Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mint Isteni lény öröktől...

Jézus mint Isteni lény öröktől fogva létezik?

Figyelt kérdés

aug. 15. 13:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
11%

58

A katolikusoknál tudják, hogy Isten 3 személy.

Atya, a Fiú és a Szent Szellem.

A Szent háromság.

aug. 16. 19:38
 62/77 anonim ***** válasza:
0%

#61.

Már csupán az a kérdés,hogy a "személy" kategóriának milyen meghatározását fogadjuk el anélkül,hogy az egy Istent bezárnánk emberi fogalmakba.

aug. 16. 19:51
 63/77 anonim ***** válasza:
0%

62

Amíg nem találkozol személyesen Jézussal nem is értheted....ezek szerint nagyon úgy néz ki.

Nem ismered Jézus Krisztust.

aug. 16. 19:56
 64/77 anonim ***** válasza:
0%

#63!

Fantasztikus,hogy van itt ember,akik nálam jobban tudja,hogy ismerem-e Jézus Krisztust és hogy egyáltalán találkoztam-e Vele!...vagy inkább saját tudatlanságát vetíti rám?

aug. 16. 21:35
 65/77 anonim ***** válasza:
0%

46

"Ez jó kis eretnekség, aminek sok köze nincs a Bibliához."

Csupán erről ír az avangélium.

"örökre ember marad, örökre emberfia marad, "

Tehát az Isten az ember fia. Hát... neked akkor az lesz.

Egyébként Jánosnál "Emberfia", de Ige is aki "kezdetben vala". Kezdetben nem volt ember, akitől szülessen. Tehát a lényege az embertől függetlenül van.

De miközben épp a zsidók üldözik és megkérdőjelezik tanítását, nyilván nem beszélhet János sem az Igéről, hanem arról kell beszéljen akit éppen támadnak. Azaz arra kell hivatkozzon aki ott jár(t) köztük. Az Jézus.

1Tim 2,5 pedig Krisztus Jézust említ, nem egyszerűen Jézust

" örökre testi lény is marad."

Ezt meg hol írja az evangélium? Mert szerintem pont az ellenkezőjét írja.

aug. 16. 21:50
 66/77 szp72 ***** válasza:
36%

@ "Tehát az Isten az ember fia. Hát... neked akkor az lesz."

Nem értem mit magyarázol. Az Isten Fia ember fia lett, és mivel az lett, már az is marad. Az emberfia fog Isten dicsőges trónján ülni és ítélkezni.

@ "1Tim 2,5 pedig Krisztus Jézust említ, nem egyszerűen Jézust"

Ez igaz. De mit állítasz? Hogy az egyszerűen Jézus az nem ugyanaz a személy, mint Jézus krisztus? Ha igen, akkor eretnek vagy.

@ "Ezt meg hol írja az evangélium? Mert szerintem pont az ellenkezőjét írja."

Én azt olvastam, hogy Krisztus feltámadt a halálból, s hogy neki van keze és lába, csontja és húsa, akár ehet is ha neki úgy tetszik, ellentétben a szellemekkel. (Lk 24,39)

aug. 17. 00:25
 67/77 anonim ***** válasza:
0%

64

Akkor mi a probléma?

Örülnöd kéne, nemde ?

Jézus Krisztusban teljes hit és öröm van.

Áldás.

aug. 17. 07:24
 68/77 anonim ***** válasza:
21%

Pont ez a bizonyíték rá, hogy paraxonról beszélünk. Ugyanis ha öröktől fogva létezett volna, akkor mindíg kell lennie egy az előtti pillanatnak, tehát visszafelé az időben végtelen ideig kell visszamenni. Márpedig ha a végtelen számú t-1 pillanat van, akkor sosem lehet elérni a mostig, mert végtelen idő kell a most eléréséhez is, márpedig ha valamihez végtelen idő kell, akkor az sosem érhető el.

Tehát a logika szerint ez esetben nem létezhetne a most.

Ettől kezdve tehát paradoxonról beszélünk, így az állítás nem lehet igaz. Ha pedig nem igaz, akkor az egész elmélet összedől, vagy ki kell találni valamit, ami Istent teretette.

aug. 17. 15:06
 69/77 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem te se érted, hogy mit írsz :D

Amúgy az idő se a fizika, se a keresztény vallás szerint nem végtelen.

aug. 17. 15:22
 70/77 anonim ***** válasza:
58%
#69: Oké, ha nem végtelen, akkor mi volt előtte? Hogy jött létre Isten?
aug. 17. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!