" teremt,hogy "belelkesítse" a világot?

3.Ahhoz,hogy egy irományt elolvassak a milliárdnyiból,valami ajánlat szükséges.

Tudsz valami értelmes összefoglalót mondani a könyvről?

4.A Biblia leírása szerint,az Isten megalkotta a föld porából az embert,majd leheletével-az élet leheletével- életre keltette.

Miért kellett neki az újabb életek életrekeltéséhez a már használt lehelete?

Nem volt neki elég,az újonnan létrejövők éltetéséhez?

aug. 17. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!